MODERNÉ ŠPERKY, KTORÉ SI VIETE VYROBIŤ AJ SAMA

Námornícky štýl sa na pláži bude dokonale vynímať. Stačí ho už len preniesť do vášho štýlu obliekania. Nie je to vôbec žiadna námaha. Náramok s námornícky uzlom bude pre vás skutočne skvostným kúskom. Okrem toho, vedieť viazať námornícky uzol vám môže zachrániť život. Pozrite si obrázkový tutoriál na výrobu náramku.

Budete potrebovať:

  • Bavlnku, tenké nite
  • Šnúrky z topánok, káblik alebo pevnejšiu šnúrku
  • Krajčírsky meter
  • Nožnice
  • Svetlú lepiacu pásku
  • Lep alebo tavnú pištoľ
  • Sponu, karabínu, skobu
  • Kryštály a štrasy

Krok 1. Meranie a strihanie

Čo potrebujete vedieť je, aký dlhý potrebujete náramok. Vezmite krajčírsky meter a starostlivo odmerajte obvod vášho zápästia. Sami si však zvoľte, aký voľný, či tesný náramok chcete mať. Odstrihnite a odložte na kraj, ešte sa vám zíde.

Z pevného špagátu či šnúrky odstrihnite dva približne 20 až 25 centimetrové kúsky, ktoré pred koncom spojíte lepiacou páskou.

Krok 2. Slučkujte ako námorník

Vezmite jeden spojený špagát, položte ho na stôl alebo rovnú plochu a vytvorte slučku. Koniec s lepiacou páskou by mal smerovať smerom hore, pričom celistvý koniec smeruje k vám. Aby ste z toho nemali guláš hneď na začiatku nazvime koniec oblepený lepiacou páskou „a“ a celistvá koniec „b“.

Vezmite šnúru číslo dva a položte ju na šnúru, ktorá už vo svojej správne polohe leží pred vami. Konce tejto druhej šnúry nazveme A – zlepený koniec a B- celistvý koniec. Zlapený koniec druhej šnúry A by mal smerovať rovnakým smerom, ako koniec „a“, rovnako sú na tom aj konce B a b. Vezmeme koniec A a potiahneme ho popod koniec „a“, ktorý v konečnom dôsledku smeruje ku koncu B. Vezmeme opäť koniec A, ktorý je potrebné potiahnúť popod slučku prvého špagátu a potom nad druhou slučkou A. Oba zlepené konce lepiacou páskou, by mali smerovať nahor. Koniec druhého kroku bude úplne dokonalým zakončením najnáročnejšej časti tvorby náramku. Uchyťte všetky štyri konce uzla, a pevne zatiahnite.

Krok 3. Perfektná presnosť

Ak chcete váš náramok dotiahnuť k dokonalosti, potrebujete už len pospájať konce. Určite sa vám zdá, že opáskované konce sú kratšie než tie celistvé. Nevadí, tak je to správne. Je však dôležité aby ste všetky konce poskracovali, áno, aj tie krátke. Opáskované konce skráťte o približne jeden centimeter. Vezmite šnúrku, ktorý znázorňuje obvod vášho zápästia a priložte ku uzlu tak, aby uzol bol v strede danej šnúrky. Tam kde končí obvod vášho zápästia, tam konce b a B  bez milosti šmyknite! Cez koniec B pretiahnite karabínku a spojte s koncom A lepiacou páskou alebo roztaveným lepom z tavnej pištole. to isté spravte aj na opačnej strane náramku (ale bez karabínky).

Zalepené konce tak omotajte farebnou bavlnkou alebo niťou tak, aby pásku nebolo vidieť. Tento farebný niťový detail môžete ozdobiť kryštálmi či štrasom, ktoré na daný náramok pripevníte tavnou pištoľou.

Voilá, váš moderný náramok je hotový.

zdroj:etsy.com

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní