VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: HEMATIT

Kameň ochrany, harmónie a vyváženosti

Hľadáte prírodný kameň ktorý by Vás chránil a pomohol Vám s udržaním harmónie v tele, stimuloval myslenie a pomohol s chorobami krvi?

Hematit sa stará o odvrátenie nebezpečenstva, má silný ochranný účinok. Je vynikajúci amulet pri urieknutí, či pri uhrančivom pohľade. Pre jeho vynikajúce vlastnosti sú šperky z polodrahokamov vyrobené mnohokrát práve z neho.

Zabraňuje vstupovať zlým energiám do aury, a tým prináša do tela harmóniu, pokoj a mier. Hematit tiež podporuje  Váš spánok  a dokáže povzbudiť odvahu, či uvoľniť duševné kŕče. Vďaka čomu sa cítite odhodlanejší, odvážnejší a veci robíte oveľa spontánnejšie. Hematit je základným kameňom zemskej energie, pomáha uzemňovať sa, jeho vibrácia nám prináša silu a vitalitu, dokonca aj pri vyčerpaní nám pomáha aktivovať naše skryté rezervy a opäť sa vzchopiť k životu.

Pôvod

A odkiaľ vlastne tento polodrahokam pochádza? Jeho pomenovanie pochádza z Grécka z gréckeho slova “haimatitis“, čo by sme mohli preložiť ako “krvavočervený“,  podľa farby jeho prášku. V starej Číne v 10. Tisícročí pred naším letopočtom bol prášok z Hematitu nájdený v hroboch , natretý na kostiach alebo bol v ich blízkosti. Tento polodrahokam v sebe obsahuje veľmi silný element jang, a tak zaisťuje  rovnováhu meridiánov, v dôsledku čoho napráva nevyváženosť prvku jin.

Liečivé účinky

Každý z nás už zažil vnútorný stav kedy si povedal, „tam nepôjdem“, alebo „toto neurobím“, „toto nedokážem“ a sám si tak stanovil akési obmedzenie, blok, či predsudok. Tento kameň zlikviduje obmedzenia, ktoré sme si sami stanovili, a tým napomáha k rozkvetu osobnosti. Hematit je vynikajúcim pomocníkom pri prekonávaní rôznych návykov, najmä tých zlých.

Fajčenie a prejedanie trápi milióny ľudí na celom svete, a v tomto boji Vám Hematit tiež pomôže vyhrať. Samozrejme dôležitá je pevná vôľa a sebazaprenie. Pomáha tiež hľadať riešenia vlastných chybných rozhodnutí a prijímať ich skôr ako poučenia do budúcnosti než ako katastrofy.

Podporuje tiež pamäť a zrod geniálnych myšlienok. Zvykne sa tiež nazývať kameňom rozumu. Na duševnej úrovni Hematit dodáva na sústredení a zameraní sa na jednu vec. Šperky z hematitu nám prinášajú vnútornú organizáciu a pôsobia veľmi ukľudňujúco a uzemňujúco. Pomáha s netradičným myslením, logikou a matematikou.

 

Hematit a krv

Hematit tiež slúži na prečistenie krvi, lieči rany, posilňuje a reguluje vytváranie  krvi. Je to kameň silne spojený s krvou. Rovnako stimuluje vstrebávanie železa a jeho využitie pri tvorbe nových červených krviniek. Taktiež k jeho významným vlastnostiam patrí podpora činnosti ľadvín, posilnenie pečene, pľúc, obličiek a pomoc pri očných problémoch, anémii, modrinách a leukémii.

Liečivé účinky hematitu sú taktiež aj regulačný účinok na krvný tlak a regeneračný vplyv na obličky. Dodáva zdravý vzhľad pleti. Bojuje aj s úzkosťou a záchvatmi strachu. U žien zmierňuje ťažkosti a bolesti pri menštruáciách, zmierňuje kŕčové žily a cievne stenózy a pôsobí dobre na nespavosť. Pri bolesti je možné Hematit priložiť na ľubovoľné miesto, avšak nemal by sa používať pri zápaloch.

Nosenie

Ako často ho môžem nosiť ? Hematit môžete nosiť kedykoľvek. Je to ochranný kameň, ktorého poslanie je chrániť svojho nositeľa. Preto by mal byť k dispozíciu vždy, keď ho budete potrebovať. Je síce pravda, že zachytáva všetky zlé či negatívne myšlienky alebo konflikty a preto potrebuje určitý odpočinok a očistu. Tento relax mu môžete poskytnúť napriklad počas noci. 
Tento kameň sa čistí aj nabíja sám, teda nepotrebuje špeciálnu starostlivosť. V zverokruhu sa Hematit prisudzuje najmä znameniam  Škorpión a Vodnár.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní