CERTIFIKÁTY DIAMANTOV

Certifikát je neoddeliteľnou súčasťou obchodnej transakcie s diamantmi v prípade, ak sa jedná o transparentný obchod. Kúpa diamantu bez certifikátu je riziko, ktoré sa kupujúcemu, v prípade, ak nie je odborníkom na diamanty a posudzovanie ich hodnoty, može stať osudným. 

Inštitúty a laboratóriá, ktoré certifikáty vydávajú, používajú často vlastnú terminológiu. Tá môže byť súčasťou rôznych klasifikačných systémov. Renomovaní predajcovia ponúkajú investičné diamanty, ale i diamanty osadené do šperkov výhradne s medzinárodne uznávaným certifikátom.

Certifikát k diamantu musí spĺňať určité kritéria. Tým najdôležitejším je, kto ho vydal. Certifikáty, ktoré majú relevantnú váhu, nesú najmä informácie o 4C – hmotnosť, čistota, výbrus a farba a sú vyhotovené v medzinárodne uznávaných inštitútoch. Ak plánujete kúpu šperku s diamantom, určite sa zamerajte aj na pôvod certifikátu, ktorý popisuje jeho vlastnosti. 

Certifikát od GIA – GEMOLOGICAL INSTITUTE OF AMERICA (AMERICKÝ GEMOLOGICKÝ INŠTITÚT)

GIA bola založená v roku 1931 s jediným cieľom. Poskytovať nezávislý posudok pri hodnotení diamantov a ostatných drahokamov spolu so vzdelávacou činnosťou pre odborníkov z celého sveta. Certifikát od GIA patrí dnes bezpochyby k tým najuznávanejším. Informácie, ktoré sú na ňom uvedené nespochybní žiaden gemológ či klenotník. Denne prejde rukami gemológov v GIA množstvo drahokamov a na základe ich odborného a nezávislého posudku poznáme objektívne hodnotenie ich kvality.

Certifikát od IGI - INTERNATIONAL GEMOLOGICAL INSTITUTE (MEDZINÁRODNÝ GEMOLOGICKÝ INŠTITÚT)

Antverpy a New York sú pôvodným sídlom ďalšieho medzinárodne uznávaného nezávislého inštitútu na burze drahokamov a diamantov. Medzinárodný gemologický inštitút poskytuje objektívny posudok vďaka kvalitným a odborným službám dvestopäťdesiatich špičkových gemológov

Certifikát do HRD - HOGE RAAD VOOR DIAMANT (DIAMANTOVÝ KONCIL)

Diamantový koncil sa ako jeden z mála teší všeobecne uznávanej dobrej povesti v oblasti posudzovania kvality a jednotlivých vlastností drahokamov. Diamanty sú hodnotené odborníkmi z neziskovej organizácii v Antverpách. Zmysel pre kvalitu, dôraz na detail a vysoká odbornosť vyniesli HRD na piedestál diamatových laboratórií, ktoré certifikáty vystavujú.

Plánujete v budúcnosti premeniť svoj kapitál na dlhodobo výhodné investície? V tom prípade odpurúčame kúpu diamantu alebo šperku s hodnotnejším diamantom jedine s medzinárodne uznávaným certifikátom. V Klenotoch Hematit si taký určite vyberiete.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní