ŠPERKY NA VALENTÍNA

Ako vznikol „Deň svätého Valentína“

Deň Svätého Valentína sa oslavuje na celom svete každoročne 14. februára ako najvýznamnejší sviatok lásky a náklonnosti. O vzniku tohto dňa sa traduje viac historiek, no najväčšiu zásluhu na vznik tohto romantického sviatku mal kňaz Valentín. Vládca Ríma Claudius II. zakazoval svojim vojakom, aby sa ženili. Bál sa totiž, že by nepodávali vo vojnách dobré výkony. Valentín mu vzdoroval a tajne sobášil mladé páry. Neskôr bol zatknutý a popravený 14. februára 269. Legenda vraví, že v dobe svojho zajatia sa zaľúbil do žalárnikovej dcéry a pred popravou jej zaslal lístok s nápisom „Od tvojho Valentína“. Sviatok sv. Valentína sa v cirkvi začal oslavovať až neskôr - v roku 496 a bol zavedený pápežom Gelasiusom I. Prvá „valentínka“ bola zaslaná v 15. storočí a tento zvyk sa rozmohol v 19. storočí, keď valentínske pozdravy zaplavili trh. Nasledovali hračky, cukrovinky, valentínske kytice a šperky so srdiečkovou tématikou.

Správny darček

Ako vybrať ten správny darček, ktorý poteší a očarí obdarovanú/ého? Muži to majú jednoduchšie, keďže všetky ženy sa chcú páčiť a tak možností na výber je viac. Či už je to parfém, spodné prádlo, kozmetika, alebo dekorácia do bytu. Určite žiadna dáma neodolá ani kvalitnej bonboniére, kvetmi si získate jej srdce a mladšie ročníky poteší milý plyšový medvedík. Inšpiráciu Vám poskytne najlepšie Vaša priateľka/manželka, stačí si všímať malé náznaky a prídete na to, po čom túži.

Podmaňte si ju šperkom

Finančné náročnejším, avšak brilantným a výnimočným nápadom na valentínsky darček sú šperky. Šperky na Valentína sú nadčasové a ženy ich milujú. Nie je lepší spôsob ako osláviť Vašu lásku než darovať svojej polovičke luxusný šperk. Na Valentína máte výber šperkov uľahčený, keďže do popredia sa dostáva „srdce“.

Každý vie, čo znamená srdce. Týmto slovom môžete nahradiť slovo láska vo vete, môže uzatvárať list, alebo môže stáť samo v prípade, ak Vám slová nestačia na to, aby ste vyjadrili všetko, čo cítite. Tak nech v tento Valentínsky deň Vaše šperkové srdce prehovorí k špeciálnej osobe a vyjadrí všetko, čo chcete povedať, v jednom dokonalom symbole.

Vyberte majestátny prívesok doplnený jemnou retiazkou, k tomu náušnice, alebo kvalitné hodinky so zapracovanými motívmi srdiečok. Nemusíte veľa špekulovať, srdiečka pristanú každej dáme. No ak si naozaj neviete rady, pracovníčky v klenotníctve Vám určite pomôžu, alebo sa môžete inšpirovať . A niektorých možno zaujmú práve prstene – tento deň je ako stvorený pre žiadosť o ruku. Tak neváhajte, šperk je istota, ktorou si podmaníte každú ženu a určite na tento deň nezabudne.

Šperky pre lásku

Čo tak pridať ku kráse niečo naviac? Šperky z ruženínu sú nielen nádherné, ale tomuto polodrahokamu sa pripisujú aj liečivé účinky. Je označovaný ako kameň lásky, bol prisudzovaný bohu Amorovi. Je najsilnejším kameňom čo sa týka lásky a citov, krásy a vernosti. Posilňuje lásku vo vzťahu a osamelým prináša šťastie v láske. Podporuje vnímavosť ku všetkému krásnemu, lieči duševné rany a zranené city. Hovorí sa, že kto nosí ruženín, k tomu sú ľudia láskavejší. Keďže symbolom lásky je srdce, tento polodrahokam pomáha aj Vášmu srdcu – podporuje krvné cievy a prúdenie krvi. Odstraňuje bolesti hlavy a depresie, odháňa negatívnu energiu a prináša mier do Vášho života. Darujte takýto výnimočný šperk Vašej milovanej. Odmenou Vám bude ešte viac lásky.

Nech už vyberiete na tento deň akýkoľvek darček, maličkosť, či luxusné hodinky, nezabudnite na pravú podstatu tohto dňa – dajte najavo svojim milovaným, čo pre Vás znamenajú a ako ich milujete. Veď tento deň patrí len a len láske. Nepremeškajte a vychutnajte si jej čaro plnými dúškami. Nakoniec, takýto „Valentínsky deň“ si môžete spraviť aj častejšie do roka :)

 

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní