VÝZNAM POLODRAHOKAMOV – LAPIS LAZULI

Božský amulet priateľstva

Lapis lazuli môžete poznať aj pod ľudovým názvom Lazurit. V starovekom Egypte bol cennejší než zlato, a nosievali ho v strede čela čo súvisí aj s jeho liečivými účinkami. V sumerskej civilizácií ho považovali za nositeľa duše božstva. Sumeri verili, že tento kameň stojí za silou každého boha.

Jeho sfarbenie je jedinečnou čerešničkou na torte jeho silnej energie, ktorou oplýva. Kráľovsky modrá farba je symbolom vyrovnanej vnútornej harmónie, ktorá napomáha vyrovnávať medziľudské vzťahy. Do harmonickej roviny ladí telesné, duchovné, duševné a emocionálne roviny, pre lepšie fungovanie vašej mysle a tela. Amuletom vernosti a priateľstva sa nazýva práve vďaka týmto vlastnostiam. Lazurit upevňuje vzťahy vrátane tých milostných a napomáha pri vyjadrovaní skrytých pocitov a emócií. V podobe drahokamovej esencie, uvoľňuje citové spútanie.

Lapis lazuli

Ochranca, radar a štít

Čestnosť, súcit a poctivosť sú tri základné charakteristiky lazuritu. Nositeľovi tohto minerálu dodáva trvalé a v súčasnosti často chýbajúce hodnoty ako mierumilovnosť, trpezlivosť, prináša jasný a objektívny pohľad na problém či problematickú situáciu.  Lapis lazuli je výborným spoločníkom v rozvoji tvorivých schopností, na základe jeho pozitívneho naladenia na ľudskú myseľ. Rovnako je nositeľovi nápomocný pri duchovnom vyrovnávaní sa a predstavuje kľúč k dosiahnutiu duchovného poznania. Považuje sa za ochranný kameň, ktorý umožňuje naviazať kontakt s duchovnými sprievodcami.

Verili by ste, že kameň môže pôsobiť ako radar či ochranný štít? Lapis lazuli oplýva touto nevýdanou a vyhľadávanou schopnosťou. Dokáže rozpoznať hrozbu duševného ataku, zastaví ho a vráti tento úder naspäť odosielateľovi. Minerál pracuje tiež ako radar. Nositeľa ochraňuje pred nešťastím či nešťastnými udalosťami. Taktiež napráva nerovnováhu spôsobenú v minulosti nevyslovením. Práve preto, dokáže tento malý kamienok podobný nočnej oblohe učiť silu povedaného slova.

S Lapisom proti stresu

Lazurit je známy pre jeho účinky zamerané na takzvané „tretie oko“ a krčnú čakru. Tretie oko označuje čakru, ktorá sa nachádza v strede medzi obočím. Toto miesto sa taktiež nazýva aj čelnou čakrou. Je sídlom vnútorného videnia a intuície. Na základe tejto schopnosti uľahčuje nositeľovi výklad snov a zvyšuje duševné schopnosti. Prečisťuje duchovné cesty a stimuluje ako telesnú tak aj duševnú silu.

Ak ste pracovne vyťažený, prežívate každodenný stres, ktorý vás pomaly ničí, Lazurit je výborným štítom a ochrancom pred touto chorobou súčasnosti. Prináša pocit hlbokého pokoja a mieru. S týmto súvisí aj stav harmónie telesnej, duchovnej, duševnej a citovej roviny. Nesúlad medzi nimi môže viesť k depresiám, hlbokým stavom úzkosti a strate zmyslu života. Táto rovnováha a harmónia medzi rovinami spôsobuje pocit hlbokého vnútorného sebapoznania. Odhaľuje vnútornú pravdu, umožňuje sebavyjadreniu bez lipnutia na nežiadúcich kompromisoch. Lazurit pozitívne vplýva ako účinný zosilovač na  silu myšlienky a myseľ.

Lapis Lazuli vám pomôže vyrovnať sa s pravdou bez ohľadu na to, kde a akým spôsobom ju objavíte. Pomôže vám prijať všetky informácie, ktoré sa dozviete. Odstraňuje zo života utrpenie, krutosť, bolesť a pocit bezmocnosti.

náramok z Lapisu lazuli

Liečivé účinky

Lapis lazuli je bohatý na pozitívne účinky duševnej a emocionálnej roviny. Jeho sila a energia je však rovnako razantná aj pri liečení fyzickej schránky tela.

Je však treba pripomenúť, že nie na každého tento minerál pôsobí rovnako. Práve preto je  potrebné dôkladné preštudovanie jeho účinkov pri rôznych formách a druhoch šperkov a ich nosenia.

Lazurit potláča bolesť. A to akúkoľvek. Ak trpíte neustálymi migrénami a bolesťami hlavy, lazurit je výborným liekom, ktorý stačí priložiť na čelovú čakru. Ako sme už spomínali, lazurit pozitívne vplýva na odstránenie zlého psychického stavu a pomáha prekonávať depresie. Rovnako ako na bolesť hlavy, účinne pôsobí aj na respiračné orgány a nervový systém. Bolesť krku, štítnej žľazy, hlasiviek, detoxikuje telo od nebezpečných a jedovatých látok, jeho energia pôsobí na kostnú dreň a imunitný systém. Je nápomocný pri náprave poškodenia sluchu a čistí krv. Má pozitívne účinky proti nespavosti a silným závratom. Je výborným pomocníkom v tomto horúcom počasí najmä pre srdciarov a pacientov trpiacich vysokým krvným tlakom.  Tým, že lieči a posilňuje tkanivá je nápomocný pri onkologických ochoreniach.

Čistenie a nabíjanie – astrologické pripojenie

Vďaka svojej silnej energii a množstvu blahodárnych účinkov na telesnú, duševnú či emocionálnu schránku, preto je pridelený 4 dynamickým znameniam zverokruhu – váhy, panna, strelec a býk.

Ak vlastníte alebo chcete vlastniť lazurit, dávajte si pozor, aby neprišiel do kontaktu s hematitom – vybíja ho. Môžete ho nabíjať na obyčajnom horskom kryštáli. Taktiež by ste svoj lazurit nemali nabíjať na priamom slnečnom žiarení. Vysoké teploty nemá veľmi rád a mohol by sa začať drobiť. Avšak, ak ho vystavíte na malú chvíľu slnečnému žiareniu, napomáha pri opuchoch, zápaloch, menštruačných bolestiach, horúčkach, bolestiach hlavy a bojuje proti vysokému krvnému tlaku. Aby nestratil svoju nádhernú kráľovsky modrú farbu so zlatými odleskami, chráňte ho pred rôznymi chemikáliami ako je odlakovač, lak na vlasy či deodorant. Rovnako ho chráňte pred soľou, octom, kozmetickými prípravkami, ultrazvukom či amoniakom.

Ak nosíte svoj lazurit neustále pri sebe, je potrebné ho čistiť častejšie cca každé tri dni. Bude vám vďačný ponorením do vody, čím naberie novú pozitívnu energiu a zlej sa zbaví. Od negatívnych síl ho môžete očistiť mesačným svetlom. Najsilnejšie sa nabije pri mesačnom splne.

Umiestnenie

Umiestnenie tak silnej energie je pre blahodárny účinok na vaše telo a myseľ dôležitým krokom. Z lazuritu sa vyrábajú veľmi krásne, cenovo dostupné šperky rôznych druhov. Náramky, náušnice, prsteň či prívesok tak môžete mať neustále pri sebe a tak vám zaručí celodennú ochranu pred negatívnou energiou a zlými vplyvmi na vás. Pri takomto type nosenia je však veľmi dôležité pravidelné čistenie drahokamu, čím ho vyčístíte od nečistôt a negatívnej energie, od ktorej vás počas celých dní chránil.

Ak máte určité zdravotné problémy, ľahnite si, uvoľnite sa a priložte si lazurit na vaše tretie oko – do stredu čela. Takto sa rýchlo a účinne zbavíte bolesti hlavy, migrény či bolesti očí. Rovnako ho môžete nosiť na bránici, vlastne kdekoľvek medzi hrudnou kosťou a temenom hlavy.

 Prívesok z Lapisu lazuli 

Svoj malý kúsok hviezdnej oblohy môže mať každý z nás v rôznych formách. Šperky z polodrahokamu Lapisu lazuli sú veľmi vkusné, decentné a liečivé. Bude vás skrášľovať a čo je najdôležitejšie, chrániť pred nepriaznivými vplyvmi na vašu fyzickú či duchovnú stránku. Vraví sa, že ak ho budete nosievať, božská priazeň bude na vašej strane. Lapis lazuli vás bude sprevádzať vyrovnanými medziľudskými vzťahmi, dodá vám hodnoty, zbaví depresií, migrény či dokonca pomôže pri liečbe rakoviny.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní