VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: KRIŠTÁĽ

Krištáľ

Krištáľ bol kedysi ľuďmi považovaný za stuhnutú vodu alebo ľad. Používal sa najmä v náboženských a šamanských obradoch. Vzhľadom k svojmu spojeniu s vodou sa v mnohých častiach Pacifiku, vrátane Austrálie a Novej Guinei používal na magické vyvolávanie dažďa. Vďaka jeho čírej farbe, v ktorej sa dokonale láme svetlo v mystike symbolizuje ducha a intelekt ľudských bytostí.

Katalizátor duše i tela

Krištáľ je mocný polodrahokam, ktorého šperky ako napríklad náramok, či náušnice z vášho tela vyženú negatívnu energiu, myšlienky a negatívny prístup k životu. Vnesú do duše jasno a čistotu. Náramok z kryštálu neustále a zakaždým nabije vaše telo pozitívnou energiou, ktorú budete cítiť, ako vám preteká v žilách a zohrieva vaše telo a svaly. Ak svoj  šperk z kryštálu alebo kameň do ruky umiestnite na nočný stolík, vráti vám do života pokojný a plnohodnotný spánok.

Ručne vyrábaný strieborný prsteň s krištáľom KlenotyHematit.sk

Krištáľ sa využíva aj ako rušička negatívnej energie, odvracia záporné žiarenia napríklad z televízie či počítačov a taktiež sa nebojí popasovať s geopatogénnymi zónami. Odstraňuje energetické bloky, nečistoty a disharmóniu duše. Prečisťuje myšlienky a navodzuje pokoj, podporuje inšpiráciu a sebazaprenie.

Polodrahokam krištáľ je nositeľom čistého svetla, preto obsahuje všetky farby dúhy, ktorými účinne pôsobí na všetky čakry nášho tela. Pomáha prečisťovať naše myšlienky, odstraňuje energetické bloky a podporuje intuíciu a meditáciu. Pri meditácií sa odporúča poloha krištáľu špicom hore a pri liečení je dôležité odstránenie negatívnej energie. Preto je vhodné krištáľ otočiť špicom smerom dole.

Liečivé účinky

Šperky z kryštálu však dokážu pozitívne liečiť nie len ľudskú dušu, ale majú výnimočné a efektívne účinky na ľudské telo. Krištáľ sa už od nepamäti používal ako liečivo pri kožných ochoreniach a popáleninách. Nechajte krištáľ alebo šperky z krištáľu luhovať v čistej vode. Vytvoríte si tak elexír, ktorým si môžete potierať kožné rany, popáleniny, opuchy, svrbenie spôsobené bodnutím hmyzom.

Kryštál krištáľu utišuje neuralgické bolesti a ozdravne pôsobí pri nevoľnostiach, závratoch, migréne. Ak krištáľ budete pevne držať v dlani zníži zvýšenú horúčku. Kedysi sa ukladal do deravého zubu alebo ďasna. Upokojoval totiž bolesť zubov, dokým sa dostaneme k lekárovi.

Ručne vyrábaný strieborný prívesok s krištáľom KlenotyHematit.sk

Krištáľ alebo šperky z krištáľu je možné položiť na bolestivé časti tela a ponechať ich tam chvíľu účinkovať. Navráti telesnému stavu rovnováhu a odstráni energetické prekážky, o ktorých mnohý prehlasujú, že vyvolávajú ochorenia.

Posilňuje srdce, krvný obeh, pľúca, tráviacu sústavu a obličky. Strieborné náušnice z kryštálu alebo strieborný prívesok z kryštálu dokáže nabiť vaše telo pozitívnou energiou, vitalitou a silou. Liečia a zmierňujú bolesti, popáleniny a kožné ochorenia. Často sa krištáľ používa na zastavenie krvácania.

Umiestnenie a čistenie

Čistenie krištáľu vôbec nie je náročné ako pri iných polodrahokamov. Vložte krištáľ alebo krištáľové šperky pod vlažnú tečúcu vodu približne na 3 až 5 minút. Krištáľ je potrebné však často očisťovať, najlepšie 2 až 4 krát do mesiaca. Ak však šperky z krištáľu nosievate každý deň, rovnako je čistenie potrebné vykonávať častejšie. Rovnako svoje šperky očistite po negatívnej skúsenosti alebo útoku. Čistenie vodou zbaví krištáľ negatívnej energie, ktorú do seba absorboval počas nosenia šperku.

Krištáľové šperky alebo kameň do ruky nabíjajte očistený na bielom papieri alebi alebo podložke. Položte na parapetnú dosku okna, najlepšie z vonkajšej strany a nechajte ho nabíjať celú noc pri mesačnom svetle.  Najlepšie sa nabíja pri splne, no efektívne sú nabíjania aj pri zvyšných fázach mesiaca. Rovnako je možné nabíjať šperky z kryštálu pri slnečnom svetle.

Ručne vyrábané strieborné náušnice s krištáľom KlenotyHematit.sk

Krištáľové šperky môžete nosiť kedykoľvek a kamkoľvek. Stačí si vybrať ten, ktorý sa vám bude najviac pozdávať a budete sa s ním cítiť pohodlne. Najčastejšie sa odporúča náramok z krištáľu a jeho nosenie na ľavej ruke. Ľavá ruka je hlavným prijímačom pozitívnej energie. Strieborné náušnice vytvoria okolo vás ochranný štít, ktorý žiadnu negatívnu energiu do vašej tesnej blízkosti nepustí.

Priesvitný krištáľ sa stane symbolom pre čistotu vašej mysle, srdca i tela. Vyberte si z rôznych variácií. Veľmi populárny je praskaný krištáľ, ktorého vnútro vyzerá ako popraskaný ľad. Rovnako však nájdete aj rôzne farebné variácie kryštálov krištáľu. Ak máte akékoľvek skúsenosti s polodrahokamom Krištáľ, budeme veľmi radi, ak sa o ne podelíte do komentárov pod článkom.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní