VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: PERLEŤ

Perleť – ženskosť, zmyselnosť, krása

Perleť a perly majú toho spoločného skutočne mnoho. Perleť a ani perly v prvom rade nie sú minerálmi, či polodrahokamami. Ide o hmotu, ktorá je vylučovaná niektorými druhmi vyvolených lastúrnikoch morských, ale aj sladkovodných.

Perleť je nositeľom jemných  farebných odtieňov. Väčšinou ju charakterizujú farby s odtieňom krémovej, bielej, béžovej s odleskami ružovej, zelenej či fialovej farby. Kombinácia a dokonalá spolupráca týchto farebných odtieňov a liečivej energie, ktorú vyžaruje perleť pôsobí veľmi jemne. Práve preto tento krásny šperk symbolizuje ženskosť, ženský princíp a ženskú zvodnosť a rafinovanosť. Práve preto sú šperky z perlete vyrobené zo striebra či prvotriedneho zlata obľúbené u našich zákazníčok. Ženy jednoducho milujú všetko čo je ženské a šperky s perleťou sú ženské na kvadrát!

Už po stáročia sa s perleťou a so šperkmi vyrobenými z perlete traduje legenda, ktorá hovorí o silnej energii perlete. Svojho nositeľa dokáže chrániť pred nebezpečenstvom a varuje ho zmenou svojho vzhľadu.

Sila perlete spočíva v schopnosti ochrany pred negatívnym vplyvom, negatívnou energiou a nešťastím. Náramok z perlete dokáže nasať a absorbovať negatívne vplyvy a naopak. Šperky z perlete vyžarujú pozitívnu energiu. Perly a perleť umocňujú dôsledky našich činov, preto by sa im mali vyhýbať najmä nečestný ľudia. Perleť ich zlé úmysly vráti obratom naspäť v podobe nešťastia či choroby.

Ručne vyrábané zlaté šperky z perlete KlenotyHematit.sk

Šperky z perlete by mali v prvom rade slúžiť ako amulet, ktorý bude chrániť vašu osobnosť pred nehodami, nešťastím a pohromami akéhokoľvek druhu. Strieborné náušnice z perlete sú obľúbené pre svoju schopnosť priťahovať bohatstvo. Nosenie perlete ocenia najmä tí, ktorí majú ťažkosti s vyjadrovaním svojich pocitov, či už ide o srdcové záležitosti alebo o priateľstvo. Šperky z perlete, ako zlaté prívesky alebo náramky budú pôsobiť ako okno do vašej duše. Tieto šperky budú napomáhať svojmu nositeľovi pochopiť svoje pocity a myšlienky. Touto schopnosťou získate jasný pohľad na množstvo problémov. Perleť v sebe ukrýva aj relaxačné a upokojujúce schopnosti, ktoré ocenia všetky ženy, ktoré sa často ocitajú v stresových  napätých situáciách. Perleť má vplyv na napätie a strach, preto je častým liečivom pri rôznych fóbiách.

Zlaté náušnice z perlete posilnia vašu intuíciu a predstavivosť, preto sú vhodné najmä pre tie, ktoré sa často nevedia rozhodnúť alebo stoja pred náročným rozhodnutím.

Perleťové náramky sa odporúčajú nosievať aj deťom, kvôli silným ochranným účinkom perlete, ktorá ho dokáže ochrániť pred nešťastím, nebezpečenstvom alebo nebezpečenstvom od neprajníka.

Liečivé účinky

Samotná perleť má výrazne pozitívny vplyv na nervovú sústavu a celkové fungovanie centrálnej nervovej sústavy, čo predstavuje najmä mozog, miechu a zmyslové orgány. Výborne posilní váš zrak, sluch, hmat a čuch. Šperky z perlete budú mať pozitívny vplyv na centrum rovnováhy teda konkrétne na riadenie a koordináciu pohybu tela.

Ručne vyrábaný náramok zo sekanej perlete KlenotyHematit.sk

Strieborné náušnice alebo strieborné náramky vás zbavia svalových kŕčov a svalovej únavy. Perleť pozitívne vplýva na kosti a na zuby, preto je obľúbeným kameňom nie len pre deti, ale najmä  pre ľudí, ktorých trápia tieto bolesti.

Perleť má najmä protizápalové účinky, takže sa využíva na liečenie zápalov ústnej dutiny, nervov a nervovej sústavy, pozitívne znižuje horúčku. Šperky z perlete budú pozitívne účinkovať na pokožku, nakoľko perleť bude liečiť kožné ochorenia, popáleniny, ekzémy a alergie.

Umiestnenie a čistenie

Umiestnenie perlete je jedným z najdôležitejších krokov, ktorému je potrebné venovať pozornosť. Perleť a šperk z perlete by ste mali nosiť kedykoľvek a kamkoľvek budete chcieť. Strieborné šperky z perlete alebo zlaté šperky z perlete, všetky si zamilujete. Pri tomto polodrahokame je dôležité najmä to, aby bola perleť v neustálom kontakte s vašou pokožkou. Veľmi výborné sú na to práve strieborné náramky alebo náhrdelníkyPrívesky budú v blízkosti vášho srdca, čím umocníte efektívnejšie využívanie energie. Strieborné náušnice alebo náušnice zo žltého zlata budú v tomto prípade pôsobiť ako ochranný štít. Prevezmú na seba rolu osobného strážcu a všetko nešťastie či negatívnu energiu budú od vás odháňať preč.

Ručne vyrábaný strieborný prsteň s perleťou KlenotyHematit.sk

Perleť a šperky z perlete je potrebné čistiť minimálne raz do mesiaca. Stačí ak vaše obľúbené šperky z perlete vložíte do plastového sita a necháte ich pod tečúcou vlažnou vodou minimálne dve minúty.  Následne perleť môžete nechať nabiť. Tento krok je dôležitý, aby perleť získala a oprášila svoje vlastnosti aby vám mohla opäť na 100% slúžiť.

Ak máte akékoľvek skúsenosti s polodrahokamom Pereť, budeme radi, ak sa s nimi podelíte do komentu pod článkom alebo na našej facebook fanpage klenoty Hematit. Ak vás článok zaujal, inšpiroval alebo potešil pošlite ho ďalej svojim známym aby ste ich mohli potešiť, zaujať či inšpirovať

Mohlo by vás zaujímať: 

Význam polodrahokamov: Topás

Význam polodrahokamov: Granát

Význam polodrahokamov: Sokolie oko

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní