SPRÁVNY ŠPERK PRE VÝNIMOČNÚ DÁMU

Šperkov nie je nikdy dosť! O tom by dámy vedeli rozprávať. Šperkom vždy potešíte a prekvapíte, no ak si neviete poradiť a bojíte sa, aby Vami vybraný šperk naozaj zaujal Vašu výnimočnú dámu, inšpirujte sa našimi tipmi! Prinášame jednoduchý manuál, ako na to.

Základné otázky

Je veľmi dôležité vedieť, ako vybrať vhodný šperk. Existuje niekoľko základných otázok, ktoré by sme si mali jednu za druhou pomaly zodpovedať. V prvom rade sa v mysli musíme zamerať na osobu, ktorej má byť šperk určený, pretože aj tu platí, koľko ľudí - toľko chutí. Ako vyzerá, je vysoká či nízka, útla alebo silnejšia a akú má farbu vlasov. Inklinuje k nejakým tvarom či farbám? Má rada výraznejšie alebo jemnejšie šperky? Treba sa zamyslieť aj nad tým, či to má byť šperk určený na bežné nosenie alebo na výnimočnú, špeciálnu príležitosť. Šperkov sa netreba báť. Aj extravagantnejšie a výrazné šperky môžeme nosiť v bežný deň. Šperk by nemal zanikať, ale práve naopak, má nás a našu osobnosť ozdobiť a rozžiariť. Tu platí jedno zlaté pravidlo: "Viac je viac"

Vyberajte podľa farby vlasov

Brunetky a čiernovlásky krásne rozžiaria priehľadné, číre kryštály podložené kovom a blondínky by sa zase nemáli báť "obliecť sa" do farieb, aby ich vyzdvihli. Jednou z najvhodnejších farieb, určených pre blondínky je Aurora Borealis, takzvaný AB efekt, ktorý Swarovski vyvinul pre módny dom DIOR už v roku 1956 a má znázorňovať prelínajúce sa pastelové farby polárnej žiary. Ryšavým dámam pristanú viac sýte zemité farby, ako napríklad smaragdová či hnedá, ale aj číry kryštál podložený kovom rozžiari a rozjasní krásu a dodá ten správny šmrnc.

Tvary šperkov

Hranaté tvary strieborných šperkov ako sú kocky či kosoštvorce majú moderný, nadčasový charakter, oblé tvary majú romantický nádych. Preto ženy, ktoré obľubujú romantiku, voľte oblé šperky, alebo priamo srdiečka, ktoré sú stelesnením lásky. Hranaté tvary sú ideálnym riešením pre ženy pragmatické, realistické a moderné.

Šperky k šatám na spoločenské udalosti

Ak vyberáme šperk, ktorý má byť určený na slávnostnú príležitosť, je dobré zamyslieť sa, ako sú tie šaty riešené. Korzetové šaty je vhodné doplniť výraznejším náhrdelníkom, ktorý vyplní a zvýrazní dekolt. Šaty, ktoré sú riešené ku krku, je lepšie stačí ozdobiť výraznými náušnicami a náramkom, náhrdelník môžeme vynechať. Netreba zabúdať na to, že celý set - náušnice, náhrdelník, náramok a prsteň pôsobia luxusne a vkusne. Ak máte šaty s krátkym rukávom či bez neho, nesmiete zabudnúť na náramok. V spoločnosti sa táto chyba považuje za spoločenské faux pas. Podľa najnovších trendov sú povolené na spoločenské udalosti aj šperky, ktoré sú kombináciou kože, kovu a kryštálu ako napríklad kolekcia Harley.

Na bežný deň

Pri šperkoch na bežné, denné nosenie je dobré porozmýšľať, ako sa obdarovaná osoba bežne oblieka. Či je športová, alebo skôr elegantná. Na základe toho volíme šperky - elegantná dáma určite nepohrdne žiarivými visiami náušnicami, perlovými prsteňmi, či štrasovými náramkami. Pri športových dámach volíme opatrne - jemné a praktické náušnice, ideálne napichovacie, či malé kruhy, prípadne jemný náhrdelník s príveskom, ktorý si môže meniť podľa nálady a príležitosti.

Nechajte to na ňu

V prípade, ak Vaším zámerom je podarovať šperk, ale netrúfate si ho za žiadnych okolností vybrať, práve pre Vás existuje skvelá a dnes už veľmi praktická vec - darčekové VOUCHERY v rôznych hodnotách, ktoré si vie obdarovaná osoba uplatniť do niekoľkých mesiacov od ich kúpy v danej predajni. Darčekovú poukážku Vám zabalia ako riadny darček. Je to skvelý spôsob, ako niekoho potešiť nielen tým, že chcete podarovať osobný darček, akým šperk naozaj je, ale zároveň tým nič nepokazíte, pretože darček si vyberie sám majiteľ poukážky podľa vlastných predstáv.

Veríme, že sme Vám pomohli a priniesli informácie, vďaka ktorým budete vedieť, na čo sa zamerať pri výbere vhodného šperku a nákup bude pre Vás hrou. Prajeme dobré oko a nezabudnite na hlavnú prísadu darčeka - darovať ho s láskou :)

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní