Zásnubný prsteň zo žltého zlata, modrého  topásu a zirkónu vyrobený na mieru

A vtedy sa v mysli muža deje niečo, čomu hĺbavé ženy nerozumejú. Prečo a ako viete, že je čas na požiadanie o ruku (ak nie je vaša partnerka  už v prvom trimestri)? Znie to trošku ako zo sladkého filmu od amerických tvorcov, ktorí sú presladení všetkými možnými potravinami. No aj napriek takejto dobe, aká momentálne panuje, sa nájdu páry, ktoré sa aj po niekoľkých rokoch randenia cítia zamilovane a nevedia si predstaviť život bez svojej polovičky.

Ak sa muž rozhodne, že svoju priateľku, slečnu, mladú dámu (konečne) požiada o ruku, musí myslieť na veľa vecí, ak samozrejme chce, aby to bolo jedinečné a dokonalé. V životoch ľudí sa odohrá niekoľko medzníkov, ktoré nie sú až také flexibilné. Takým dôležitým medzníkom sú určite stužkové slávnosti. Sú rovnaké už niekoľko desaťročí, vysmiate tváre vyštafírovaných mladých ľudí, z ktorých sa stávajú suchí a zodpovední dospeláci. Ďalším medzníkom sú určite promócie. Program stále ten istý, Hrá vážna hudba, vážne tváre honorabilít a študentov s nelichotivou pokrývkou na hlave.

Netradičný spôsob ako požiadať o ruku

Návrhy na manželstvo však v súčasnosti ponúkajú vynikajúcu flexibilitu ako ju požiadať o ruku. Nevyžaduje si to konkrétny dátum, čas, miesto, okolie, odev či účastníkov. Ide o jednu z mála medzníkov v živote muža a ženy, ktorý môže byť podľa vašich predstáv a celý scenár máte pevne v rukách. Máte niekoľko možností, plus výhodu – internet, ktorý je studnicou neobmedzených nápadov a možností. Skôr však, ako vyhodíte niekoľko stoviek eur za snubný prsteň kupovaný v eufórií radosti a nervozity, mali by ste popremýšľať nad niekoľkými zásadnými vecami.

1. Som, si, sme pripravení?

Táto otázka je asi zásadná pre každý vydajachtivý pár. Jednoducho musíte zistiť, pomocou náznakov, maličkostí, alebo sa jej to jednoducho opýtate, či ste pripravení a či si viete predstaviť jednu ženu/ jedného muža do skonania sveta po vašom boku. Je to prosté, jednoduché a zásadné pre budovanie vašej spoločnej budúcnosti.

2. Jeden prsteň vládne všetkým...

Nebojte sa, po požiadaní o ruku sa z vašej milej nestane Gloch a z vás nebude Frodo z Pána prsteňov. Áno, prsteň je dôležitou súčasťou tohto obradu a drevený vám na to stačiť nebude. Mali by ste poznať jej vkus, jej štýl, čo má rada a čo nie.

Prelustrujte jej šperkovnicu, internetového prehliadača ( možno má v záložkách ten vysnívaný) a možno vám to sama niekedy aj naznačila, aký prsteň by raz chcela dostať. Tak zalovte v spomienkach, poriadne premýšľajte. Nie každá žena si zásadne vyžaduje mať na prste 1,5 karátový diamant. Pri výbere myslite na ňu, na jej vkus a dajte na rady zlatníkov či predavačiek, ktoré vám radi s výberom pomôžu. Pri najhoršom , vezmete na nákup prsteňa jej najlepšiu kamarátku.

3. Vyberte vhodný čas

Väčšina párov sa zasnubuje na Vianoce, Nový rok alebo Valentína. Klišé ako mraky. Plus zasnúbiť sa počas vianočných sviatkov, to znamená o jeden darček pod stromčekom menej. Netvrdíme, že žiadosti musia byť len originálne, ale predsa nie vždy je vhodný čas na požiadanie o ruku. Dôležitá je atmosféra, psychické rozpoloženie a nálada vašej polovičky. Zvyšok už pôjde sám.

4. Nie, parkovisko určite nie je vhodnou lokáciou.

Pre jej, pardón, váš dokonalý deň je dôležitým výber lokácia teda miesto, kde dôjde k inkriminovanému aktu. Parky, štíty hôr, priestory reštaurácie, dovolenky sú asi najčastejšími miestami pre takúto životnú udalosť. Akékoľvek miesto vyberiete, myslite na ňu, na to, či by sa jej to páčilo, kde sa cíti najlepšie, a aké miesto má pre ňu emocionálny význam.

5. Okázalosti, novosti, treba si dávať pozor, ako to povieme a čo povieme.

V žiadnom prípade nie cez sms, telefón, email, facebook, instagram a podobne. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. Myslím, že obyčajnou otázkou nič nepokazíte. Zbytočne to nepreháňajte a nespravte z toho gýč. Je dosť možné, že vám odpovieme Nie!

Či už vám tento článok pomohol, alebo nie, žiadosť musí byť od srdca a z lásky. Dôležití ste v danom okamihu len vy dvaja a čo povedia ľudia, vám môže byť ukradnuté. Ak to tak cítite, spravte všetko preto, aby to vyšlo podľa vašich predstáv a aby vaša budúca, bola naozaj šťastná.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní