BUĎTE PRESNÝ AKO ČESKÉ HODINKY

„Ako ten čas plynie“ , počúvame najčastejšie od našich starých rodičov alebo rodičov. V minulosti čas plynul pomalšie, teda aspoň sa to ľuďom tak zdalo.Našťastie, čas plynie stále rovnako, deň má 24 hodín, 7 dní v týždni z toho 5 pracovných a podobne. Aby vám však nič neuniklo, potrebujete svoj čas aktívne strážiť a dodržiavať svoj rozvrh. A k tomu potrebujete kvalitné a presné hodinky.

Hodinky sú neodmysliteľnou súčasťou každého človeka. Napríklad, stojíte na zastávke, čakáte na spoj, ktorý vás vezme domov po náročnom dni. Pozriete sa na rozpis, avšak neviete koľko je hodín, nemáte hodinky, mobil, a v okolí nestojí nik, kto by podobný prístroj mal. Je to zvláštne, ale v minulosti ľudia nevedeli určovať presný čas.

Avšak mladého startupistu začal trápiť jeho neefektívny timemanagement a preto skúsil vytvoriť slnečné hodiny, ktorých len tak mimochodom vznik sa datuje až do 1500 rokov pred Kristom. S postupom času a technických vymožeností sa stroj na meranie času zdokonaľoval a menil svoje formy. Napríklad presýpacie hodinky, vodné hodinky no v 16. storočí konečne nabrali tvar, ktorý sa podobá tým dnešným. Myslíme na tak zvané vreckové hodinky alebo Norimberské vajíčko Petera Henleina. V súčasnosti však tieto krásne starožitné hodiny nosia už len veľký gentlemani, ktorí si na svojom vzhľade a vystupovaní dajú záležať.

V 19. Storočí sa rozbehla továrenská výroba hodiniek a to najmä vo Švajčiarsku. Boli to spoľahlivé presné hodinky, ktorých cena bola čím ďalej tým lacnejšia. Pred prvou svetovou vojnou boli spoločnosťou Cartier vyrobené prvé náramkové hodinky pre francúzskeho letca. Tie po vojne nahradili vreckové, začali stúpať na popularite a taktiež výrobca ulahodil každému potenciálnemu zákazníkovi rôznorodým výberom dizajnov, tvarov, a technických parametrov.

V 50. rokoch minulého storočia prišli s nápadom a neskôr aj patentom vyrobiť kremenné teda dnes známejšie pod názvom quartzové hodinky, ktoré boli vyvinuté vo Švajčiarsku no boli však vyrábané japonskou spoločnosťou Seiko. Ide o prístroj na meranie času, ktorý využíva kmity elektrického oscilačného obvodu, ktorý je regulovaný kremenným krištáľom. V tých časoch sa v Československej spoločnosti na výrobu hodiniek PRIM diali zázraky. Vyrobili prvé československé analógové hodinky. Súčasne výroba hodiniek zaujala vo svetovej technike výnimočné postavenie a bola merítkom strojárenskej vyspelosti štátu. Medzi hodinárskymi veľmocami akými bolo Švajčiarsko, Francúzsko, Nemecko, Anglicko či Japonsko sa na 8. priečke umiestnilo aj Československo so svojou sériovou výrobou analógových hodiniek. Tie museli spĺňať určité parametre a náročné kritéria pre každodenné používanie. Spoločnosť PRIM, sa tak začala špecializovať a vyrábať pánske hodinkydámske hodinky a detské hodinky.V 50. rokoch minulého storočia prišli s nápadom a neskôr aj patentom vyrobiť kremenné teda dnes známejšie pod názvom quartzové hodinky, ktoré boli vyvinuté vo Švajčiarsku no boli však vyrábané japonskou spoločnosťou Seiko. Ide o prístroj na meranie času, ktorý využíva kmity elektrického oscilačného obvodu, ktorý je regulovaný kremenným krištáľom. V tých časoch sa v Československej spoločnosti na výrobu hodiniek PRIM  diali zázraky. Vyrobili prvé československé analógové hodinky. Súčasne výroba hodiniek zaujala vo svetovej technike výnimočné postavenie a bola merítkom strojárenskej vyspelosti štátu. Medzi hodinárskymi veľmocami akými bolo Švajčiarsko, Francúzsko, Nemecko, Anglicko či Japonsko sa na 8. priečke umiestnilo aj Československo so svojou sériovou výrobou analógových hodiniek. Tie museli spĺňať určité parametre a náročné kritéria pre každodenné používanie. Spoločnosť PRIM, sa tak začala špecializovať a vyrábať pánske hodinkydámske hodinky a detské hodinky.

Aj napriek tomu že v súčasnosti existuje niekoľko kvalitných avšak aj nekvalitných značiek na trhu s hodinkami, avšak hodinky PRIM sú jednotkou v strednej Európe čo sa týka dizajnu, technicky náročných kritérií a cenových relácií. Preto buďte pánom svojho času a nenechajte si svoje plány pokaziť nekvalitnými hodinkami.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní