VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: OLIVÍN

Olivín- drahokam duchovnej očisty

V starovekých dobách sa verilo, že Olivín dokáže udržať človeka z dosahu zlých duchov. Dodnes hovoríme o kameni, ktorý ochraňuje ľudskú auru.

Tento poväčšine zelený kryštál je účinným čističom, ktorý dokáže dokonale odhaliť prítomnosť jedovatých látok a zneutralizovať ich. Čistí najmä vyššie energie, ale aj fyzické telo rovnako ako myseľ. Olivín a šperky z olivínu sú tak všestranným pomocníkom.

Zelený kamienok uvoľní z vášho tela starú záťaž, ktorú si nesiete na chrbte. Odstráni všetky staré a nevyriešené problémy, pocity viny alebo posadnutosti. S peridotom získate poznanie, že lipnutie na ľuďoch alebo na minulosti nám do života neprinesie nikdy nič dobrého. Nosenie peridotu vo forme šperku akým sú napríklad náušnice alebo strieborný náramok nám hlavný aktér šperkov olivín poradí, ako sa oslobodiť od vonkajších vplyvov  a ako získať vlastnú vyššiu energiu, ktorá nám bude slúžiť ako sprievodca životom.

Olivín alebo teda Peridot odhaľuje negatívne štruktúry a staré vibrácie, čím uvoľňuje prístup k novým frekvenciám. Pokiaľ sa pravidelne venujete práci s vašou dušou, olivín a šperky z olivínu ú tým pravým nástrojom, s ktorým a posuniete vpred. Tento jasnovidecký kryštál nám pomôže porozumieť vlastnému osudu a duchovnému zmyslu života.

V duševnom živote peridot potláča žiarlivosť, ľútosť a zlosť. Súčasne však z vášho tela odstráni nepríjemný stres a strach. Náušnice z olivínu nie len že vyzdvihnú krásu vašich očí a čŕt tváre, ale zvýšia vaše sebavedomie a schopnosť presadiť sa bez akejkoľvek agresie či hnevu. Šperky z peridotu, ktoré motivujú k dosiahnutiu ďalšieho rastu, pomáhajú vyvolávať dôležité zmeny. Uľahčuje spätný pohľad do minulosti, kde upozorňuje na dary, ktoré sme dostali v podobe prechádzajúcich skúseností. Súčasne naznačuje, ako môžeme sami sebe odpustiť.

Ručne vyrábaný náramok zo sekaného olivínu KlenotyHematit.sk

Olivín zvyšuje zrozumiteľnosť myšlienok, ich priezračnosť a celkovú pohodu. Je naladený na prijímanie duchovnej pravdy a reguluje priebeh životných cyklov.

Na mentálnej úrovni olivín zostruje myseľ a otvára ju novým rovinám vedomia. Zabraňuje vzniku letargie a obracia pozornosť ku všetkému, čo sme  podvedome alebo vedome zavrhli. S pomocou olivínu si však dokážeme priznať svoje chyby a pokračovať v ďalšom živote lepšie. Šperky z olivínu nám pomôžu priať zodpovednosť za vlastný život, najmä pokiaľ sme si nepriznali vlastné chyby a vinu. Pod vplyvom peridotu možno dosiahnuť výrazné zlepšenie pri problematických vzťahoch.

Liečivé účinky olivínu

Je všeobecne známe, že zelená je farba nádeje. V tomto prípade má však zelený olivín upokojujúce účinky. Uzdravuje a regeneruje tkanivá, posilňuje metabolizmus a blahodarne pôsobí na pokožku. Šperky z olivínu tak spríjemnia váš výzor, pomôžu vašej duši a mysli, no pri pravidelnom nosení, olivín pomôže srdcu, žľazám, pľúcam, močovému mechúru, slezine a tráviacemu traktu. Práve preto je olivín veľmi vhodný na liečenie vredov a zápalov v brušnej dutine. Pokiaľ olivín položíte na brucho, bude veľkým pomocníkom pri pôrode, nakoľko bude zosilňovať svalové sťahy a súčasne zmierňovať bolesť. Jeho energie upravuje bipolárny nesúlad a na základe tohto olivín pomôže prekonať hypochondriu.

Ručne vyrábané náušnice zo sekaného olivínu KlenotyHematit.sk

Umiestnenie a nabíjanie

Olivín alebo peridot, je výborne nosiť na krku. Náhrdelník z peridotu umiestnený na krku zahalí vaše telo ochrannou a liečivou vrstvou. V každom prípade, tento polodrahokam môžete nosiť na akomkoľvek mieste. Zelená farba olivínu zmení váš vzhľad. Strieborné náušnice alebo strieborný náramok z olivínu je presne tým druhom šperku, ktorý pomôže nie len vášmu telu a duši, ale aj vášmu zovňajšku.

Každý polodrahokam potrebuje svoju očistu a novú energiu, aby mohol ochraňovať svojho nositeľa. Preto je potrebné po niekoľkých noseniach tento drahokam jednoducho „vykúpať“. Šperky z olivínu alebo samotný olivín vložte do plastového sita a nechajte cezeň pretekať  vodu približne 10 až 15 minút. Dávajte si však pozor na teplotu vody, ktorá by nemala byť príliš horúca a ani príliš studená. Letnú sprchu váš olivín zaručene ocení. Jeho energiu mu prinavrátite tak, že ho necháte nabíjať na slnečných lúčoch alebo v tienistom mieste nepriamo na slnečných lúčoch. Ďalším spôsobom, ako prinavrátite olivínu jeho pozitívnu energiu je položiť ho na drúzu ametystu alebo krištáľu. Nechajte pôsobiť tieto dva polodrahokamy 3 až 6 hodín.

Máte skúsenosti s polodrahokamom jantár? Budeme veľmi radi, ak sa nám pochválite do komentára pod článkom.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní