NADČASOVÉ ŠPERKY A SPOMIENKY VYTVORENÉ Z DETSKÝCH KRESIEB

Raz ako dieťa som sa prehrabovala mame v zásuvkách, v ktorých som našla asi všetky moje a bratove kresby. Nechápala som, načo si to odkladá. S odstupom času som sa na tieto kresby pozerala ako na čarbanice, nesúvislé čiary a machule, ktoré nedávali veľmi zmysel. No pre moju mamu znamenali oveľa viac.

   

Pocit, ktorý ma z tohto nálezu príjemne šteklil pri srdiečku by som vám vtedy nedokázala opísať. Pocit istoty? Lásky? Radosti? Možno skôr pocit, že niekam patrím a to že som, nie je zbytočné.

  

Tasarim Takarim je umelkyňa, ktorá už niekoľko rokov spolupracuje s deťmi, venuje sa im a snaží sa v nich prebudiť spiacu kreativitu. Tvrdí, že umenie je prvotným stavebným kameňom detskej kreativity. Táto mladá žena tvrdí, že všetky detské kresby majú svoj význam a sú pre ňu dôležité. Prostredníctvom farebných machúľ a nesúrodých čiar tak učí deti dať najavo to, čo momentálne cítia. Spojenie detských kresieb, dobrého nápadu a pocitu lásky spolu viac než súvisí.

   

Umenie, kresby detí sú ako nadčasové a vzácne spomienky, ktoré máme potrebu zachovávať a podporovať deti a ich kresby. Tasarim bola ochotná posunúť svoj projekt  o krok vpred. Stretla sa so zlatníčkou Özgür Karavit, ktorá vytvára šperky z kresieb svojho syna. Spojili svoje sily a začali vytvárať jedinečné zlaté šperky, ktoré nosia matky po celom svete a čo je dôležité, vytvorili ich deti. Vďaka prívesku zo zlata či striebra tak dávajú svojim deťom najavo nie len dôležitosť ich kresieb, ale najmä to, aké sú vzácne pre svoje matky.

Tento príspevok sme našli na stránkach boredpanda.com. Ak vás zaujal, inšpiroval alebo potešil, pošlite ho ďalej svojim známym aby ste ich mohli potešiť, zaujať či inšpirovať.

zdroj:boredpanda.com

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní