VÝZNAM POLODRAHOKAMOV JASPIS

Matka všetkých kameňov

Jaspis je kameňom mnohých tvári, má mnoho podôb. Avšak oproti jeho krásnemu vzhľadu, jeho sila nezostáva zahanbená. Mohli by sme napísať, že v malom polodrahokame sa nachádza obrovská sila a energia, ktorá nám dokáže pozitívne pomáhať. Najznámejším druhom vyskytujúcim sa v oblastiach USA, Austrálie, Madagaskaru, Indii či Rusku je Jaspis červený. Avšak v týchto krajinách by ste rovnako mohli nájsť Jaspis mušľový, zelený, škvrnitý, žltý, fialový, čierny či Jaspis dalmatín.

Buďte odvážny, vytrvalý a trpezlivý

Jaspis je odroda Chalcedónu a je jedným z najstarších známych drahých kameňov. Už v minulosti ho ľudia vedeli využívať vo svoj prospech. Vyrábali z neho pečatidlá, rukoväte, ozdobné spony či gombíky. Využívali ho ako ochrancu proti nočným rizikám. Z rôznych techník spracovania však vzniklo aj šperkárstvo, keď Jaspis začal naberať aj estetický zámer.

Polodrahokam Jaspis je nositeľom pozitívnej vitálnej energie. Jeho zemité farby aktivujú vôľu, odvahu a vytrvalosť. Silné vibrácie vedú naše konanie k nezištnosti, súcitu, skromnosti, pochopeniu a trpezlivosti.  Nositeľovi jaspisu ponúka oporu v stresových situáciách, prináša pokoj. Podporuje našu túžbu konať dobro. Zlepšuje organizačné schopnosti, a dáva nám pocit úplnosti. Dokáže vniesť do života radosť tým, že znižuje stres v našom tele a dodáva mu pozitívnu energiu. Pri nerozhodných situáciách pomaly ale isto vyjasňuje vyhliadky do budúcnosti. Zjednocuje všetky aspekty života a harmonizuje všetky čakry. Každá farebná odroda jaspisu prináleží jednej čakre. Jaspis je polodrahokam, ktorý vám chce naozaj pomôcť a odbremeniť vás od zbytočných problémov, ktoré sa vám dlhodobo nedarí vyriešiť. Pomocou jaspisu, získate viac než si myslíte. Okrem pozitívnej energie, vás naučí čestnému správaniu k sebe samému, dodá vám energiu preniknúť ku koreňom vašich problémov.

Liečivé účinky

Čistý a ušľachtilý ako duch, ktorý oživuje naše telo. Jaspis má rôznorodé liečivé účinky. Avšak netreba zabúdať že, na každého môžu mať tieto polodrahokamy odlišné účinky. Všeobecne môžeme tvrdiť, že sila Jaspisu pozitívne vplýva proti všetkým druhom ochorení. Jeho sila napomáha pri liečení a prevencii leukémie a zhubných nádorov. Kladne ovplyvňuje liečbu obličiek, močové cesty a rovnako je vhodný aj na liečbu obličkových kameňov. Ženy trpiace gynekologickými problémami, pri chorobách vaječníkov a vajcovodov. Kladne pomáha pri nevoľnostiach v tehotenstve aj pri náročnom pôrode.  Avšak, koľko rôznych odrôd, toľko rôznych liečivých účinkov. Ako sme už spomínali, Jaspis má mnoho odrôd, ktoré sú nabité energiou a pozitívnymi účinkami.

Červený jaspis

Červený jaspis sa v znameniach zverokruhu priraďuje najmä Baranom, Levom, Škorpiónom a Rybám. Je ochranným kameňom, ktorý dokáže odvracať negatívnu energiu späť útočníkovi. Upokojuje rozbúrené city a vášne, uzemňuje energiu a napráva nepriaznivé situácie. Pozdvihuje vašu prirodzenú krásu a pôvab. Nositeľovi tohto polodrahokamu prináša zdravie a silu, podnecuje základnú koreňovú čakru. Z liečivých účinkov červený jaspis pozitívne účinkuje proti vysokej horúčke, prečisťuje obehovú sústavu, pečeň, cievy a krv.

Náhrdelník z červeného jaspisu

Obrázkový jaspis

Je spojený so zemou, čím bohato podporuje, ovplyvňuje  a rozvíja koreňovú čakru. Prostredníctvom obrázkov, ktorých je nositeľom rozpráva posolstvo minulosti. Obrázkový jaspis vynáša na povrch potláčané city, vinu, nenávisť či lásku. Odbúrava strach a nositeľovi prináša do života pokoj a harmóniu. Prečisťuje obličky a pozitívne vplýva na posilňovanie imunitného systému. Obrázkový jaspis sa priraďuje znameniam Panny a Váham.

Hnedý jaspis

Tento polodrahokam vás spojí so zemou a rozvinie vaše ekologické vedomie. Prinesie vám do života stabilitu a vyrovnanosť. Jeho energia pôsobí precízne pri odstraňovaní geopatogénnych zón či stresu vyvolaného znečistením životného prostredia. Prostredníctvom hnedého jaspisu dokážete meditovať, sústrediť sa ba dokonca sa vrátiť do minulých životov. Odhaľuje karmické príčiny momentálnych situácií. Zlepšuje nočné videnie, odstraňuje z tela nečistoty a jedy súčasnej doby a pozitívne povzbudzuje činnosť čistiacich orgánov. Stimuluje aktivitu imunitného systému. Hnedý jaspis vám dodá silnú energiu na to, aby ste prestali s fajčením.

Žltý jaspis

Žltý jaspis je vhodný pre znamenie býk. Nositeľovi tohto polodrahokamu pribúda pozitívna energia, stáva sa vytrvalejším a trpezlivejším. Prináša do života viac porozumenia a tolerancie najmä v medziľudských a partnerských vzťahoch. Je ochrancom pri dlhých cestách a pri duševnej práci. Z lekárskeho hľadiska dodáva energiu žľazám s vnútornou sekréciou, detoxikuje, je nápomocný pri črevných ťažkostiach, lieči poškodené trávenie a žalúdok, povzbudzuje činnosť pankreasu a pečene.

Zelený jaspis

Zelený jaspis sa snaží prepájať a uvádzať do rovnováhy tie časti života, ktoré by mohli škodiť ostatným. Lieči a odhaľuje duševnú nerovnováhu. Podnecuje činnosť srdečnej čakry. Zelený jaspis je polodrahokam s pozitívnym prístupom k poškodenej koži či krvácaniu. Lieči najmä ochorenia hornej časti tela, najmä tráviaceho traktu a orgánov, ktoré vyplavujú z tela toxické a škodlivé látky.

Náhrdelník zo zeleného jaspisu

Modrý jaspis

Modrý jaspis nás prepája s duchovným svetom. Podporuje najmä činnosť krčnej čakry a vyvažuje jin a jangovú energiu v našom tele. Jeho energia pozitívne vplýva pri liečení degeneratívnych ochorení a snaží sa vyrovnávať hladinu minerálnych látok v tele.

Dalmatín jaspis

Je béžovej alebo červenej farby posiaty tmavými škvrnami. Tento typ jaspisu učí nositeľa rozvážnosti a trpezlivosti. Napomáha spoznávať samého seba. Lieči žalúdočné ťažkosti a kŕče. Pozitívne vplýva na nervový systém, napomáha rozvíjať psychické schopnosti, kreativitu a umelecké prejavy.  Prináša zdravý a pokojný spánok. Nositeľovi napomáha udržať si výbornú pamäť do vysokého veku, povzbudzuje nervový systém. Je výborným štítom proti depresiám.

Náramok z leopardieho jaspisu

Čierny jaspis

Ak hľadáte niečo viac spirituálne, ste na správnom mieste. Čierny jaspis slúži ako kameň na veštenie. Silná energia, ktorú tento minerál oplýva vás unesie do stavu zmeneného vedomia. Prinesie vám prorocké sny a vízie.

Čistenie a nabíjanie

Kamene do seba absorbujú často rôzne energie, a preto je potrebné ich očisťovať.  Jaspis je na údržbu veľmi jednoduchý. Čistí sa pod vlažnou tečúcou vodou 3 až 5 minút. Ak ho nosievate častejšie, odoláva rôznym negatívnym energiám a preto je potrebné jeho čistenie opakovať. Jaspis, je potrebné vyčistiť aj pred prvým použitím. Očistený náramok položte na biely povrch. Takto ho nechajte nabíjať svoju energiu, ktorú čerpá z mesačného svitu. Najsilnejšie sa nabíja pri splne, no účinné na Jaspis sú všetky mesačné fázy.

Umiestnenie

Jaspis umiestnite tak, aby bol v neustálom kontakte s vaším telom, konkrétne s kožou. Je veľmi vhodné, používanie jaspisu dlhodobo, pretože jaspis účinkuje veľmi pomaly. Aj takýmto spôsobom vás naučí trpezlivosti.Pokiaľ chcete mať jaspis stále pri sebe, výbornou alternatívou sú šperky z jaspisu. Môžete sa rozhodnúť pre viacere varianty, akými sú náhrdelníku z jaspisu, náramky či náušnice. Okrem skrášlenia sa pomôžete svojmu telu. Ak sa rozhodnete umiestniť jaspis do miestnosti, pohltí z nej všetku negatívnu energiu, odstráni elektromagnetické znečistenie vrátane radiácie.

Náramok z leopardieho jaspisu

Keďže existuje niekoľko odrôd jaspisu je dôležité dôkladne si prečítať o jeho energii a liečivých účinkoch.  Pri výbere svojho ochranného polodrahokamu by ste mali dbať na svoje znamenie zvieratníka a vašu osobnosť či povahu. Tieto atribúty vám zaručia výber toho správneho kameňa, ktorý vám sadne na mieru, a v čo najväčšom rozsahu vám bude v živote nápomocný. 

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní