AKO SI VYBRAŤ NÁRAMOK

Či už zvolíte klasiku, náramky zo striebra, zlata alebo chirurgickej ocele, pokojne ich môžete skombinovať s náramkami z dreva, kože či z prírodných kameňov. Ak je vaše oblečenie jednoduché, voľte výrazné náramky. Farebne, aj objemovo. Naopak, k výraznému oblečeniu radšej niečo jemnejšie

Veľkosť náramku zvolíte podľa jeho druhu:

1. náramok so zapínaním: meracou páskou /môžete si ju stiahnuť aj tu/ pevne odmerajte zápästie na mieste, kde je najširšie. Náramok by nemal by príliš tesný, aby sa pri nosení nezarezával do ruky, nezanechával odtlačky na koži a aby sa pri napnutí ruky neroztrhol. Nesmie byť ani príliš voľný. Jednak by sa mohol z ruky zošuchnúť, alebo sa posunie k dlani, kde pri prudkom pohybe môže dojsť takisto k jeho pnutiu a roztrhnutiu. Voľte teda náramok o 1-2 cm dlhší, ako je obvod vašej ruky. Uvidíte, že bude tak akurát. Zvyčajne pre štíhlejšiu ženskú ruku volíme náramky s dĺžkou 17-20 cm. Pre silnejšiu 20-23 cm. Tu nám môžu pomôcť aj predlžovacie nadstavenia alebo neuzatvorený typ náramku.

2. náramok s priemerom od 1 cm: je potrebné rátať s tým, že ho budete potrebovať o cca 1 cm dlhší oproti klasickému, nakoľko sa vnútorný obvod náramku pri zapnutí zmenší, náramok vám bude malý a s výsledkom nebudete spokojný. Tak rátajte obvod zápästia + 2-3 cm.

3. náramok na gumičke: držte prsty natiahnuté, ako keby ste si išli dať rukavice, merajte okolo najširšej časti ruky – okolo kĺbov. Veľkosť, ktorú ste namerali, je tá správna veľkosť pre tento náramok, nie je potrebné pridávať centimetre.

4. náramok pevný bez uzatvárania /klasický kruhový/: tiež merajte okolo kĺbov, výsledok vydeľte hodnotou 3,14 a dostanete priemer náramku, aký Vám bude sedieť, prípadne môžete pridať 1 cm, ak ho chcete ľahšie navliecť na ruku.

Na výber máte aj rôzne možnosti zapínania. Väčšina náramkov je ukončená karabínkou alebo perovým krúžkom. Slávnostnejšie a masívnejšie náramky sú ukončené dvojdielnym zapínaním, „T-čkom“. Ak vám nevyhovujú takéto typy zapínania, alebo neviete, či nechcete sa zdržiavať s takýmto zapínaním, voľte tam, kde je to možné, náramky navlečené na gumičke, prípadne so zapínaním na magnet.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní