UZLÍČKOVANIE- ABY SA VÁM PERLY NEROZUTEKALI

Uzlíčkovanie- aby sa vám perly nerozutekali

Niektoré kultúry, ako tá naša považuje perly za smútok či slzy. Slzy by sme však mali roniť  vtedy, ak sa nám náhrdelník či náramok znenazdajky roztrhne. Obľúbená riekanka malých detí „ princeznička na bále, potratila korále...“ sa tak stane trpkou skutočnosťou. Už si určite predstavujete, ako  kľačíte na studenej mramorovej podlahe vo foyer ( čítaj foajé) či na špinavom asfalte a len mlčky sa dívate ako pár perál spadlo do špinavého kanála. Obrovská strata pre ženu milujúcu perly a šperky.

Takýmto nočným morám sa môžete veľmi jednoducho vyhnúť. Nie všetky perly či polodrahokamy sú navlečené len tak na obyčajnej nitke. Zlatníctvo Klenoty Hematit používa zaujímavú techniku aby všetky náhrdelníky z perál, perlové náramky, náhrdelníky z polodrahokamov a náramky z polodrahokamov vyzerali dokonale a nemuseli ste zbierať všetkých 40 perál rozlietaných po okolí.

Poznáte metódu uzlíčkovania?

Metóda uzlíčkovania je veľmi zaujímavá a stará metóda pri výrobe šperkov najmä tých z perál. Ak nechcete prísť o všetky svoje perly, pri výbere náhrdelníka či náramku dbajte na to, aby kamene použité v nich boli uzlíčkované. O čo ide? Ide o veľmi pevné uzlíky, ktoré sú zauzlené za každou perlou či za každým polodrahokamom. Guľôčka perly alebo polodrahokamu je tak pevne na svojom mieste, nie je zbytočne voľná či pohyblivá.

 

 Ručná výroba perlového náhrdelníka technikou uzlíčkovania Klenotyhematit.sk

 

Ručná vyroba náhrdelníka z malachitu technikou uzlíčkovania KlenotyHematit.sk

 

Ručná výroba náramku z koralu technikou uzlíčkovania KlenotyHematit.sk

 

Aký polodrahokam, taká farba

Výhodou techniky uzlíčkovania je, že ak dôjde k najhoršiemu, a náhrdelník sa vám roztrhne, stratíte nanajvýš jednu perlu alebo drahokam. Aj napriek tomu, že túto techniku vykonávame a veľmi radi, dovolíme si oponovať. Veľmi dôležitým artiklom pri tejto technike je výber správnej nite. My sa spoliehame na špeciálne nite, ktoré sú vyrobené práve pre túto techniku. Ide o vysokokvalitnú nylonovú niť, ktorá sa zbytočne nenaťahuje a je extra pevná. Hrúbka použitej nite tak záleží od veľkosti polodrahokamov či perál, ktoré chceme do náhrdelníka navliecť.

Strieborný náramok z riečnych perál - uzlíčkovaný KlenotyHematit.sk 

Strieborný náhrdelník z ruženínu  zlíčkovaný KlenotyHematit.sk

 

Zlatý náramok z akvamarínu - ulíčkovaný 

Náramok z ametystu

Rozdiel medzi uzlíčkovaným náramkom a klasickým náramkom

 

Takže zhrňme si to ešte raz. Výhodou techniky uzlíčkovania je, že náramok či náhrdelník s použitím kvalitnej nite nemôže roztrhnúť. Ak sa to však nedajbože stane, stratíte maximálne jednu perlu či polodrahokam. Okrem toho, náhrdelníky vyrobené uzlíčkovaním majú  estetickejší vzhľad a sršia eleganciou a luxusom. A aby sme túto techniku len nevychvaľovali, má aj pár nevýhod. Šperky vyrobené uzličkovaním sú drahšie. Pri bielych perlách sa používajú biele nite, ktoré a môžu zašpiniť napríklad od make-upu. V takomto prípade vám celý náhrdelník radi preuzlíčkujeme.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní