VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: AMETYST

Fialový krištáľ v geóde pripomína život z inej planéty. Je ako hviezda, ktorá dopadla na zem skrývajúca v sebe neskutočnú krásu, čarovné nevysloviteľné fluidúm, čosi, čo sa vymyká porozumeniu. Snúbi v sebe všetky dôležité prvky, ktoré ho predurčujú k vytvoreniu krásneho a liečivého šperku.

Utrpenie premieňa na lásku

Slovo ametyst pochádza z gréckeho slova „ametusios"– ten, ktorý nie je v opojení. Už po tisícky rokov je Ametyst vyhľadávaným a uznávaným kameňom pre cirkevné a kráľovské veľmože. Patrí do skupiny dvanástich kameňov z Apokalypsy. Ametystové šperky sú veľmi obľúbené a sú súčasťou významných kráľovských korunovačných klenotov ako napr. žezlo Kataríny Veľkej, žezlo britskej koruny alebo ho môžeme nájsť tiež vo vatikánskom poklade v tzv. Pápežskom ametystovom prsteni.

Pripisujú sa mu rôzne prívlastky ako kameň spirituality, snový drak, kameň mieru, lásky či triezvosti. Svojich nositeľov chráni ako ochranný štít pred negatívnymi myšlienkami a energiami. To však nie je všetko. Ametyst pôsobí ako amorov šíp, ktorý negatívne psychické útoky a energie premieňa na najsilnejší z citov na tomto svete- lásku.

ametystová geóda 

Prírodné sedatívum- energizujúce opojenie

Ametyst podporuje zdravé uvažovanie ale aj skromnosť a zdržanlivosť. Nosenie ametystu ako šperku u ľudí podporuje kreativitu, zvyšuje intuíciu a vynaliezavosť. Preto je tak obľúbený medzi podnikateľmi. Kontroluje náladovosť a upokojuje cholerikov. Ak je ametyst používaný ako dekoratívny kameň v domácnosti, ochraňuje obytné priestory pred negatívnymi vibráciami.

Levanduľová až fialová farba, ktorá vzniká spojením dvoch protikladných energií farieb modrej a červenej nasvedčuje tomu, že ametyst spája a je akýmsi mostom medzi nebom a Zemou, dušou a duchovnom a vnáša stabilitu vzťahu medzi mužom a ženou a tým harmonizuje ich milostný život. Práve vďaka tejto vyrovnanej harmónií je symbolom obetavosti, vnútornej čistoty a energie. Prostredníctvom tejto energie, ktorá nám dáva príležitosť, silu a odvahu zbaviť sa starých návykov, pocitov, myšlienok sa môžeme stať lepšími a užitočnejšími ľuďmi s čistým a nezištným uvažovaním.   Ametystové drúzy podporujú rodinnú harmóniu a teplo domova. Jeho ochranné účinky potláčajú strach, hnev, obavy, zlosť, smútok a ľútosť. Pomáha nám lepšie sa vyrovnať s prežitou stratou blízkej osoby.

prívesok z ametystu 

Liečivé účinky ametystu

Ametyst disponuje silnou liečivou a očistnou mocou, ktorou blokuje negatívne energie plynúce z prostredia okolo nás a jeho vyrovnanosť prispieva k rozšíreniu vedomia, ktoré sa využíva hlavne pri meditáciách. Mimoriadne mocný kameň s obrovskou ochrannou silou, ktorý obdarí vaše telo pozitívnymi spirituálnymi vibráciami.

Ametyst z lekárskeho hľadiska veľmi podporuje a podnecuje produkciu hormónov. Tento skvelý čistič krvi pôsobí na vylučovacie orgány a imunitný systém. Ametyst je tak isto výborný zmierňovač bolesti hlavy, uvoľnenia napätia, duševnej bolesti, telesnej bolesti ale aj citovej bolesti a uľavuje od stresu. Ametyst pomáha pri liečení opuchov, podliatin, sluchového ústrojenstva,lieči kožné choroby, pri poruchách zažívacieho traktu, dopomáha k odstraňovaniu parazitov a pod.

Ametystom k triezvosti

V súčasnosti je pozoruhodné, že ametyst sa využíva pri boji s alkoholom a inými omamnými látkami. Myšlienka používania ametystu pri liečbe chorôb spojených s požívaním alkoholu pochádza ešte z čias starých Egypťanov, ktorí vyrábali poháre z ametystu. Z takýchto pohárov pili víno preto, aby sa neopili. Tí, ktorí nemali dostatok peňazí na kúpu ametystového pohára si potom kúsok ametystu hádzali do pohára s vínom.

náramok z ametystu

Umiestnenie ametystu

Všetky minerály, polodrahokamy či drahokamy majú pravidlá efektívneho nosenia. Najčastejšie sa ametyst využíva v šperkárskom odvetví. Ak vlastníte takéto ametystové šperky,napríklad náramok či náušnice ich nosenie vám prinesie veľa pozitívnych energií. Je však potrebné ich nosiť pravidelne. Ametystové šperky vhnite kontaktu s vodou. Vo všeobecnosti platí pravidlo, že by sa ho nemal dotýkať nik iný, okrem svojho nositeľa.

Jeho najväčšiu eneriu z ametystu získate a príjmete jeho ochranné účinky ak ho budete nosievať na receptívnej ruke ( u pravákov na ľavej ruke). Ak chcete jeho silnú energiu preniesť na niekoho, kto ju potrebuje, noste náramok z ametystu na projektívnej ruke ( u pravákov na pravej ruke). Ak hrot ametystu namierite priamo na seba, získate jeho energiu a silu. Ak hrot otočíte od seba, bude to mať opačný účinok pre vaše telo.

Ak trpíte nespavosťou, alebo sa vám často vracajú neznesiteľné, živé a nepríjemné nočné mory, položte si pred spaník ametyst pod vankúš. Ametyst sa odporúča nosievať na krku tak, aby bol najbližšie pri srdci. Ak vlastníte ametyst ako geódu, mžete ho umiestniť voľne do priestoru vášho bytu či domu.

Čistenie a nabíjanie - astrologické pripojenie

Ametyst sa čistí 3 až 5 minút pod tečúcou vlažnou vodou. Je ho potrebné takto umyť už pred prvým použitím a následne 2 – 4 krát mesačne podľa potreby. Ak ho nosíte často je potrebné ho umývať častejšie aj z dôvodu, že kamene absorbujú negatívnu energiu z každého konfliktu, výmeny negatívnej energie, po strese a pod. Čistenie vodou ich zbaví tejto negatívnej energie. Ametyst alebo šperky nevystavujte dlhodobému slnečnému žiareniu. Mohlo by sa stať, že váš ametyst stratí svoju energiu a vybledne.

 Pre účinné užívanie ametystu je potrebné jeho nabíjanie. Položte ametyst na biely papier a vyložte ho na parapetnú dosku. Nechajte ho celú noc absorbovať energiu z mesačného svetla. Najsilnejšie nabitie je pri splne, ale účinné pre dobitie sú všetky mesačné fázy. Keďže je ametyst citlivý na slnko, neodporúča sa ho nabíjať pri slnečnom svetle. Jeho astrologické priradenie Vodnár, Ryby, Baran. 

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní