POLODRAHOKAMY A ZNAMENIA ZVEROKRUHU - VODNÁR

Ametyst

Je to kameň mieru a sily. Najčastejšie sa používa ako ochrana pred alkoholom alebo inými drogami. Emocionálne pomáha pri spracovávaní smútku a žiaľu pri stratách. Pomáha k úspechu v biznise. Detoxikuje organizmus. Pomáha pri problémoch, ktoré súvisia s dýchacími ťažkosťami a pri tráviacich problémoch. Čistenie: raz až dva razy do mesiaca pod tečúcou vodou a nabíjame ho na mesačnom svite alebo na kryštálovom zhluku, pretože na priamom slnku môže vyblednúť.

Fluorit

Je kameň ochrany a mentálnej sily. Prečisťuje a stabilizuje auru. Je to kameň inteligencie, kameň géniov. Pomáha pri učení, zvyšuje koncenráciu. Vo vťahoch učí dôležitosť rovnováhy – má stabilizujúci účinok na citovej úrovni. Blahodarne pôsobí na zuby, bunky, spevňuje kosti, dokáže naprávať poškodenie DNA. Zlepšuje fungovanie kĺbov, prináša úľavu pri artritíde, reume, pri bolestiach chrbta. Fluoritov je viac druhov: Modrý: zvyšuje tvorivé schopnosti. Číry: podporuje činnosť korunnej čakry, dodáva energiu aure. Zelený: uzemňuje nadbytok energie, zažehnáva citové traumy a lieči infekcie Fialový: podnecuje činnosť tretieho oka. Žltý: zvyšuje tvorivé schopnosti a udržuje energiu skupiny na stabilne úrovni. Yttrofluorit: je zameraný na poskytovanie služieb svojmu majiteľovi, priťahuje k nemu bohatstvo. Čistenie: čistíme pod prúdom vlažnej vody alebo cez noc v miske s vodou. Pretože je citlivý na prudké svetlo, nabíjame ho v noci za splnu, spoločne s krištáľom.

Tyrkys

Je kameňom šťastia a úspechu. Je pokladaný za ochrancu cnosti a je schopný do seba pohlcovať negatívne sily, Hovorí sa, že tyrkys by ste nemali zdediť, ale kúpiť si ho nový. Podporuje dlhovekosť, ochraňuje nás pred prílišnou citlivosťou na vonkajše vplyvy. Upokojuje našu myseľ, vyrovnáva náladovosť, doplňuje energiu, keď sa cítime vyčerpaní. Pozitívne vplýva na zápaly hrdla, mandlí, problémy s pľúcami, reumatizmus, zápaly ľadvín, bronchitídu, pomáha odstrániť pálenie ,,záhy". Čistenie: možno ho vybiť a nabiť pod tečúcou vodou, ale nie v morskej vode.

Topás

Je kameň empatie a rovnováhy. Ukľudňuje, lieči, podnecuje, dobíja, motivuje a uvádza do rovnováhy meridiány. Jeho vibračná energia prináša radosť, štedrosť, hojnosť a pevné zdravie. Napomáha tráveniu, dokáže bojovať s anorexiou, navracia chuť do jedla, upevňuje nervy a podnecuje metabolizmus. Modrý: vylepšuje slovné vyjadrovanie myšlienok, pomáha žiť v súlade s vlastnými citmi a názormi. Číry: pomáha uvedomiť si jednotlivé myšlienky a skutky spolu s karmickými dôsledkami. Zlatý: funguje ako batéria, ktorá nabíja telo na duchovnej i fyzickej úrovni. Posilňuje vieru a optimizmus. Ružový: je kameňom nádeje. Čistenie: vodou, na hematite alebo soľou.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní