Prvé sväté prijímanie

Veľká noc je tento rok už definitívne za nami a práve v tomto čase sa mnohé kostoly začínajú zdobiť na bielo. V prvých májových dňoch majú deti svoj veľký deň, v ktorý do svojich sŕdc prijmú toho najdôležitejšieho hosťa. Je to deň, kedy po prvý krát prijímu telo Kristovo, a preto je pre nich naozaj slávnostný a výnimočný. 

Kedy je ten správny čas?

Na Slovensku je zvykom dieťa pripraviť na prvé sväté prijímanie v treťom ročníku základnej školy. Dieťa by malo už v tomto veku rozumieť tomu, čo krok prijatia Eucharistie obnáša, základným pravidlám viery a taktiež tomu, čo je podmienkou, aby mohlo sviatosť prijať. Samozrejme, nie je daný záväzný vek, v ktorom je možné prijať túto sviatosť. Dôležité je, aby rodičia aj kňaz videli, že dieťa chce prijať Eucharistiu z vlastnej iniciatívy, nie z vôle rodiča. 

Samozrejme, celá príprava na prijatie Eucharistie je na pleciach rodičov. Tí by svoje ratolesti mali od narodenia viesť a vychovávať  vo viere a taktiež sa s nimi zúčastňovať minimálne na nedeľných bohoslužbách. Dieťa, ktoré je z takejto rodiny už určite pozná štruktúru svätej omše.

Oblečenie

Ako je určite všetkým známe, dievčatká majú ísť na prvé sväté prijímanie v klasických, bielych šatách a chlapci v obleku, či sviatočných nohaviciach. S topánkami na opätkoch pre dievčatká veľmi netreba imrovizovať, majú v nich problém stáť a taktiež aj chodiť. Určite je potrebné investovať do topánok, ktoré sú pohodlné a výhodné bude, keď ich využijú aj potom. 

Pre dievčatká je taktiež dôležité zvoliť vhodné doplnky k šatám. Nemali by narúšať celkový dojem jemnosti.

Náš tip:

Zlaté náušnice detské kruhy - Golden

V týchto krásnych zlatých náušniciach sú použité polodrahokamy výbornej kvality. Majú vŕškové zapínanie, ktoré zabezpečí jednoduchú manipuláciu. Zapínajú sa za uchom na zacvaknutie, sú bezpečné a nestratia sa. Náušnice sú ručnej výroby.

Strieborné detské náušnice srdce - Crystal 

Tieto jemné náušnice v tvare srdca so zirkónmi budú určite ozdobou každej mladej dámy. Sú strieborné a majú pevné, patentované zapínanie.

Jednou zo súčastí prijatia Eucharistie je aj obnova krstných sľubov.  Pri tomto úkone by dieťa malo mať sviečku, ktorú malo pri krste. Pokiaľ ju však nemáte, môže mať samozrejme aj inú. Na sviečke by nemal chýbať ani krúžok z plastu, ktorý zachytáva stekajúci vosk alebo aspoň papierovú vreckovku. 

Samotné fotografovanie v kostole nemá zatieniť priebeh slávnosti. Fotograf môže natáčať video, ale vášnivé fotografovanie s deťmi a rodinou je potrebné nechať na koniec. Tejto slávnosti by mali byť účastní najmä starí rodičia a taktiež krstní rodičia. Na konci slávnosti je zvykom poďakovať sa kňazovi slovne aj nejakým malým darom. Samozrejmosťou by mala byť kytica. 

Nemali by ste však zabudnúť ani dar dieťaťu, ktoré by si malo naplno užiť tento krásny deň a zároveň by mu naň mala ostať pamiatka v podobe malého darčeka.

Ponúkame Vám zopár tipov.

Ruženčeky

Oceľový ruženček  

Prívesky

Tieto krásne prívesky  na retiazku sú vhodné ako pre chlapčekov, tak aj pre dievčatká. Sú strieborné a ródiovaním ošetrené proti sčernaniu. Budú krásnou spomienkou na tento deň.

Strieborný prívesok krížik - Silver

Strieborný prívesok krížik so zirkónmi - Silver

Strieborný prívesok krížik so Swarovski kryštálom

Pre dievčatká je krásnym a zároveň štýlovým doplnkom tento prívesok, ktorý ma do svojho tela vložené Swarovski kryštály. Je to nadčasový kúsok, ktorý určite využije aj roky neskôr. 

Náramky na ruku

Strieborný náramok sv. Mária

Strieborný náramok žužu - Silver

Ak by ste však chceli niečo, čo nemá náboženský charakter, určite nič nepokazíte detskými hodinkami. V ponuke máme množstvo štýlov v rozličných farebných prevedeniach. Stačí si len vybrať. 

Hodinky

Moderné detské (dámske) hodinky Prim

Detské hodinky (pánske) Prim

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní