ZLATÉ RETIAZKY A ICH ČAROVNÉ FLUIDUM

Zlaté retiazky, sú nadčasovým druhom šperku, ktorého popularita pretrváva aj napriek odvrátenej pozornosti módnych dizajnérov a kritikov. Našťastie, tento rok a módne trendy boli k zlatým a strieborným retiazkam viac než zhovievavé. Žlté, biele ružové, dlhé, krátke, s príveskom, bez prívesku noste svoje obľúbené zlaté retiazky ako chcete, IN budete tak či tak.

V dávnych dobách zlaté retiazky boli symbolom spoločenského postavenia, z ktorého plynulo aj množstvo majetku a peňazí. V súčasnosti bol tento „trend“ našťastie zatiahnutý do kúta aj keď hrubé, extravagantné zlaté reťaze obľubuje stále viac a viac mužov.

Zlaté retiazky a strieborné retiazky sa stali symbolom daru. A za každým darom stojí iná motivácia.

Pamätáte sa?

Dokážete si spomenúť kedy ste dostali svoju prvú zlatú retiazku? Pyšný otec alebo krstný rodičia darujú synovcovi alebo neteri zlatú retiazku v podobe milučkého náramku či náhrdelníka. Iný zas počkajú do správneho obdobia darovania takéhoto šperku, ktorým býva najčastejšie prvé sväté prijímanie alebo birmovka. V mojom prípade, to bolo prvé sväté prijímanie a ako dieťa som nechápala, na čo mi tento kus zlatej retiazky bude. Dnes by som takéto dary prijímala s otvorenou náručou a kedykoľvek.

Na darovanie zlatej retiazky nie je nikdy nevhodný čas. Ukončenie strednej školy sa spája so stužkovou slávnosťou a vstupom do dospelosti. A aby 18 ročný/á zahviezdila v dospelosti, potrebuje áno, zlatú retiazku. So štúdiom sú bez pochyby spojené aj promócie. Tento medzník v živote každého človeka predurčuje k tomu, že obdarovaný si zaslúži vhodný dar v podobe retiazky.

Ostali nám už len narodeniny, výročia, a sviatky. Ak ste však romantik, prekvapíte svoju milovanú či milovaného kedykoľvek. Zlaté retiazky sú jednoznačne najvhodnejším darom, ktorým dokážete povedať mnoho. Namiesto Ďakujem, ľúbim ťa, si pašák, že si zvládol tie štátnice alebo už si dospelý, tak sa tak správaj darujete zlatú retiazku.

Aké zlaté retiazky máte na výber?

Zlaté retiazky sem, zlaté retiazky tam. Čo je dôležité vedieť, ak sa rozhodnete niekomu spraviť radosť? Zlaté retiazky nájdete v rôznych karátoch. Najčastejšie sú však vyrábané zo 14 karátového zlata, ktoré je na tvorbu šperkov tým najvhodnejším kovom.

Farbu vyberajte podľa toho, ktorá sa páči vám, módne trendy môžete okašľať. Ak je dar venovaný zo srdca, bude úplne jedno, či ide o biele alebo ružové zlato, aj napriek tomu, že v móde je žlté. Zlaté retiazky sú na celý život, a preto si môžete vybrať až z troch odtieňoch. Najčastejšia farba zlata je žltá, ide o prirodzenú farbu zlata, ktorá je skutočne luxusným a veľmi elegantným kúskom. Biele zlato je podobné striebru a platine, no od seba sa líšia svojimi vlastnosťami. Ružové zlato, je romantické, jemné, vyjadruje ženskosť a jemnú krásu.

Okrem toho, pri výbere retiazky dbajte aj na to jej tvar. No čo je pri výbere retiazky skutočne dôležité, ako bola vyrobená. Strojová výroba je v súčasnosti obľúbená, nestojí veľa no výsledok je však neoriginálny a tuctový. Ručná výroba je poznačená precíznou prácou šikovného zlatníka. Jemná ručná práca je to, čo robí zo zlatej retiazky nadčasovým šperkom, ktorý nepripomína bižutériu, ale skutočný zlatý šperk, ktorého hodnota rastie každým dňom.

Zlaté retiazky skvelo doplnia každý odev o tom niet pochýb. Sú súčasťou každého človeka, ktorý si so šperkom spája najčastejšie svoju milovanú osobu, spomienku aj keď svoju retiazku práve skrýva pod rolákom či košeľou.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní