VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: TIGRIE OKO

Tigrie oko

Určite sa denne stretávate s rôznymi názormi na sily, ktoré neprúdia z nášho tela a osobnosti. Sú však väčšinou negatívne, no treba si však uvedomiť ich dôležitosť, že vďaka polodrahokamom a kryštálom, sa vzácna energia v našich telách otvára či  rozvíja. Spájajú nás často s energiami, ktoré sme doteraz ignorovali alebo zatracovali. Rovnako je to aj pri tigrom oku, ktoré je spojené so zemskou energiou. Jeho zaujímavé zloženie vyvíja silnú energiu, ktorá spája dokopy pozemskú energiu so silami slnka. Týmito silami navodzuje vysoký stav vibrácií, ktoré sú napriek tomu aj tak uzemnené. Takýmto úkazom privádza Tigrie oko do zeme duchovnú energiu.

Amuletom proti klebetám

Tigrie oko sa v minulosti nosieva ako prívesok na krku. Patril mu status talizmanu, ktorý ochraňoval nositeľa pred nepriateľskými myšlienkami a pred klebetami. V súčasnosti aj napriek jeho hlbším a silnejším vlastnostiam, ho ľudia nosia, aby sa uchránili planým rečiam cudzích alebo blízkych ľudí, ktoré ubližujú najmä ich psychickej stránke tela. Nositeľovi ukazuje, ako sa má správne používať vnútorná sila, ktorú nadobudol a prináša mu nedotknuteľnosť jeho osobnosti.

Ak máte pocit, že svoje vysnívané ciele chcením len oddiaľujete a oddiaľujete zaobstarajte si jednoducho Tigrie oko. Či už budete nosievať šperky ako náramok, náušnice alebo prsteň z tigrieho oka, myslite na to, že vám pomôže s dosahovaním vašich vytýčených cieľov. Pomôže vám pri hľadaní vnútorných zdrojov vašich síl a pri zvyšovaní zrozumiteľnosti zámerov.

Polodrahokam Tigrie oko

Čisté duchovno, základ správneho života

Jeho účinky siahajú okrem duševných až po duchovné či liečivé účinky samotného tela. Pri duchovných sa orientuje na prikladanie kryštálu na postihnutú oblasť. Priložením tigrieho oka na pupočnú čakru tzv. solar plexus, vám pozitívne ovplyvní chod tráviaceho traktu. Pokiaľ ide o duševnú stránku, Tigrie oko priložením práve na túto čakru pomáha ľuďom, ktorý sú odtrhnutý z tohto sveta, a žijú si podľa pravidiel svojho vlastného. Ich búrlivú energia bude uzemnená a napomôže im prejaviť svoju osobnosťcharakter, svoje vlastné ja či svoje vlastné názory bez ohľadu na odsúdenie zo strany iných. Všetky doterajšie zmeny, ku ktorým došlo vo fyzickom tele zakotvuje, pre vaše ľahšie vyrovnanie sa s nimi.  Hľadá vaše skutočné potreby rovnako aj potreby ľudí vo vašom okolí. Uprednostňuje ich a potláča chcenie a plašenie sa za možným aj nemožným. Preto vás donúti rozlišovať medzi vašim zbožným prianím a tým, čo v skutočnosti naozaj potrebujete.

Nerozhodné trápenie

Tigrie oko vyrovnáva činnosť oboch mozgových hemisfér a zvyšuje ich praktické využívanie. Zbiera a zaznamenáva roztrúsené informácie, súvislosti poskladá a nakoniec z nich vytvára a jeden komplexný celok.

Ak sa neviete rozhodnúť, v hlave vám vŕtajú mnohé dilemy, nemôžete spať kvôli vnútorným konfliktom vytvorené pýchou či prílišnou tvrdohlavosťou, Tigrie oko vám s radosťou pomôže. Jeho energetická sila je užitočná nielen pri rozhodovaní sa v dôležitých situáciách, ale taktiež pozitívne účinkuje pri rôznych poruchách akými sú napríklad poruchy osobnosti a mentálne nerovnováha, ktorá je zapríčinená potlačovaním citov alebo ich zablokovaním a samotného negatívneho až pesimistického zmýšľania o svojej osobnosti, živote či o svete ako takom.

náramok proti urieknutiu z tigrieho oka KlenotyHematit.sk

Viac sebavedomia – menej sebakritiky

Ak cítite vo svojom vnútri bôľ zo samého seba, nedokážete si uvedomiť hodnotu vašej samostatnej bytosti, trpíte prehnanou sebakritikou a nič čo spravíte sa vám nezdá dostatočne dobré na to, aby ste s tým boli spokojní, noste svoje Tigrie oko na ruke, krku ako náušnice či prsteň vždy, pri akejkoľvek práci, či profesijnom alebo priateľskom stretnutí. Pomôže vám odblokovať vaše kreatívne – tvorivé sily, ktoré ste svojou sebakritickosťou a negatívnymi hodnoteniami potlačili do úzadia. Vďaka Tigriemu oku rozoznáte a nájdete svoje vlastné nadanie a schopnosti, spojené s tvorivými vnútornými silami, ktorú vo vás rastú.

Ak sa obávate svojich chýb – však nikto dokonalý z neba nespadol, nebojte sa. Odovzdajte ich slobodne Tigriemu oku. Povzbudí vás a pozitívne naladí k ich prekonávaniu a zlepšovaniu samého seba. Ak ste submisívny typ človeka, závislý na prítomnosti vášho blízkeho Tigrie oko vás postrčí, aby ste odhodlali k zmenám.

Liečivé účinky

Liečivé účinky tigrieho oka nesmieme opomenúť. Vyzdvihujú jeho celkový charakter a dopĺňajú sa spoločne s energiami, ktoré podporujú duchovnú a duševnú stránku vášho tela. Jeho astrologické pripojenie patrí pre znamenia býka, blížencov, leva a panny. Pôsobí na 3 čekru – solar plexus, alebo pupočná čakra, ktorá pôsobí na tráviaci trakt a psychické zdravie.

Napomáha liečiť a zlepšovať zrak. Rovnako pôsobí na oči aj v nočnom videní, kedy ho podporuje a vylepšuje. Tým, že podnecuje rast kundalini – teda vnútornej duchovnej a sexuálnej energie, ktorá sídli v dolnej časti chrbtice uzdravuje rozmnožovacie orgány. Odstraňuje kŕče a lieči krčnú chrbticu. Pozitívne napomáha ľuďom, ktorí práve regenerujú po zlomeninách končatín – tigrie oko urýchľuje rast a regeneráciu zlomených kostí.

Umiestnenie

Noste ho vždy a všade. Vždy, ak môžete, nasaďte si ho na krk ako prívesok. Odtiaľ bude najlepšie odrážať negatívnu energiu od vás a vášho okolia. Rovnako bude pôsobiť ako šperk umiestnený na ruke v podobe náramku, ktorý sa odporúča nosiť na pravej ruke, či v podobe náušníc.

Pri liečení častiach tela prikladajte na postihnuté miesta podľa potreby. Pre duchovné pozitívne vplyvy ho položte na pupočnú čakru.

Prsteň z tigrieho oka KlenotyHematit.sk

krem spoločných druhových vlastností, dodávajú ďalšie farby tigriemu oku nasledujúce vlastnosti:

Modré tigrie oko prináša upokojenie a zmierňuje stres. Pomáha pri veľkom návale hnevu, vzinetlivosti a rôznych druhoch fóbií. Modré tigrie oko spomaľuje metabolizmus, čím nie je vhodné pre športovo zdatných, či diéty držiacich priaznivcov. Upokojuje silnú pohlavnú túžbu a zaháňa sexuálnu frustráciu.

Zlaté tigrie oko vás ovplyvní pri sústredení sa. Vaša pozornosť  na detaily v živote nebola taká presná a pedantná, ako pri tomto kryštály. Ak ste typ človeka, ktorý ignoruje rozum a riadi sa srdcom, zlaté tigrie oko napomáha jednať na základe rozumu. Ide o vynikajúceho spoločníka, pri dôležitých skúškach, dosahovaní a prekonávaní prekážok či dôležitých schôdzkach.

Červené tigrie oko je kameňom, ktorý prináša človeku povzbudenie do života. Pomáha prekonávať letargiu a ponúka motiváciu. Urýchľuje príliš pomalý metabolizmus a zmierňuje sexuálne chute.

 

Tigrie oko je vďačným polodrahokamom, ktorý vám veľa pomôže. Ak chcete jeho doterajšiu silu a energiu zachovať, mali by ste ho raz za 15 dní očisťovať od zachytenej negatívnej energie. Stačí ho dať pod vlažnú tečúcu vodu, osušiť. Pre zvýšenie jeho energie je potrebné jeho nabíjanie. Kameň jednoducho položte na miesto, kde svieti slnko.

 

Či už si vyberiete akýkoľvek druh tigrieho oka pevne veríme, že vám prinesie to, čo od neho očakávate. Mal by vám byť výborným partnerom v prekonávaní ťažkých chvíľ, na ktoré ste ostali sami. Máte s týmto polodrahokamom nejaké skúsenosti?

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní