13 OCHRANNÝCH KAMEŇOV PROTI URIEKNUTIU

Určite ste si všimli, ako veľa ľudí v dnešnej dobre nosí na ľavej ruke červené šnúrky, stužky či náramky. Túto módu odštartovala ikona popu Madonna, ktorá sa intenzívne zaujíma o staré židovské učenie, kabalu. Trendom červeného náramku podľahli aj mnohé iné celebrity, medzi inými aj Michael Jackson,  Ashton Kutcher, Demi Moore,  Sarah Brightman, Mariah Carey, Lucy Liu, Kylie Minogue, či Mick Jagger. Tradícia červených náramkov a stužiek však bola na Slovensku dobre známa aj pred ňou. Zvyknú sa viazať už novorodencom a malým deťom, aby ich ochránili pred urieknutím.

Prečo práve červená?

Červená farba symbolizuje prvú, koreňovú čakru, základné prepojenie ducha so zemou a hmotným svetom. Starí Egypťaniua si túto farbu spájali s výraznou energiou, teplom, životnou silou a vášňou (a to v pozitívnom aj negatívnom slova zmysle). Nezabúdajme na to, že červená je aj farbou krvi.

Nakoľko červená farba je energeticky veľmi silná a expanzívna, mali by ste ju používať s mierou a neobliekať sa do nej od hlavy po päty. Stačí len jeden šperk či doplnok. Vtedy dosiahnete optimálny účinok, ale zároveň Vás nebude iritovať a vyvolávať vo Vás agresivitu, ako v býkovi, ktorému toreádor máva pred hlavou červenou šatkou.

Ak ste veľmi aktívni a extrovertní, radšej to s červenou farbou nepreháňajte. Červená naopak povzbudí tých, ktorí majú málo životnej energie a odvahy. Možno aj odtiaľ pramení presvedčenie, že červená farba pôsobí ochranne.

V čakrickom systéme starých Slovanov sa červená priraďuje k druhej čakre, ktorá sa nazýva Zrod. Je zodpovedná za príjem pozitívnej energie od druhých ľudí, ale je tiež vstupnou bránou pre negatívne energetické vplyvy, ako sú urieknutie či prekliatie.

Čo je to urieknutie a ako sa prejavuje?

Opomeňme svet rozprávok a biblické kliatby a prenesme sa do električky, čakárne u lekára či do fronty pri pokladni v hypermarkete. Už sa Vám stalo, že Vás niekto prepaľoval pohľadom, až Vám to bolo nepríjemné? V okamihu, keď k nám ľudia prechovávajú obzvlášť silné negatívne emócie (hnev, závisť, nenávisť) a to predovšetkým vo vypätých situáciách, sa môže stať, že takýto uprený pohľad nás oberie o pokoj a o energiu. Cítime sa, ako keby z nás niekto vysal životnú silu veľkým vysávačom. Tieto pocity môžu viesť až k nevoľnosti alebo celkovej vysilenosti a mdlobám, v horšom prípade aj k trvalejším zdravotným problémom a pretrvávajúcej únave či apatii. Nemusí ísť o žiadnu čiernu mágiu, jednoducho cítite, že Vás niekto energeticky oslabil a neviete, čo s tým.

Ochrana z hlbín zeme

Účinky energetickej ochrany sa pripisujú mnohým polodrahokamom. Spomeňme si niektoré z nich:

1. Karneol

Tento kameň vo všeobecnosti posilňuje sebadôveru a pomáha poraziť slabosť a apatiu. Dodáva odvahu a zbavuje nás strachov, dokonca i strachu zo smrti. Za dávnych čias sa používal na ochranu mŕtvych počas ich cesty na onen svet. Umiestňoval sa tiež v blízkosti vchodových dverí domu, kde pôsobil ako ochrana pred zlom a vpúšťal do príbytku hojnosť. Jeho povzbudivá oranžová až červená farba rozprúdi energiu tela aj ducha.

2. Chalcedón

Chalcedón odháňa depresiu, melanchóliu a strach a naopak posilňuje radosť, nadšenie a dobré medziľudské vzťahy. Chráni nás pred nočnými morami a pomáha odvracať a rozptyľovať negatívnu energiu a psychické útoky. V staroveku si ľudia mysleli, že ak človek pije z pohára, vyrobeného z chalceónu, ochráni ho to pred otravou.

3. Howlit

Tento kameň neutralizuje každodenný stres a obavy. Pomáha pohlcovať Váš prebytočný hnev, ale aj odvracať hnev iných ľudí, ktorí na Vás útočia. Celkovo pôsobí upokojujúco, pomáha upokojiť myseľ a  bojovať proti nespavosti.

4. Citrín

Citrín je harmonizujúci kameň, ktorý uzemňuje negatívne energetické vplyvy, posilňuje intuíciu a odháňa smútok. Zároveň pomáha zmierniť všadeprítomný elektrosmog, ktorý na nás denne útočí doma aj na pracovisku.

5. Jaspis

Jaspis symbolizuje ukotvenie a zároveň aktívnu, vitálnu energiu. Pomáha nám vyrovnávať sa každodenným trampotami trpezlivo, v pokoji a s prehľadom. Energeticky zlaďuje jingovú a jangovú energiu. Jeho hutná, zemitá energia odháňa negatívne pôsobenie energetických upírov.

6. Hematit

Slovo hematit je pôvodom z gréckeho haimatitis, čo znamená krvavočervený. V starom Grécku bol hematit uctievaný ako božská krv a symbol vitality krajiny. V starej Číne sa zas hematitový prášok používal na natieranie kostí mŕtvych. Hematit má údajne očistné účinky na krv, posilňuje a reguluje jej tvorbu. Na psychickej úrovni posilňuje odvahu, odhodlanie, duševnú odolnosť a pozitívny postoj k životu. Pôsobí uzemňujúco a zmierujúco.

7. Záhneda

Tento kameň pôsobí ochranne a detoxikačne a to na úrovni tela aj duše. Údajne dokonca zmierňuje účinky chemoterapie a pomáha liečiť rakovinu, ako aj infekčné ochorenia a depresie. Pomáha nám sústrediť sa na medziľudské vzťahy a lepšie komunikovať, čím prináša do života viac harmónie. Celkovo napomáha zbaviť sa strachov a zharmonizovať prvú čakru.

8. Fluorit

Fluorit he ďalším zo skupiny kameňov, ktoré stabilizujú auru a napomáhajú tým celkovej duševnej a fyzickej vyrovnanosti. Odstraňuje duševný zmätok a chaos. Pomáha nám tiež zbaviť sa elektrosmogu z počítačov, mobilov a ďalších zariadení, s ktorými sa kažodenne konfrontujeme. Fluorit posilňuje jasné vnímaní intuície a vďaka nemu ľahšie zistíme, či nás niekto manipuluje.

9. Magnezit

Tento kameň je obzvlášť vhodný pre ľudí, ktorí zápasia s rôznymi strachmi, fóbiami a precitlivenosťou. Pomáha odolávať emotionálnym tlakom a stresom. Podporuje nezištnú lásku a prijatie druhých aj samého seba. Okrem toho harmonizuje aj telo, lebo napomáha vstrebávaniu magnézia, detoxikuje a pôsobí preventívne proti migrénam, arterioskleróze a srdcovým chorobám.

10. Malachit

Malachit je veľmi silný ochranný kameň, ktorý otvára a prečisťuje všetky čakry a pomáha nám čeliť negativite so stoickým pokojom. Okrem toho, že pohlcuje negatívnu energiu, dokáže z ľudského tela aj z atmosféry odčerpávať negatívne látky, vrátane elektrosmogu a dokonca aj znečistenia plutóniom. Ak bývate v blízkosti jadrovej elektrárne, majte ho po ruke (alebo rovno na ruke).

11. Ónyx

Jedným z najmocnejších ochranných kameňov je práve tmavý ónyx. Posilňuje našu vnútornú silu, zdravé sebavedomie a odolnosť. Prepája silu intuície a podvedomia s disciplínou a poriadkom zdravého rozumu a podporuje logické myslenie. Absorbuje negatívnu energiu, zlosť a výbušnosť, upokojuje a pomáha nám získať kontrolu nad vlastnými negatívnymi emóciami ako aj odraziť negatívne emócie druhých.

12. Krištáľ

Krištáľ je veľmi univerzálny kameň, ktorý pomáha správne hospodáriť s energiou: hromadiť ju, ale neplytvať ňou. Zároveň je to výborný pohlcovač negatívnej energie. Považuje sa za prameň čistoty, čo je možno spôsobené aj jeho priezračným vzhľadom, pripomínajúcim čistý a priehľadný kus ľadu. Jeho ďalším pozitívom je, že pohlcuje elektromagnetický smog a zároveň pomáha zmierňovať negatívne účinky chemického smogu.

13. Tyrkys

Tyrkys je takisto kameň, ktorý pohlcuje negatívu energiu a útoky neprajníkov vo forme závisti, zlosti a neprajnosti. Pomáha nám lepšie komunikovať a nachádzať asertívne riešenia, keď máme pocit, že nás niekto neprávom kritizuje. Znižuje sklony k mučeníctvu a masochizmu. Tyrkys má schopnosť harmonizovať všetky čakry a tým nám dodáva životnú silu a duševnú vyrovnanosť.

Ako správne čistiť ochranné kamene?

Aj liečivé a ochranné kamene potrebujú hygienu: nie však vydrhnutie mydlom alebo saponátom, ale umytie energetické. Pre čistenie ochranných náramkov sa neodporúča používať voda. Efektívnejšie je nabíjanie energiou na priamom slnku (pri niektorých kameňoch, ako napr. chalcedón či tyrkys sa táto metóda neodporúča, nakoľko na slnku blednú). Ďalšou jednoduchou metódou je vložiť náramok do mikroténového vrecúška a na dve hodinky umiestniť do mrazničky. Chlad ho očistí na informačnej a energetickej úrovni a zabije aj prípadné baktérie, ktoré sa na ňom nazbierali počas nosenia.

Ako posilniť účinok náramkov a polodrahokamov?

Nech už sa proti negatívnemu pôsobeniu druhých ľudí chránite akokoľvek, nezabúdajte na to, že rozhodujúcim faktorom bude stále Vaše mentálne nastavenie a vnútorná sila. Náramok Vám bude pripomínať, že sa chránite, je to memento, že máte byť bdelí a filtrovať, koho a čo prijímate do svojho života. Najväčší zdroj energie a ochrany však ale vždy bude vo Vás. Vyhýbajte sa ľuďom, ktorí Vám odčerpávajú energiu a nedovoľte im, aby Vám ubližovali. Krásne náramky proti urieknutiu budú potom len estetickou a tichou pripomienkou toho, že sa nemáte čoho báť.  

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní