VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: HELIOTROP

Heliotrop – mystický a magický krvavý kameň

Privedie vás k viere, pokore a k láske. Zelený polodrahokam, ktorý má na svojom povrchu červené škvrny vám dodá chýbajúcu a potrebnú odvahu, sebavedomie, vytrvalosť, intelekt, rozvahu a nadhľad. Dokonalý polodrahokam, ktorý vám pomôže pri každej príležitosti.  Heliotrop uľahčuje prekonávanie ťažkých životných situácií a období, pomáha pri prekonávaní depresií, melanchólie, tráum, dlhodobého stresu, utišuje nervozitu, netrpezlivosť, agresivitu, podráždenosť a potláčanú zlosť.

Heliotrop podporuje tok energií v priestore, uvoľňuje energetické bloky v tele. Heliotrop alebo samotné šperky z heliotropu ochraňujú pred negatívnou energiou, zlými snami. Polodrahokam Heliotrop a šperky vyrobené z tohto minerálu prinášajú šťastie v osobnom aj pracovnom živote a podnikaní.

Od dávna sa verí, že tento kameň  má mystické a magické vlastnosti. Údajne dokáže ovplyvňovať počasie, prepožičiava schopnosť zaháňať zlo spolu so všetkými nie dobrými silami a usmerňuje duchovnú energiu. V dávnych dobách bol krveľ považovaný za akési „zvukové orákulum“ nakoľko jeho nositeľ mohol počuť rady, ktoré mu samotný polodrahokam hovoril.

Každopádne však tento kameň zvyšuje intuíciu a kreativitu. Šperky z polodrahokamu Heliotrop pôsobia ako uzemňovací a ochranný kameň.  Krveľ udržiava v dostatočnej vzdialenosti nežiaduce vplyvy, podnecuje snenie a slúži ako účinný zdroj nových síl. Psychologicky dodáva krveľ odvahu a učí, ako sa vyhýbať nebezpečným situáciám pomocou strategického uvažovania a prispôsobivosti.

Povzbudzuje  nezištnému a idealistickému jednaniu. Súčasne napomáha k poznaniu, že po každom období chaosu prichádza transformácia. Heliotrop vám pomôže získať rozhodnosť k okamžitému činu. Upokojuje myseľ, dodáva nové sily. V citovej rovine pomáha uzemniť srdcovú energiu. Znižuje podráždenie, agresivitu a netrpezlivosť.

Liečivé účinky

Heliotrop alebo krveľ má blahodarne účinky pri zápaloch ciev, kôrnateniu tepien a vzniku usadeným v cievach. Heliotrop je svojou farbou a prezývkou predurčený k tomu, aby vyliečil všetko, čo súvisí s krvou. Čistí, okysličuje krv, zamedzuje zužovaniu ciev, usadzovaniu škodlivých a jedovatých látok, stimuluje lymfatický systém a má detoxikačné účinky. Šperky z heliotropu dodávajú energiu, vitalitu a harmonizujú celý organizmus. Polodrahokam Heliotrop pomáha pri nedostatku železa, chudokrvnosti z dôvodu vnútorných zápalov, krvácaní, hemoroidoch a menštruácií. Posilňuje imunitný a tráviaci systém, slezinu, činnosť srdca, celkové obranné reakcie organizmu, funkcia čriev. Lieči ochorenia obličiek, pečene, žlčníka, akútne zápaly močového mechúra, zápal spojiviek, stredného ucha, dutín, mandlí, akútne infekcie a zápaly.

Umiestnenie a čistenie

Umiestnite  heliotrop podľa potreby na miesto, ktoré trápia nepríjemnosti. Šperky z polodrahokamu Heliotrop by sa mali nosievať pravidelne, dokým ochorenie z tela celkom nevyjde.  Pre pokojný spánok vložte heliotrop do plastovej misky s vodou a položte ho na nočný stolík vedľa vankúša.

Čistenie heliotropu je podobné čisteniu iným polodrahokamom. Vezmite polodrahokam, alebo šperky s polodrahokamom krveľ a položte ich do plastového sita. Sito následne nechajte pár minút pod tečúcou vlažnou vodou. Jeho účinky získate jeho nabitím. Položte heliotrop na papier a umiestnite ho na parapetnú dosku z vonkajšej strany okna. Najlepšie na tienisté miesto, kde nedosiahnu slnečné lúče.

Ak máte akékoľvek skúsenosti s polodrahokamom Heliotrop, budeme radi, ak sa s nimi podelíte do komentu pod článkom alebo na našej facebook fanpage klenoty Hematit. Ak vás článok zaujal, inšpiroval alebo potešil pošlite ho ďalej svojim známym aby ste ich mohli potešiť, zaujať či inšpirovať.

Mohlo by vás zaujímať:

Význam polodrahokamov: Topás

Význam polodrahokamov: Granát

Význam polodrahokamov: Záhneda

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní