VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: MALACHIT

Malachit

Polodrahokamy sú stále vecou nepreskúmanou. Aj napriek tomu, že poznáme ich význam, ich vlastnosti a schopnosti sa neustále rozširujú. Sú čím ďalej, tým lepšie a dokážu nás ochrániť pred nepríjemnými chorobami, negatívnymi energiami, myšlienkami či samotnými osobami, ktoré nám chcú ublížiť.

Malachit je jedným z takýchto kameňov, ktoré počas vášho, ale i svojho život získava akési skúsenosti, ktorými zlepšuje svoje pôsobenie. Malý zelený kamienok s bielymi čiarami na svojom povrchu je príjemný šperk do každého počasia, pre všetkých. Skrýva v sebe však nevídanú silu. Tá pohltí vaše telo, budete cítiť, ako vám preteká žilami a prúdi až do končekoch prstov.

Ručne vyrobené zlaté náušnice s malachitom KlenotyHematit.sk   

Kameň veľkej sily

Malachit okrem svojej sily patrí medzi kryštály, s ktorými je potrebné manipulovať veľmi opatrne. Odporúča sa pracovať s jeho vyhladenou formou. Pre nositeľa je však veľmi vhodné, ak je Malachit osadený v kove v podobe šperkov. Výhodné sú najmä prívesky či náušnice. Tie okrem potrebnej pozitívnej energie doladia váš outfit, čím sa stanete neodolateľnou.

Ale naspäť k jeho účinkom a vlastnostiam. Malachit je zaujímavý v tom, že lieči holisticky. To znamená, že pôsobí súčasne na fyzickej, citovej, rozumovej a duchovnej úrovni. Kamienok nie veľkých rozmerov, tak dokáže ochrániť celú vašu osobnosť. Veľmi ľahko pohlcuje negatívnu energiu a znečisťujúce látky, ktoré vplývajú na naše celkové zdravie. Otvára srdce, prináša lásku, rovnováhu a harmóniu. Učí svojho nositeľa prijímať zodpovednosť za svoje činy, myšlienky a pocity. Malachit uvoľňuje zábrany, vďaka nemu budete k ľuďom otvorenejší, emocionálnejší a empatickejší. Zvyšuje schopnosť vcítiť sa do situácie druhých osôb, ktorým následne budete chcieť pomôcť.

Malachit je priam dokonalý polodrahokam. Ak trpíte, alebo sa trápite, malachit vám pomôže prísť danému problému ku koreňu. S lepším odstupom a iným prístupom k danej situácií, vám ponúkne niekoľko možností, ako túto pekelnú situáciu vyriešiť čo najlepšie.

Potláča duševné problémy vrátane duševných chorôb. Zmierňuje dyslexiu, posilňuje schopnosť vstrebávať a spracovávať informácie. Umožňuje prežívanie intenzívnejších emócií, čím dosiahnete aj efektívnejšie skúmanie svojho vlastného vnútra.

Okrem pozitívnych vplyvov na ľudské telo, malachit účinkuje aj ako ochranca vášho obydlia. Tým že odstraňuje elektromagnetické znečistenie, znečistené ovzdušie, môže váš byt ochrániť od rádioaktívnych látok. Uložte si malachit do miestnosti a jeho sila obalí váš dom do nepriepustného štítu.

Ručne vyrobená súprava zlatých šperkov s malachitom KlenotyHematit.sk

Liečivé účinky

Ako sme už spomínali, Malachit je všestranným liečivým kameňom, ktorý dokáže naraz liečiť fyzickú, duševnú, rozumovú a duchovnú úroveň. Čo sa týka však vášho fyzického zdravia, dokáže sa popasovať s akýmikoľvek problémami, ktoré trápia vaše telo. Malachit sa nazýva kameňom pôrodných báb. Pomáha totiž prekonávať kŕče aj tie potláčané, uľahčuje pôrod, rezonuje so ženskými pohlavnými orgánmi a lieči pohlavnú nerovnováhu.

Je však účinný aj pri vysokom krvnom tlaku, ktorý znižuje, lieči astmu, artritídu, epilepsiu, zlomeniny, opuchy, rôzne nevoľnosti, závraty či dokonca nádory. Zlepšuje činnosť imunitného systému, činnosť srdca a krvného obehu.

Umiestnenie a čistenie

Skôr než začnete nosiť svoj vysnívaný malachit na liečenie či ako šperky, je potrebné ho vyčistiť. Môžu sa v ňom skrývať vibrácie a energie ľudí, s ktorými prišiel do kontaktu pred vami. Malachit sa očisťuje od energií veľmi jednoducho. Na chvíľu ho položte pod prúd tečúcej vody alebo ho môžete položiť na hematit. Hematit je polodrahokam, ktorý dokáže bez akýchkoľvek problémov očistiť akýkoľvek polodrahokam, a sám tak nepotrebuje očistiť. Po takejto očistnej procedúre potrebujete šperky z malachitu dobiť. Je viacero spôsobov, akým môžete zvýšiť jeho energiu z nuly na sto. Nie všetkým polodrahokamom však vyhovujú rovnaké spôsoby. Malachit stačí položiť na drúzu horského krištáľu.

Ručne vyrábaný strieborný prívesok s malachitom KlenotyHematit.sk

Malachit môžete nosiť kdekoľvek. Či už si zvolíte kameň do ruky, ktorý bude vo vašom vrecku stále s vami alebo šperky z malachitu, môžete si byť istý, že pomôže vždy, ak to budete potrebovať. Náramky z malachitu by sa mali nosiť na ruke, ktorou prijímate energiu. Pre pravákov je takáto ruka ľavá a pre ľavákov pravá. Ak ste si však zvolili napríklad náušnice, môžete ich nosievať vždy a kedykoľvek. Jeho skrytá energia bude pôsobiť ako ochranný štít proti negatívnym energiám z vášho okolia. Rovnako vhodný je aj šperk – prívesok, v ktorom je osadený malachit. Je v blízkosti srdca, s ktorým dokáže robiť zázraky. Najrýchlejšie však začne pôsobiť a môže sa stať, že zrazu budete k ľuďom milší, úprimnejší a empatickejší. 

Nechajte sa unášať silnou energiou malachitu, ktorá z vás spraví rovnako silného a energického človeka. Okrášlite svoje telo nie len  krásou, ale najmä zdravím, energiou a vitalitou. Ak máte akékoľvek skúsenosti s týmto mocným polodrahokamom, budeme radi, ak sa s nami o váš postreh podelíte.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní