POLODRAHOKAMY A ZNAMENIA ZVEROKRUHU - ŠKORPIÓN

Býčie oko

Býčie oko je kameňom vnútornej sily a optimizmu. Dodáva radostný pohľad na svet a vieru v zlepšenie, vďaka tomu Vám pomôže vyrovnať sa s ťažkými situáciami. Je skvelým pomocníkom rečníkov, pretože dodáva sebavedomie a tým pomáha pri verejných vystupovaniach a prezentáciách. Šperky z býčieho oka podporujeú uvedomenie si neustáleho kolobehu života a dodávajú silu ísť ďalej, vyzývajú k odvahe. V liečení sa používa pri ochoreniach očí, hrdla a rozmnožovacích orgánov. Prospieva tiež tráviacej sústave a zlomeným kostiam. Podporuje fyzickú vitalitu a pomáha vytvoriť si zdravé návyky v oblasti stravovania a cvičenia.

Čistenie býčieho oka: pod vodou a nabíjame niekoľko hodín na slnku.

Polodrahokam Epidot

Polodrahokam Epidot je kameňom rovnováhy a obnovy. Dodá Vám sebaistotu a podporí trpezlivosť. Pomáha pri nastolení harmónie, kombinuje v sebe kombinuje ružovú (ženskú) a zelenú (mužskú) farbu a tým vyvažuje emócie a prináša duševnú rovnováhu. Liečivý minerál Epidot Vyžaruje radosť a šťastie, je vhodný pri znovuobnovení priateľstiev. Je vhodný pre ľudí, ktorí majú radi prírodu a pracujú s ňou (pestovanie rastlín). V liečebnom využití epidot pomáha zotaviť sa po ťažkých chorobách, alebo aj dlhodobom psychickom vyčerpaní. Posiluje imunitný systém, stimuluje pečeň, zlepšuje proces trávenie, hlavne čo sa týka vstrebávania výživných látok – je vhodný pri liečbe anorexie. Šperky z epidotu posilňujú srdce a obehový systém, taktiež neutralizujú škodlivé žiarenie obrazoviek. Čistenie: pod tečúcou vodou a nabiť na horskom kryštáli.

Hematit

Hematit je kameňom ochrany a harmónie. Má regeneračné účinky, odstraňuje všetko nepriaznivé a chráni pred negatívnymi energiami. Podporuje spánok, odvahu a dodáva energiu. Zvykne sa nazývať aj kameňom rozumu. Je dobrým pomocníkom pri sústredení sa, zlepšuje pamäť a prináša inšpiráciu pri zrode nových myšlienok, pomáha s logikou a matematikou. Celkovo šperky z hematitu  dodávajú fyzickú aj mentálnu silu. Hematit je spojený s krvou. Jeho silné vibrácie sú užitočné na čistenie krvi a liečenie rán. Tiež podporuje činnosť ľadvín pri čistení krvi, pomáha s modrinami, anémiou a leukémiou. Polodrahokam Hematit má regulačný účinok na krvný tlak. Nosievajte ho vtedy, ak očakávate veľký nápor psychického či fyzického vypätia a stresu.

 Čistenie: Hematit sa čistí aj nabíja sám.

Malachit

Malachit je kameň premeny a spirituality. Pomáha nám prijať temné stránky v nás a meniť ich na svetlo. Tým pomáha k našej pramene s radosťou a prináša chuť do života. Keď sa nám niečo nepáči, malachit nám pomôže prijať to, alebo nám dodá energiu k náprave. Polodrahokam Malachit bol odjakživa považovaný za kameň spirituality. Má zelenú farbu – farbu rovnováhy, pokoja a nádeje. Šperky z malachitu pôsobia veľmi upokojujúco, nastoľujú rovnováhu a pomáhajú načerpať nové sily. Ako liečivý kameň má regeneračné a hojivé účinky, posilňuje imunitný systém, odstraňuje škodlivé látky z tela.

Čistenie: po každom liečebnom úkone, najlepšie v morskej soli, nabiť na nepriamom slnku, alebo na kryštálovom zhluku. Je extrémne mäkký, treba ho nosiť opatrne a nemal by prichádzať do styku s kozmetikou.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní