VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: SODALIT

Sodalit

O liečivých a energických  účinkoch prírodných polodrahokamov ste už určite počuli. No čo v sebe skrývajú jednotlivé polodrahokamy?

Polodrahokam sodalit, býva bezfarebný alebo modrý niekedy aj sivobiely s jemnými ružovkastými odtieňmi. Najčastejšie sa však vyskytuje v modrej farbe s bielymi plochami, ktoré nápadne pripomínajú letné oblaky na oblohe. Čo je však pri tomto polodrahokame dôležité, zo sodalitu sa vyrábajú jedinečné šperky, ktoré môžete nosievať vždy pri sebe. Tak, aby vplyv sodalitu na vaše telo bol intenzívny.

Ručne vyrobený striebornýprteň so sodalitom KlenotyHematit.sk

Možno by ste ani neverili, aké účinky môžu mať šperky zo sodalitu. Nejde však len o obyčajné šperky, skrývajú v sebe totiž niečo magické. Zažili ste už magickú príťažlivosť? Stane sa to ak ste priťahovaní k určitým veciam alebo ľuďom a vy jednoducho nechápete prečo. Ich blízkosť vás potešuje. Niekedy máte pocit, ako keby ste boli zhypnotizovaní. No niekedy však ide len o niečo duchovné, nadpozemské. Sodalit vám však takéto veci pomôže vyriešiť. Spája logické myslenie s intuíciou a otvára brány vnímavosti. Prehlbuje intuíciu. K sa ponoríte do meditácie navodenej týmto polodrahokamom, dokáže vaša myseľ porozumieť aktuálnym okolnostiam vášho života. Posilní vnútorný mier, zvýši vašu koncentráciu, sebavedomie, kreativitu, predstavivosť a tvorivosť.

Cesta za pravdou je vysiata sodalitom

Sodalit je polodrahokam, ktorý podnecuje majiteľa k ceste za pravdou a ideálmi, ktoré ho nútia zostať verný sám sebe a všetkému, v čo verí. So sodalitom tam pochopíte momentálne dianie vo vašom živote.

Okrem hľadania pravdy, je sodalit mimoriadne užitočný kameň pre tímovú prácu. Ak pracujete v tíme alebo svoju rodinu považujete za tím, sodalit privedie do vnútra vášho kolektívu harmóiu, solidaritu a zjednotenie sa pre zisk spoločného cieľa. Prírodný polodrahokam tak podnecuje dôveru a súdržnosť členov skupiny a upevňuje puto medzi nimi.

Ručne vyrobený prívesok zo žltého zlata so sodalitom KlenotyHematit.sk

Je to vynikajúci kameň pre rozvoj mysle. Práve preto je vhodným kolegom pri práci v kolektíve. Pri brainstormingoch tak môžete spoločnými silami prísť na riešenie pracovného problému a dosiahnutie vytýčeného cieľa. Nakoľko tento polodrahokam prebudí vašu krytú tvorivosť, využijete ju naplno pri svojej práci. Sodolit súčasne pôsobí priaznivo na verbálny prejav. Vnáša do mysle pokoj a umožňuje vnímať nové informácie, na ktoré budete vedieť pohotovo reagovať.

Šperky zo sodalitu vám prinesú nový pohľad na svet. Jeho vnímanie už nebude iba čiernobiele. Na rôzne situácie získate množstvo farebných prevedení. Prináša vyrovnanosť, pričom sodalit bude pozitívne potláčať návaly paniky, stresu, hnevu a depresií. Sodalit dokáže transformovať povahu ľudí, ktoré majú potrebu sa neustále brániť alebo reagujú na druhých príliš prchko a neuvážene. Odhalí koreň ich obáv, fóbií, pocitov a vín, ktoré im bránia stať sa tým, kým naozaj sú.

Sodalit zvýši vaše sebavedomie. Pomôže vám prijať samého seba, takého aký v skutočnosti ste. Rovnako získate  a rozšírite svoju dôveru vo vlastné schopnosti. Sodalit ako jeden z prírodných polodrahokamov vnáša na povrch nové vlastnosti a umožňuje, aby ich človek prijal a využíval ich. Zmierňuje strach a paniku, obavy a zlosť, stres mení na radosť a pokoj. Zmení od základov staré vzory správania a konania.

Ručne vyrobené strieborné náušnice zo sodalitu KlenotyHematit.sk

Liečivé účinky

So šperkmi so sodalitu získa aj vaše telo. Okrem krásy a ženského pôvabu, ktorý tieto šperky zvýraznia vaše telo získa bezplatného lekára, ktorý vás bude liečiť a chrániť v električke, v práci alebo na prechádzke.

Sodalit udržiava v rovnováhe metabolizmus, prekonáva nedostatok vápnika v tele a čistí lymfatické uzliny. Podnecuje fungovanie imunitného systému. Napráva poškodenia spôsobené ožarovaním a radiáciou. Lieči krk, hlasivky, hrtan. Pozitívne pôsobí na celý nervový systém, riadi funkcie štítnej žľazy, pozitívne pôsobí na kosti, zuby a pomáha pri duševných chorobách, senilite, ale aj pri hyperaktivite. Znižuje horúčku, vysoký krvný tlak a podnecuje strebávanie tekutín v tele.

Umiestnenie a čistenie

Prírodné polodrahokamy by sa mali čistiť. Ak ide o vaše obľúbené šperky, ktoré nosievate častejšie ako raz za týždeň, ich čistenie by ste určite nemali zanedbávať. Rovnako je to aj so šperkmi, ktoré v sebe nemajú prírodný polodrahokam.

Sodalit však môžete očistiť od negatívnej energie niekoľkými spôsobmi. Najznámejším je voda. Svoj náramok zo sodalitu podržte dve minúty pod vlažným prúdom vody. Môžete ho však očistiť aj v miske s morskou soľou, v ktorej ho necháte celú noc. Pri týchto čisteniach dbajte aj na kov, ktorý je súčasťou sodalitu. Vlažná voda či morská soľ striebru ani zlatu neublíži. Pri šperkoch zo sodalitu, ktoré majú bižutérne komponenty budťe radšej pri takomto čistení opatrnejší. Svoju stratenú energiu sodalit získa položením na kryštál, ktorý necháte vystavený slnečným lúčom približne hodinu.

ručne vyrobený náramok zo Sodalitu KlenotyHematit.sk

Sodalit môžete umiestniť kamkoľvek. Je niekoľko tipov sodalitu, ktoré  môžete umiestniť kamkoľvek. Ak si zvolíte tak zvaný kameň do ruky, môžete mať sodalit vždy pri sebe. Najlepšie sa ukrýva vo vrecku, aby mal neustály kontakt s vaším telom, konkrétne rukou. Ak sa však budete potrebovať ubrániť, sodalit môžete po niekom hodiť. Môžete ho však položiť voľne vo vašom byte. Najlepšie do miestností, v ktorých sa nachádza počítač, televízia či mikrovlnná rúra alebo iné elektrospotrebiče. Sodalit pohltí všetok nepríjemný elektromagnetický smog, ktorý sa vo vašom byte nachádza.

Mnohé ženy však radšej siahnu po praktickejšom prevedení. Šperky zo sodalitu sú väčšinou ručne vyrábané, čo im pridáva hodnotu. Či už si vyberiete strieborné náušnice so sodalitom, ktoré budú nepostrádateľným šperkom na vašej tvári alebo strieborný náramok zo sodalitu, ktorý bude v neustálom kontakte s vašou pokožkou a jeho účinky budú efektívnejšie a rýchlejšie. Strieborný prívesok zo sodalitu alebo prsteň umiestnený na ľavej ruke (ktorá prijíma energiu) vás poteší ako darček, ochráni vaše telo, vašu dušu i myseľ. Zvýrazní vaše prednosti a príjemne osvieži vaše oblečenie.

Modrá je dobrá, modrá je navždy! Modrá farba sodalitu pohltí všetky vaše problémy. Stačí, ak mu dáte možnosť aspoň to skúsiť. Ak máte akékoľvek skúsenosti s polodrahokamom Sodalit, budeme veľmi radi, ak sa o ne podelíte do komentárov pod článkom.

Podobné články:

Význam polodrahokamov: Malachit

Význam polodrahokamov: Koral

Význam polodrahokamov: Citrín

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní