VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: KARNEOL

Karneol

Liečivých byliniek, polodrahokamov je na zemi veľké množstvo. Je však dôležité poznať ich vlastnosti, aby sme ich efektívne mohli využiť. Práve preto sú medzi nami, aby sme ich pozitívnu energiu a silu mohli využívať v náš prospech.

Rovnako je to aj pri Karneole. Príjemný oranžovo červený priehľadný kamienok, z ktorého sú vyrábané decentné šperky. To,  že jeho krása je energická, zistíte už pri prvom pohľade naň. Pozitívne a teplé farby, ktoré skrášľujú jeho zovňajšok sú príjemným a nezameniteľným doplnkom k jeho jedinečným vlastnostiam.

Kameň ambícií

Karneol vás naučí, ako žiť. To je hlavný cieľ tohto polodrahokamu. Naučiť svojho nositeľa žiť pre okamih, ktorý je kľúčový v jeho živote. Pretože každý okamih, ktorý si nevychutnáme, nezískame z neho energiu pre nasledujúce dni. Teda staré známe „tu a teraz“ budete prežívať intenzívnejšie a s radosťou budete plniť svoje povinnosti.

Polodrahokam je známy ako kameň stabilizujúcej a vysokej energie. Jeho uzemňujúca sila však nie je pre každého. Má význam obzvlášť pre tých, ktorí majú nestáleho ducha, sú roztržití alebo zmätení a ťažko hľadajú v živote svoj smer. 

Prostredníctvom šperkov z karneolu, akými sú náramky či náušnice môžete získať a obnoviť stratenú vitalitu a motiváciu. Miestami bude pôsobiť ako stimulátor vašich tvorivých schopností. Objavíte v sebe nové možnosti, ktoré ste doteraz prehliadali. Jeho obdivuhodná schopnosť vyrovnať sa s prirodzeným priebehom životného cyklu a zbavenie strachu z ochorení či smrti vám prinesie do života nový rozmer.

Ručne vyrobený náramok z Karneolu KlenotyHematit.sk 

Karneol je polodrahokam do každého života. Prináša pozitívny pohľad na život, rozháňa apatiu, ktorú mení na motiváciu. Priťahuje k svojmu nositeľovi úspech a to najmä v podnikaní a v práci. Rovnako motivuje k činnosti a vytváraniu nových vecí. Ak máte problém s nejakou závislosťou, Karneol vám pomôže zbaviť sa negatívnych návykov, ktoré ohrozujú vaše zdravie.

Stratené sebavedomie, viera v samého seba je súčasný neduh, ktorý každý deň skolí nejedného človeka. Čo sa týka Karneolu, pozitívne prinavráti vieru v samého seba. Otvorí vám však oči, a ukáže vám, aby ste vnímali svoje okolie detailnejšie. Pri problémoch či konfliktoch sa správa ako váš dôverník a radca. Pomôže vám pozerať sa na veci s odstupom, pričom sami prídete ku koreňu veci. Zlepšuje totiž schopnosti analyzovať a prináša jasnejšie vnímanie okolitého sveta.

V citovej oblasti je Karneol polodrahokamom mocnej ochrany pred závisťou, stresom, hnevom a zlobou. Odvracia tieto neduhy, ktoré sa vo vás tvoria a v prípade nepríjemných negatívnych myšlienok pôsobí ako ochranný štít. Vašu zlosť utíši a zabráni vzniku negatívnych citov. Tie nahrádza príjemnejším pocitom, akým je láska k vášmu blízkemu či k samotnému životu.

Ručne vyrobený náhrdelník z karneolu KlenotyHematit.sk 

Liečivé účinky

Príjemné teplé farby karneolu prináša pozitívne účinky aj na fyzické zdravie. Je plný životnej sily a vitality. Povzbudzuje metabolizmus. Najčastejšie ho však využívajú ženy, ktoré majú problémy s reprodukčnými orgánmi. Harmonizuje ich a zvyšuje plodnosť. Karneol je kameňom sexuality. Dokáže prekonávať rôzne problémy, ktoré máte v partnerskej posteli. Prekonáva frigiditu a impotenciu.

Pozitívne pomáha aj pri reumatizme, artritíde a zaháňa depresie, najmä tie, ktoré sa vyskytujú v zrelom veku. Regulujú telesné tekutiny a činnosť ľadvín. Urýchľuje zdĺhavé liečenie kostí či šliach. Zlepšuje zrážanlivosť krvi, prispieva k lepšiemu vstrebávaniu minerálov a vitamínov do tela. S karneolom si zaistíte lepšie prekrvovanie končatín, tkanív či orgánov.

Ručne vyrábané náušnice z Karneolu KlenotyHematit.sk

Umiestnenie a čistenie

Ak sa trápite, kam tento silný polodrahokam čo najlepšie umiestniť, nelámte si hlavu. Karneol môžete položiť kamkoľvek, no aby lepšie účinkovala jeho energia, najlepšie pôsobí ak bude v neustálom kontakte s vašou kožou. Výborné sú na to náramkynáušnice a prívesky. Takéto šperky môžete nosiť vo všedné dni takmer neustále. Šperky z karneolu sú veľmi príjemné a dokonale sa hodia k akémukoľvek štýlu obliekania. Náramok by ste mali nosiť na ruke, ktorá prijíma energie. U pravákov je to ľavá ruka a u ľavákov naopak. Náušnice v červeno- oranžovej farbe rozjasnia vašu tvár aj v tom najhmlistejšom počasí. Prívesok je umiestnený blízko srdca, preto jeho energia bude prúdiť rýchlejšie a účinnejšie.

Čistenie polodrahokamov je pri každom druhu individuálne. Preto si treba dávať pozor, aby ste ho zlým čistením nepoškodili. Karneol však stačí čistiť raz za mesiac. Je dostatočne silný na to, aby tlak a množstvo negatívnej energie udržal v sebe. Umyte ho vodou, nechajte pár minút pod tečúcou vodou alebo mu doprajte kúpeľ v miske s čistou vodou. Ak radi nosievate kombinácie rôznych polodrahokamov, dávajte si pozor na Hematit, ktorý mu energiu vybíja. Karneol nabijete jednoducho. Jeho farby ho predurčujú k nabíjaniu na slnku. Ak je nepriaznivé počasie, jeho energiu mu pomôže nadobudnúť aj číry horský krištáľ.

Zaujímavé sfarbenia

Aj napriek tomu, že šperky z karneolu sa vyrábajú z jeho viacerých odtieňov, existujú dva zaujímavé sfarbenia tohto polodrahokamu, ktoré okrem hlavných spoločných vlastností majú aj výnimočné rysy.

Ružový karneol zlepšuje vzťahy medzi rodičmi a deťmi. Obnovuje vzájomnú lásku a dôveru narušenú konfliktami, urážkami či hrubým zachádzaním.

Červený karneol prináša teplo a dodáva energiu. Je mimoriadne dôležitý pri boji so stagnáciou. Povzbudí a namotivuje vášho ducha i telo.

 

Sfarbite svoj život vďaka karneolu do teplých farieb karneolu, ktorý vás naučí milovať život a žiť pre okamih. Zmení ho vo váš prospech, tak ako vy chcete. Ak máte akékoľvek skúsenosti s Karneolom, budeme veľmi radi, ak sa s nami o ne podelíte.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní