VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: ÓNYX

Ónyx – buďte pánmi vášho osudu

Aj napriek tomu, že je čierny ako noc, prinesie vám šťastie a to najmä v hľadaní pravej lásky.

Staroveký mýtus hovorí o ónyxe ako polodrahokame, ktorý vznikol z časti tela bohyne lásky Afrodity. Tento kúsok tela jej odstrelil vlastným šípom Amor. Kúsok Afroditinho tela spadol do rieky Gangy.

Ónyx bol v minulosti vďaka tejto legende považovaný za účinné afrodiziakum. Nosením ónyxu na krku alebo v ruke bude podporovať dobré zdravie, prinesie vám šťastie, vyženie smútok a prízraky, ktoré vám nedajú spať.

Ónyx, ako iné polodrahokamy patrí medzi ochranné kamene, ktoré chránia pred negatívnymi energiami a vplyvmi z vášho okolia. Aj napriek tomu, že polodrahokam ónyx má čierny vzhľad a mnohí ho považujú za kameň smútku či niečoho negatívneho. Opak je však pravdou. Tento čierny krásavec vás ochráni pred akýmikoľvek vplyvmi negativizmu, čiernej mágie a prekliatím. Spojí váš vnútorný svet s vonkajším, čím zvýši našu odolnosť voči týmto vplyvom. Polodrahokam ónyx a šperky z ónyxu posilnia vašu intuíciu a uľahčí prístup do podvedomia. Získate tak nadhľad do vášho vnútra a do víru myšlienok, udalostí a problémov, ktoré lomcujú vo vašom vnútri.

Ručne vyrábaný prsteň zo žltého zlata s ónyxom KlenotyHematit.sk

Polodrahokam ónyx alebo šperky z ónyxu posilnia vaše ego a sebavedomie. Veď všetky krásne šperky, sú nástrojom krásy a vplyvným dvíhačom sebavedomia. Strieborné náušnice z ónyxu alebo iné strieborné či zlaté šperky vyrobené z ónyxu vás zbavia prchkosti. Tú pretransformujú do podoby stálejšieho a pozitívnejšieho prístupu k životu.  Ak ste ľahko ovplyvniteľný inými, šperky z ónyxu vám pomôžu rozvíjať zdravé myšlienky, ego naučí vás asertívnemu správaniu.

Náramok z ónyxu alebo strieborné prívesky z ónyxu budú stimulovať vaše logické a analytické myslenie. Podporia vnútornú koncentráciu a pokoru. Možno sa vám to nezdá, no šperky z ónyxu budú odbúravať blokády a očistia vašu myseľ od všetkých starých rán, ktoré trápia vašu dušu. Negatívnu energiu nahromadenú počas celého vášho života z tela jednoducho odoberie, ale naspäť ju už neprijme. Preto je potrebné polodrahokam ónyx očisťovať a venovať mu veľkú starostlivosť pri čistení a nabíjaní.

Liečivé účinky

Vaše šperky z ónyxu nebudú len potešením oka, ale budú prispievať aj k vášmu psychickému a fyzickému zdraviu. Strieborné náušnice ktoré majú v sebe osadený polodrahokam ónyx vás budú chrániť pred ťažkými chorobami a nešťastím. To však rovnako platí aj pre náramky, prívesky či strieborné alebo zlaté prstene z ónyxu. Ónyx podporí váš krvný obeh a posilní vašu imunitu. Všeobecne možno povedať, že ónyx šperky z ónyxu budú podporovať funkciu senzoriky a motoriky. Polodrahokam ónyx blahodarne pôsobí na zuby, kosti, kostnú dreň a lieči krvné poruchy.

Ručne vyrábaný strieborný náramok z ónyxu KlenotyHematit.sk

Umiestnenie a čistenie

V minulosti sa tento kameň mal nosievať na krku kde zosilňoval sexuálne túžby. Tradične by ste mali ónyx nosievať na ľavej strane tela. Výborne vám k tomu dopomôžu najmä strieborné náramky alebo dokonca strieborné či zlaté prstene, ktoré môžete nosievať na akomkoľvek prste. Pre vyššiu efektívnu ochranu sa odporúčajú nosievať strieborné náušnice s ónyxom, ktoré sa nájdu v role vášho osobného strážcu, ktorý bude odbúravať negatívnu energiu z vášho okolia alebo sa stanú vaším dôverníkom.

Čistenie polodrahokamu ónyx je rovnaké ako pri väčšine polodrahokamov. Je potrebné vaše šperky alebo samotný polodrahokam uložiť do plastového sita pod tečúcu vlažnú vodu. Zmyjete z neho všetky nečistoty, od ktorých vás uchránil. Nakoľko tento polodrahokam srší energickou silou, je potrebné ho očisťovať a nabíjať častejšie. Samozrejme, záleží to aj od množstva nosenia šperkov. Jeho účinky osviežite ak ho položíte do misky s krištáľom a necháte ho nabíjate pri mesačnom svite počas celej noci.

Ručne vyrábané strieborné náušnice s ónyxom KlenotyHematit.sk

Ak máte akékoľvek skúsenosti s polodrahokamom Ónyx, budeme radi, ak sa s nimi podelíte do komentu pod článkom alebo na našej facebook fanpage klenoty Hematit. Ak vás článok zaujal, inšpiroval alebo potešil pošlite ho ďalej svojim známym aby ste ich mohli potešiť, zaujať či inšpirovať.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní