SWAROVSKI KRYŠTÁL - ZRODENIE A PÔVOD

Swarovského kryštály sú pomenované podľa podnikateľa česko-slovenského pôvodu Daniela Swarovského, brusiča kryštálového skla, ktorý sa koncom devätnásteho storočia presťahoval do dediny Wattens v rakúskom Tirolsku a založil so synmi továreň na brusné kotúče.

Z Česko - Slovenska odišiel kvôli Jabloneckej bižutérii. V roku 1913 začal firma SWAROVSKI vyrábať vlastný kryštál, ktorého chemické zloženie umožnilo dokonalé brúsenie a rytie. Krásny žiarivý je preto, lebo je vytvorený z 32% oxidu olovnatého (tzv. mínia) a je špeciálne vybrúsený.

Spoločnosť SWAROVSKI bola založená v roku 1895, kedy začala rozvíjať svoje remeslo na brúsenie a leštenie kryštálu, vďaka špeciálnym brúsnym kotúčom. V roku 1931 začali Swarovski vyrábať brúsené sklíčka – ozdoby, ktoré sa našívajú, alebo novšie lepia na šaty a doplnky. Neskôr sa začala firma Swarovski venovať výrobe figúrok z brúseného kryštálu a luxusnej bižutérie a šperkov, ktoré sa dnes predávajú aj na Slovensku. Sú to práve šperky, ktoré preslávili túto značku. Rovnako ako figúrky, aj bižutéria a Swarovski šperky sa vyrábajú z brúseného vysokoakostného číreho skla s vysokým indexom lomu – z kryštálu.

Ručne vyrábaný strieborný náramok so Swarovski kryštálmi KlenotyHematit.sk

Pôvod Swarovski kryštálov

Swarovski firma sa rozvinula na popredného svetového výrobcu precízne brúseného kryštálu. Navrhuje, vytvára a predáva vysokokvalitné kryštály. Produkty ako sú šperky, doplnky, dekoratívne predmety pre domácnosť, ozdoby, figúrky, osvetlenie a architektúru . To boli začiatky, ktoré priniesli revolúciu vo svete módy a šperkov.

Dnes spoločnosť funguje už 5 generácií a predajne má vo viac ako 120 krajinách sveta s obratom 2,38 miliárd ročne. Čo znamená, že je na prvom mieste vo svete dizajnu a je symbolom precíznej a skvelej remeselnej zručnosti, originality, nápaditosti, precíznosti, štýlu a osobného kúzla. Swarovski kryštály sa stali neoddeliteľnou súčasťou medzinárodného dizajnu..

Kreativita, vyvierajúca zo samého srdca spoločnosti, Swarovského vlastné značkové rady doplnkov, bižutérie a Home Decor produkty sú predávané vo viac ako 2350 predajniach po celom svete. Swarovski Crystal Society má takmer 300.000 členov po celom svete. Nadšených zberateľov preslávených kryštálových figúrok. A Wattens, Swarovski Kristallwelten, kryštálové múzeum bolo otvorené v roku 1995 na počesť stého výročia založenia Swarovského sveta inovácie a inšpirácie.

Čo presne je SWAROVSKI kryštál?

Je to brúsené vysokoakostné číre sklo s vysokým indexom lomu, ktoré obsahuje 32% mínia, čo znamená jeho tvrdosť.. Vďaka špeciálnej technológii za pomoci brúsnych kotúčov a prírodných farbív ho pracovníci v SWAROVSKI dielni brúsia a dodávajú mu rôzne tvary, farby a krásny ligotavý vzhľad. Swarovski je srdcom vo svete kryštálov.

Od roku 1956 je navyše žiarivosť kryštálu zvýraznená novou povrchovou úpravou AURORA BOREALIS – polárna žiara, ktorej dúhový efekt dosiahol zvláštnou technológiou, takzvanou vákuovou povrchovou úpravou, vyvinutou v spolupráci pre módny dom Christian Dior. Tento AB efekt začal využívať aj pri výrobe krištáľových lustrov od polovice šesťdesiatych rokov.

Swarovski kryštál je výrazom originality, zmyselnosti, osobnosti, jemnosti a precíznosti. Swarovski kryštál je ideálnym doplnkom. Swarovski šperky sú univerzálnym darčekom, ktorý poteší každú ženu bez rozdielu na vek, pretože móda je odvetvie, ktoré ponúka úspech.  

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní