VÝZNAM POLODRAHOKAMOV- ACHÁT

Achát

Nechajte sa opantať zdravím a vyrovnanou harmóniou achátu. Najkrajšie polodrahokamy sú tie farebne výrazné. Avšak, tie nemusia mať žiadne liečivé účinky, pre ktoré si samotný polodrahokam kupujete. Rovnako je to aj pri acháte. Achát je polodrahokamom mnohých tvári. Má rôznorodé sfarbenia od priehľadného, cez biele, šedé, modré, zelené, ružové až po hnedé.

Achát je zaujímavý práve svojím zložením a výzorom. Okrem jeho krásnych a sýtych farieb vám padnú do oka jeho biele čiary respektíve kruhy, ktorým je obsypaný. Ide o takzvané ukladanie mikroskopických kryštálikov kremeňa do tvaru prepojených kruhov. Tieto mnohonásobné kruhy dokážu vniesť na svetlo doposiaľ ukryté informácie, súvislosti či pravdy.

Ak si však zaobstaráte samotný achát, či šperky z achátu, pripravte sa na to, že vašu citovú, rozumovú a fyzickú stránku posadí do rovnováhy a harmónie. Uvádza do súladu prvky jin a jangu, ktoré predstavujú pozitívne a negatívne sily.

Achát- kameň do ruky KlenotyHematit.sk

Ak si chcete vylepšiť svoj duševný život, zabudnite na predražených psychológov, a lieky od psychiatrov, ktoré vám uškodia viac než si myslíte. Achát posilňuje schopnosť sústrediť sa a analyzovať praktické rozhodnutia. Láska achátu k pravde dodáva nositeľovi odvahu, aby bol v súčasnej falošnej dobe sám sebou a najmä aby bol k sebe a k svojmu okoliu úprimný. Ak si na niečo neviete spomenúť, či už na príjemné spomienky z dovolenky spred dvoch rokov, alebo na to, čo ste mali kúpiť, achát -pomocou kremenných kryštálikov vyvoláva zabudnuté alebo potlačené spomienky.

V súčasnom svete chodia ľudia po svete viac namosúrený, plný hnevu či zlosti. Málo sa usmievajú a všetko prežívajú vo svojom vnútri negatívne. Ak nás niekto nahnevá, zlomí srdce, alebo na nás nakričí šéf v práci dusíme v sebe množstvo negatívnych pocitov, ktoré niekedy nedokážeme ani definovať. Ak sa chcete viac usmievať, achát vám s radosťou pomôže. Nositeľovi napomáha prekonávať negatívne pocity a horkosť, ktorú nosíme v srdci. Lieči vnútorný hnev a zlosť. Posilňuje lásku a dodáva odvahu k jej opätovnému hľadaniu – čo značí, nebojte sa sklamania, posunie vás to o krok vpred.  Navodzuje pocit bezpečia a istoty, pretože odstraňuje vnútorné napätie z tela.

V duchovnej rovine rozširuje vedomie  otvára spojnice smerujúce ku spoločnej múdrosti a poznaniu jednoty všetkého živého na tomto svete. Nositeľa povzbudzuje k tichému rozjímaniu, meditácií a hĺbavosti. Podporuje zúžitkovanie doterajších získaných životných skúseností, vedúcich k duchovnému rastu a vnútornej stabilite.

Náhrdelník z achátu KlenotyHematit.sk

Liečivé účinky

Ako sme už spomínali, achát spolupracuje so všetkými troma rovinami naraz a snaží sa dosiahnuť ich dokonalé súznenie. Preto sa láskavo stará aj o nositeľovu fyzickú schránku a neuprednostňuje dôležitosť jednej roviny pred druhou. Všetky sú rovnako dôležité pre vyrovnanosť a harmóniu osobnosti nositeľa. Lieči prostredníctvom rovnováhy medzi duchovnou a fyzickou rovinou. To znamená, že stabilizuje auru, ruší a pretvára negatívnu energiu. Jeho očistná sila výdatne pôsobí na telesnej a citovej úrovni. Ak si ho nositeľ umiestni na srdce, dokáže liečiť emocionálnu nevyrovnanosť, ktorá mu bráni prijať lásku. Ak by ste ho nosievali alebo položili na žalúdok, prinesie úľavu pri gastritíde a povzbudzuje tráviaci proces.

Očisťuje lymfatický systém a podžalúdkovú žľazu – pankreas. Taktiež lieči oči, samotný žalúdok a maternicu. Posilňuje krvný obeh a lieči rôzne kožné ochorenia.

Náramok z achátu KlenotyHematit.sk

Umiestnenie

Aby achát efektívne účinkoval, jeho umiestnenie na vašom tele je tak jednou z dôležitých vecí, ktoré by ste mali vedieť. Achát je na umiestňovanie nenáročný. Môžete ho položiť na danú časť tela, ktorá je postihnutá bôľom. Ak ste sa rozhodli pre jednoduché achátové šperky, môžete ich nosiť na miestach, kde sa vám to najviac pozdáva. Achát vás bude ochraňovať a bude pôsobiť ako štít proti negatívnej energii vysielanej z  vášho okolia.

Čistenie a nabíjanie

Ak svojho osobného strážcu nosievate neustále pri sebe, je sem tam potrebné striasť z neho všetku ťarchu negatívnych energií, ktorú počas nosenia nazbieral. Stačí, ak vaše šperky či kameň do ruky necháte chvíľku pod tečúcou vodou. Nemusíte šperky ako náušnice či náramok v žiadnom prípade sušiť uterákom alebo handričkou. Stačí ak achátové šperky alebo samotný achát položíte na slnko, na ktorom sa nabije pozitívnou energiou, pre následné ochraňovanie svojho nositeľa.

Neobvyklé farby a druhy

Ako sme už spomínali vyššie, achát je zaujímavým kameňom s rôznymi druhovými vlastnosťami a rôznorodými farebnými variantmi, pričom každý z nich je iný a pôsobí na rôzne časti ľudskej duše či tela. Tak napríklad:

  • Modrozelený achát  – toto zaujímavé sfarbenie, ktoré je populárnej, je však neúčinné. Je vyrobený umelo a nemajú žiadne liečivé účinky, ktoré by mohli pôsobiť na naše telo.

  • Zelený achát môžete nájsť v Brazílií, Indii, Nemecku, Českej republike či dokonca aj na Slovensku v Slánskych horách či na Zemplíne. Zvyšuje duševnú a citovú prispôsobivosť a súčasne zlepšuje schopnosť správne sa rozhodovať. Je dobrým služobníkom, pri riešení náročných sporov s rodinou či priateľmi. Odporúča sa ľuďom, ktorý sú chorý na rakovinu.

  • Ružový achát – je založený na citovej rovnováhe a spojení medzi rodičmi a ich deťmi. Posilňuje lásku a pre dosiahnutie jeho najlepšieho účinku, by sa mal nosiť pri srdci.

  • Botswanský achát – jeho výskyt je jedinečný, môžete ho nájsť iba v Botswane. Výborne slúži každému, kto je nejakým spôsobom spojený s ohňom alebo dymom. Je užitočný pre tých fajčiarov, ktorý sa snažia s týmto neduhom chcú raz a navždy skoncovať. Pomáha prijímať kyslík, priaznivo pôsobí na obehový systém a kožu .

  • Čipkovaný achát - je ľahko dostupný. Bledomodrý minerál s užšími líniami pripomínajúce čipku môžeme považovať za zázračný liečivý kameň. Vnáša do mysle pokoj a mier. Svojmu nositeľovi zabezpečuje veľkú oporu a zdroj sily. Neutralizuje zlosť a hnev, ale taktiež aj zápaly, infekcie a znižuje horúčky.

  • Ohnivý achát – ak by ste ho chceli nájsť, museli by ste odletieť do vzdialenej Ameriky, Indie či Maroka. Jeho silná energia pôsobí na nositeľa upokojujúco, prináša pocit bezpečia a istoty. Poskytuje oporu v ťažkých vypätých emočných chvíľach. Má výborné ochranné účinky najmä proti urieknutiu. Okolo nositeľa tohto minerálu vytvára ochranný štít, ktorý odráža negatívne sily k ich zdroju, aby pôvodca zlého pochopil, čo v skutočnosti činil. Lieči žalúdok, nervový systém, obehový systém, zrak. Ohnivý achát prináša telu vitalitu a ochraňuje ho pred psychickým vyhorením.

  • Machový achát – napráva narušenú rovnováhu. Je v spojení s prírodou, a preto je vhodný pre všetkých, ktorých zamestnanie sa točí okolo prírody či poľnohospodárstva. Pomáha rozumovo orientovaným nositeľom rozvíjať intuíciu, a vysoko-intuitívnym osobám umožňuje nasmerovať energiu k praktickým záležitostiam. Odstraňuje strach a zakorenený nepokoj. Obmedzuje stres, posilňuje vieru a nádej, napomáha pri sebavyjadrovaní a komunikácií. Urýchľuje uzdravovanie najmä zlomených kostí. Možno ho použiť pri zdĺhavých a náročných ochoreniach. Funguje proti zápalom, čistí lymfatický a vylučovací systém.

Achátová drúza 

Achát je minerálom nie len mnohých tvári, ale taktiež aj liečivých účinkov s pozitívnym vplyvom na duševnú a telesnú schránku. Jeho astrologické pripojenie patrí pannám, býkom blížencom a škorpiónom. Ak ste sa rozhodli zaobstarať si takýto kameň, jediné čo bude od vás očakávať je otvorenosť a prijatie jeho účinkov. Čistenie a nabíjanie je maličkosť, ktorú by ste mu mali venovať aspoň raz do týždňa. Nenechajte sa vystavovať negatívnym vplyvom a myšlienkam, bez svojho osobného strážcu.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní