VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: JANTÁR

Jantár – trpezlivý kameň šťastia

Priehľadný Jantár zlatistých odtieňov je polodrahokam šťastia, radosti a bezstarostného života. Jeho jedinečnosť prinesie do vášho života pokoj, odvahu, duševnú silu a nádej, ktorú v súčasnosti často potrebujeme.

Jantár v skutočnosti nie je kryštál. Ide o stuhnutú a skamenenú živicu zo stromov. Práve preto je jej spojenie so zemou veľmi blízke a vodenie vyšších energií také mocné. Niekto si povie že takáto skamenená lepkavá živica nie je dobrá na nič. No mýli sa. Jantár je už od nepamäti známy ako jeden z najobľúbenejších  šperkov, ktoré pomáhajú telu, zdraviu, psychike a duši. Polodrahokam jantár má silnú liečivú a očistnú moc, ktorá z nášho tela dokáže vyhnať nerovnováhu a posilňuje uzdravenie čohokoľvek.

Zlatistý jantár dokáže pohltiť všetku negatívnu energiu nie len z vášho tela, ale najmä z vášho okolia, v ktorom sa nachádzate. Čisté prostredie a čakry sú základom každého vyrovnaného života. Negatívna energia z tohto boja nevyjde len tak „bez ujmy“. Jantár ju bez akýchkoľvek problémov premení na silu s opačnými účinkami, ktoré podnecujú telo k uzdravovaniu a regenerácií.

Oceľový prívesok z jantáru KlenotyHematit.sk

V duchovnej rovine prináša Jantár do života stabilitu, rovnováhu, podnecuje ku spojeniu s tým, po čom najviac túžime. Šperky z polodrahokamu Jantár nás budú poháňať k dosiahnutiu našich cieľov a túžob. Hrejivá a číra energia, ktorá sála z jemných jantárových šperkov sa premieňa v spontánnu aktivitu, ktorá vašich blízkych prekvapí. Okrem toho šperky z jantáru budú nútiť dodržiavať tradície.

Šperky z jantáru, sú vyrobené pre vaše dobro a pre vaše zdravie. Strieborné náušnice alebo strieborný náramok vyrobený z tohto polodrahokamu sa stane vašim obranným štítom, ktorý pomáha pred negatívnymi myšlienkami, pred smútkom či depresiami.

V duševnej rovine Jantár podporuje rozum, myslenie, uvoľňuje už spomínané depresívne stavy a celkovo zlepšuje duševný stav. S jantárom bude naša myseľ tvoriť, čo pomôžu vášmu sebavyjadreniu. Netrpezlivým prinesie do života strpenie a vyrovnanosť. Nerozhodným zasa šperky z jantáru pomôžu pri akejkoľvek „neriešiteľnej“ dileme. Pre zábudlivých sa jantár stane pamätným kameňom, s ktorým nič nezabudnú.

V citovej rovine pomáhajú strieborné náušnice z jantáru alebo náhrdelník z jantáru nastoliť pokoj a mier v rozbúrených citoch a tieto šperky budú rozvíjať dôveru nie len v seba, ale aj v druhých. Jantár v nás prebudí altruizmus, čo nás donúti konať dobro.

Liečivé účinky

Polodrahokam Jantár je jedným z najúčinnejších prostriedkov k prečisteniu a liečeniu čakier. Na telesnej úrovni nabíja telo a súčasne z neho dokáže priebežne vyháňať ochorenia. Náhrdelníky z jantáru sú veľmi obľúbené najmä u malých batoliat. Mamičky dávajú takéto náhrdelníky svojim detičkám kvôli tomu, že jantár z ich telíčka vytiahne všetku bolesť. Veľmi sú obľúbené v období, keď deťom vychádzajú prvé zúbky a sú nervózne a plačlivé. Vtedy nastupuje práve náhrdelník z jantáru, ktorý túto nervozitu premení na pozitívne vibrácie, ktoré dieťa upokoja.

Ručne vyrábaný strieborný náhrdelník z jantáru KlenotyHematit.sk

Tým, že šperky z jantáru pohltia bolesť a negatívnu energiu, umožňujú telu aby našlo stratenú rovnováhu a uzdravilo sa samo. Jantár taktiež potláča stres, lieči štítnu žľazu a všetky zdravotné problémy, ktoré súvisia s krkom a hrdlom. Rovnako sa stará o správny chod žalúdka, sleziny, obličiek, pečene, močového mechúra a žlčníka. Šperky z jantáru výborne účinkujú pri problémoch s kĺbmi.

Z jantáru sa však vyrába aj elixír, ktorý je považovaný za prírodné antibiotikum. Zbaví vás zbytočných rán a zranení. Dokáže stimulovať činnosť pupočnej čakry a pomáha pri uzemnení telesnej energie.

Umiestnenie a čistenie

Šperky z jantáru je potrebné nosievať dlhší čas. Najlepšie miesto, kde ho môžete na svojom tele umiestniť je zápästie alebo krk. Strieborné náramky z jantáru na ľavom alebo pravom zápästí k vám budú ľahšie priťahovať pozitívnu energiu. Jantárový náhrdelník umiestnený na krku bude najúčinnejšie z vášho tela vyťahovať bolesť, stres a nervozitu. To neznamená, že ak vlastníte strieborné náušnice z jantáru či strieborný prsteň, v ktorom je osadený jantár, že vás pohltí celá negatívna energia z vášho okolia. Jantár je všeobecne známy ako obranný štít, ktorý zlo premieňa na dobro a zabraňuje prenikaniu iných negatívnych zdrojov do vášho tela.

Na to, aby jantár fungoval tak ako má, je potrebné raz za čas ho očistiť a dobiť mu energiu. Šperky z jantáru alebo samotný polodrahokam jantár je potrebné očistiť. Položíte jantár do plastového sita a preplachujeme ho pod tečúcou vodou z vodovodu približne dve minúty. Dajte si pozor, aby voda nebola príliš studená alebo príliš horúca. Doprajte mu príjemnú sprchu v letnej vode, za ktorý a vám milo odvďačí. Nabíjanie je rovnako dôležitým krokom, ktorý by ste nemali vynechať, ak svoje ochranné polodrahokamy máte radi. Jantár na dobíjanie nie je až taký náročný ako iné polodrahokamy. Stačí, ak ho po osviežujúcej sprche pod vlažnou vodou umiestnite do tieňa, mimo dosahu priamych lúčov slnka. Nechajte ho tam poležkať si niekoľko hodín.

Ručne vyrábané strieborné náušnice z jantáru KlenotyHematit.sk

S jantárom treba zaobchádzať veľmi opatrne. Aj napriek tomu, že ide o skamenenú živicu, stále to nie je kameň. Jantár je veľmi krehký a tak by mu nepríjemné pády, dávajte si obzvlášť pozor na vysoké teploty, kozmetiku alebo inú chémiu.

Máte skúsenosti s polodrahokamom jantár? Budeme veľmi radi, ak sa nám pochválite do komentára pod článkom.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní