VÝZNAM POLODRAHOKAMOV OBSIDIÁN

Obsidián – kameň bez hraníc a mantinelov

Vznik niektorých minerálov je skutočne zaujímavý. Obsidián, ak ste tento kameň niekedy mali možnosť vidieť je čierny, a ak sa na neho pozeráte z určitého uhla nepríde vám ničím zaujímavý. V skutočnosti je obsidián rýchlo stuhnutou lávou. Vznikol teda pri sopečnej erupcii a roztavenej lávy, ktorá na zemskom povrchu stuhla tak rýchlo, že nemala čas skryštalizovať.

Obsidián má niekoľko podôb, ktoré priťahujú ľudské oko. Najznámejší a najpopulárnejší je obsidián vločkový, obsidián mahagónový či obsidián dúhový. Ide o veľmi vďačný polodrahokam, ktorý je vhodný na liečenie duše i tela. Okrem toho je vhodný na výrobu šperkov. Obsidián najčastejšie kúpite v podobe kameňa do ruky. Šperky z obsidiánu sú zaujímavé, no jeho vzhľad ho predurčuje, aby bol osadený v drahých kovoch. Zlaté šperky s obsidiánom alebo strieborné šperky s obsidiánom sú naozajstnými, jedinečnými kúskami, ktoré vás ochránia a vyliečia.

Ručne vyrábaný prsteň zo žltého zlata s obsidiánom KlenotyHematit.sk

Zabudnite na predražených lekárov, ktorí vám predpíšu antibiotiká takmer aj na vyrážku na čele. Obsidián je polodrahokam, ktorý sa považuje za jeden z najsilnejších a najmocnejších minerálov. Jeho sila účinkuje mimoriadne rýchlo a účinne.

Obsidián je polodrahokam, ktorý pomáha pravde dostať sa na povrch. Odráža jednotlivé ľudské vlastnosti a nemilosrdne odhaľuje trhliny, slabosti a bloky. Pred obsidiánom sa nedá zatajiť nič. Je ako stopovací pes, ktorý vám a vášmu okoliu príde na všetko. Práve preto je tento minerál obľúbený a používaný na zistenie príčin, nájsť korene problémov a následné riešenia.

Šperky z obsidiánu akými sú strieborné náušnice, prsteň, náramok z obsidiánu a najmä strieborné prívesky budú na vše telo pôsobiť blahodarne. Je to vďaka obsidiánu, ktorý okolo vášho tela vytvorí nepriepustnú bublinu, o ktorej sa budú odrážať všetky negatívne energie otočené na vašu osobu. Šperky nemusia byť primárne len okrasnými vecičkami, ktoré zachytávajú prach, nie len v šperkovnici. Šperky z polodrahokamov, sú veľmi obľúbeným prvkom, ktorý ženské telo skrášli a okrem toho aj polodrahokam osadený v šperkoch vylieči neduhy, ktoré trápia vaše telo, dušu a myseľ.

Ručne vyrábané strieborné náušnice s obsidiánom KlenotyHematit.sk

Samotný obsidián, či už ako súčasť šperku, ktorými sú strieborné náušnice alebo náramky či strieborné prstene pomáha precitliveným ľuďom prekonávať rôzne situácie. Pri strate blízkeho človeka, prechovávaní hlbokého smútku a depresie dokážu šperky s obsidiánom bojovať veľmi pozitívne a účinne. Kamienok vo vašom striebornom prívesku je ochranný minerál, ktorý vás zbaví stresu, hnevu, strachu, depresií a tráum.

Ak ponecháte obsidián položený len tak v byte na poličke či nočnom stolíku, stane sa účinným pri blokovaní geopatogénnych zón a neutralizácií znečisteného prostredia. V úvode sme vám spomínali, že minerál vám môže z tela vysať všetku energiu. Okrem toho, tiež sme vám spomínali, ako obsidián dokáže preniknúť k jadru všetkým problémom. Všetky nahromadené problémy, vo vás zanechávajú nepríjemný pocit a negatívnu energiu, ktorej by ste sa mali zbaviť. A presne na tento úkon sú šperky z obsidiánu veľmi vhodné. Obsidián vytiahne z vášho tela všetku negatívnu energiu, ktorá neprospieva vášmu fyzickému ani duševnému zdraviu. Polodrahokam obsidián vám pomôže poznať samého seba. Vďaka nemu pochopíte to, aký v skutočnosti ste. Šperky z obsidiánu vás nielen skrášlia, ale taktiež vám pomôžu odstrániť emocionálne bloky a do vášho života vnesú silu, hĺbku a jas v citovom rozpoložení.

Liečivé účinky

Najväčším darom obsidiánu je možnosť nahliadnuť ku koreňom, príčinám problémov a kríz, ktorými prechádzate. Pomôže vám stráviť všetko, čo je pre vás ťažko prijateľné. Aj pri fyzickom trávení. Šperky z obsidiánu vám napomôžu zbaviť organizmus toxických látok, odstránia bloky a napätie vo fyzickom aj duševnom tele. Napríklad náramok z obsidiánu znižuje bolesti pri artritíde, problémoch s kĺbmi, kŕčoch a zraneniach. Strieborné náušnice z obsidiánu budú pôsobiť blahodarne pri šoku, zaženú bolesť a zastavia krvácanie. Obsidián má vynikajúci vplyv na krvný obeh, zahrieva končatiny.

Ručne vyrábaný strieborný prívesok s obsidiánom KlenotyHematit.sk

Umiestnenie a čistenie

Každý ochranný polodrahokam je potrebné očistiť od všetkých negatívnych energií, ktoré z vás vysal. Rovnako je to aj v tomto prípade. Obsidián nemôže ostať dlho bez očisty a následného nabitia nakoľko by jeho účinky zanikli. Výborným spôsobom, ktorým nič nepokazíte je očisťovanie vodou. Vložíte obsidián do plastového sita a necháte ho pod vlažnou tečúcou vodou dve až tri minútky. Následne je potrebné daný šperk s obsidiánom nabiť novou energiou, ktorou vás bude ochraňovať. V tomto prípade si môžete vybrať spôsob, akým svoj obsidián nabijete.

  • Nabíjanie slnečným žiarením. Očistený obsidián je potrebné nabiť, môžete ho nechať na slnečnom mieste počas celého dňa alebo mu nájsť tienisté miesto a necháte obsidián odpočívať na slnečnom dni.
  • Nabíjanie však môže prebehnúť aj v noci pri mesačnom svite. Najefektívnejšie nabíjanie je však počas splnu. Položte obsidián alebo šperky z obsidiánu na papier a ten položte na vonkajšiu stranu okennej parapety. Kameň sa do sýtosti napije slnečného svitu a energie.

Ručne vyrábaná súprava zo žltého zlata s obsidiánom KlenotHematit.sk

Nosenie obsidiánu závisí na každom zvlášť. Noste svoje šperky na takom mieste, na ktorom vy chcete. Či už si vyberiete strieborné náušnice s obsidiánom alebo náramok s obsidiánom na gumičke tak či tak vás tento šperk ochráni. Šperky z obsidiánu sú vyrobené precíznou ručnou prácou, ktorá jeho účinok ešte zosilňuje nakoľko samotný polodrahokam neprešiel žiadnym strojom, ktorý by mu mohol uškodiť.

V prírode sa vyskytujú rôzne zaujímavé druhy obsidiánu:

  • Obsidián apačská slza
  • Obsidián čierny
  • Obsidián dúhový
  • Obsidián mahagónový
  • Obsidián strieborný
  • Obsidián zlatý

No najpopulárnejším je stále obsidián vločkový. Ide o jeho zaujímavý vzhľad, ktorý zhypnotizuje vaše oči. Obsidián vločkový je minerál s čiernym povrchom. Na tom by však nebolo nič zaujímavé, pravda? No tento na svojom povrchu vlastní niekoľko malých sivých až bielych fľakov, ktoré sa nápadne podobajú na roztápajúcu sa snehovú vločku. Niektoré kultúry veria, ž tieto „snehové vločky“ na povrchu obsidiánu majú špecifické liečivé vlastnosti, ktoré svojho nositeľa zbavia trémy a strachu, dodávajú sebavedomie a sebaúctu. Samozrejme, že nájdete aj šperky z obsidiánu vločkového. Dokonalé vločky  obsidiánu výborne vyznievajú v kombinácií s drahým kovom. Zlaté šperky s obsidiánom alebo strieborné šperky s obsidiánom si zamilujete.

Ak máte akékoľvek skúsenosti s polodrahokamom Obsidián, budeme veľmi radi, ak sa o ne podelíte do komentárov pod článkom. 

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní