ZA KAŽDÝM ŠPERKOM HĽADAJTE ŽENU

Za každým šperkom, hľadajte ženu. Ak by ste pracovali v zlatníctve, väčšina šperkov, ktoré nakupujú klienti či zákazníci sú pre ženy akéhokoľvek veku. Dokonca aj ženy kupujú darčeky v podobe šperkov práve ženám, svojim blízkym priateľkám či rodine. Šperky a ženy jednoducho patria k sebe. Rovnako však platí že za každým úspešným mužom hľadajte jeho manželku :)

Tento mladý umelec, ako si ho dovolíme nazvať bol kedy ako tvrdí on, iba zlatníkom- šperkárom. Vyrábal šperky pre rôzne maloobchodné zlatníctva a predajne. Vo svojom voľnom čase sa však zašíval v ateliéri jeho brata, kde si skúšal prácu s kameňom a inými materiálmi. Začal z nich vyrábať hladké sochy tak, aby boli dokonalé a definovali každé svalové vlákno. Učarovali mu však zvieratá. Tie zhmotňuje také, aké v skutočnosti sú. No snaží sa zachytiť niečo, čo je práve signifikantné pre jeho prácu. Do statických prsteňov a príveskov vložil dynamický pohyb. Každý kúsok sa snaží vyrábať tak, aby bol krásny zo všetkých uhlov pohľadu. Prívesky, náramky, či strieborné prstene majú tak osobitý výraz a krásu. 

Šperky, zvieratá a žena

Určite vás už nesmierne zaujíma, ako s tým súvisí žena. Keď konečne začal vyrábať výnimočné a dokonalé šperky, zapĺňali ich prázdne miesta v byte. Jeho manželka ho donútila, aby ich začal predávať. Úspech umelca a jeho šperkov sa začal v malej predajni Beasts & Beauty. Dnes tento zlatník vyrába šperky, ktoré chce on. Je pánom svojho času a jeho šperky učarovali mnohým iným predajniach či internetovým obchodom.

Ako to vzniká?

Vznik šperkov nie je až tak jednoduchý, ako si predstavujeme. No tento pán vytvoril novú techniku, ktorá sa môže rovnať aj grafickým programom či 3D tlačiarňam. Väčšina šperkov vzniká vyrezávaním do vosku. Projekt začína pohľadom na fotografie a obrázky zvierat, ktoré prekresľuje zo všetkých strán. Papier zaleje do vosku z ktorého sa snaží vymodelovať zviera s dynamickými prvkami. Niekedy ako sám tvrdí je to len o šikovnosti hmatu a citu pre detail. V momente, keď si uvedomí, že sa mu podarilo zachytiť osobitý pohyb alebo výraz zvieraťa vie, že je takmer na konci. Následne podľa tohto modelu vytvára šperky zo zlata alebo zo striebra. Sem tam mu však učarujú aj diamanty a iné drahé kamene, ktoré osádza zvieratkám na miesto očí.

Tento príspevok sme našli na stránkach boredpanda.com. Ak vás zaujal, inšpiroval alebo potešil, pošlite ho ďalej svojim známym aby ste ich mohli potešiť, zaujať či inšpirovať.

zdroj: boredpanda.com 

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní