JE ČAS NA HODINKY!

Hodinky boli vždy považované za praktický doplnok, no v dnešnej pretechnizovanej, modernej dobe už pomaly strácajú svoju funkciu. Pojem o čase často získame pohľadom na displej mobilného telefónu, no hodinky kvôli tomu určite netreba zatracovať. Hoci už dávno nie sú meradlom času, rozhodne sú meradlom nášho vkusu. Ide o vec, ktorá vo veľkej miere ovplyvňuje náš celkový vzhľad a je skvelým módnym doplnkom. Samozrejme, ak zvolíme tie správne. Viete, ako ich nosiť? :)

Aký remienok je ten pravý?

Ako je každému dobre známe, hodinky sa nosia na ľavej ruke. Ale čo myslíte, kde presne? Ženy by ich mali nosiť ďalej od zápästia, ale naopak muži čo najbližšie. Možno sa na prvý pohľad zdá, že je to banalita, no pravdou je, že muž, ktorý má hodinky skoro pri lakti nevyzerá príliš príťažlivo. Najdôležitejším z prvkov na hodinkách je samozrejme remienok. Akonálhe padajú alebo sú príliš natesno, pravdepodobne ste si vybrali nesprávnu dĺžku, preto zásada ,,pohodlie na druhom mieste” by pri výbere hodiniek určite nemala platiť. Je potrebné dbať aj na materiál, z ktorého je remienok vyrobený.

Keramický remienok

Ak patríte k tým, ktorí hodinky nosia denno-denne a potrpíte si na to, aby vyzerali čo najdlhšie ako nové, mali by ste siahnuť po hodinkách s keramickým remienkom. V dnešnej dobe sú tieto remienky použité nielen na športových, ale nájdeme ich aj na rôznych typoch elegantných hodiniek a v rozličných farebných prevedeniach. Sú veľmi trendy a samotná keramika je už dlho známa tým, že je to nepoškriabateľný materiál, ktorý je vypaľovaný pri teplote 1500 stupňov. Ide o materiál, ktorý zvláda extrémne zaťaženie a zároveň je veľmi odolný voči nárazom. Jeho veľkým plusom je aj to, že má dlhú životnosť pri zachovaní si stáleho lesklého povrchu.

Dámske keramické multifunkčné hodinky, ktoré majú quartzový strojček. Dno je z ušľachtilej nerezovej ocele. V otočnom krúžku je vsadených 120 Swarovski kryštálov. Pod sklíčkom je použitý číselník z pravej prírodnej perleti, ktorý mení odtieň podľa dopadu svetla. Je v nich taktiež umiestnená aj dátumovka. Náramok je vyrobený z keramiky a je spevnený oceľovými prvkami. Sú vodeodolné.

Remienok z nerezovej ocele

Jedným z najobľúbenejších materiálov je nerezová oceľ, ktorá má väčšiu hmotnosť. Oceľ väčšinou nájdeme na elegantných hodinkách. Prvotným pocitom pri ich nasadení na ruku môže byť chlad, ktorý však netrvá dlho. Oceľ vyniká svojou pevnosťou a má jednoduché nastavenie dĺžky remienka, na ktorom môžeme jednoducho odobrať či pridať články. Tento materiál je na hodinkách v rôznych farebných prevedeniach, najčastejšie však v zlatej, striebornej, čiernej či zlato-ružovej farbe.

Dámske spoločenské hodinky vyrobené z ušľachtilej nerezovej ocele, vyleštené do vysokého lesku. Pod minerálnym sklom je umiestnený biely lakovaný číselník. Sú vodeodolné.

Elegantné pánske hodinky vyrobené z ušľachtilej nerezovej ocele. Náramok je upravený kefovaním a leštením. Pod zafírovým sklom je číselník s arabskými číslami. Čas ukazujú ručičky, ktoré sú pokryté luminiscenčnou vrstvou. Nachádza sa v nich aj dátumovka a sú vodeodolné.

Remienok z nerezovej ocele

Jeden z najstarších a najobľúbenejších materiálov na hodinkách je práve koža. Jej výhodou je vodeodolnosť a najmä elegancia. Koža je  taktiež skvelým materiálom pre ľudí, ktorí majú alergiu na akýkoľvek kov. Aj keď je koža odolná voči vode, je potrebné ich nosiť najmä v suchom prostredí. Tým sa samozrejme predĺži ich životnosť. V súčastnosti je na výber veľké množstvo remienkov z kože, v rôznych spracovaniach a farebných prevedeniach. Muži by si mali dávať pozor na jej kombinovanie s inými doplnkami, hlavne opaskom. Ak nosíte hnedý, mali by ste zvoliť aj hnedý ramienok na hodinkách, alebo aspoň podobný. Rovnaká farba a materiál na oboch doplnkoch je jednoducho skvelou voľbou.

Elegantné dámske hodinky vyrobené z ušľachtilej nerezovej ocele, vyleštené do vysokého lesku, povrchovou upravené technológiou IPGR, čo zaručuje vysokú kvalitu povrchu hodiniek. Po obvode sú vsadené Swarovski kryštály a krásnym detailom je pozlátená korunka. Pod zaobleným minerálnym sklom je vzorovaný hnedý číselník a minútová stupnica v leštenom kruhu. Remienok je z matnej, kvalitnej kože s klasickou sponou.

Pánske multifunkčné hodinky vyrobené z leštenej a brúsenej nerezovej ocele. Hodinky majú dno z ušľachtilej ocele a sú vodeodolné. Pod sklíčkom z minerálu je prepracovaný číselník s chronografom a dátumovkou. Hodinky majú kvalitný kožený remienok s klasickou sponou.

Hodinky sú módnym doplnkom, ktorý vypovedá o mnohom. O vašom spoločenskom postavení, životnom štýle, či vkuse. Preto je veľmi potrebné sa zamyslieť nad tým, na akú príležitosť ich budete nosiť. Ak chcete ísť s dobou, stačí si prelistovať listy niektorého z módnych časopisov a určite si nájdete nejaký trendy kúsok, ktorý využijete. Je však vhodné investovať do nadčasového kúsku, ktorý vám poslúži roky. Tak do toho! :)

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní