VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: MAGNEZIT

Magnezit

Magnezit je polodrahokam, ktorého zovňajšok nie je veľmi príťažlivý. Je zvláštny, niekedy možno odrádza, no vo vyleštenej forme vyzerá ako tyrkys. Až na tú bielu farbu samozrejme. Magnezit je v skutočnosti veľmi príjemný kameň najmä vďaka svojim vlastnostiam, ktorými oplýva. Najväčšou zbraňou magnezitu je nežnosť, láska a pochopenie.  Jeho neobrúsený vzhľad pripomína ľudský mozog a ten vyjadruje, kde najviac vás magnezit bude ovplyvňovať.

Kameň čistoty, trpezlivosti a lásky

Biely, sivý, hnedý alebo žltý magnezit má blahodarné účinky na naše telo, myseľ a dušu. Tieto tri aspekty harmonizuje a dáva do rovnováhy. Všetky sú rovnako dôležité. Vráťme sa však k účinkom magnezitu na našu myseľ a dušu. Magnezit je známy vďaka svojim upokojujúcim schopnostiam. Prináša hlboký pokoj a uvoľnenie, ktorý výborne poslúži pri meditácií a odpočinku.

Magnezit má niekoľko pozitívnych vplyvov na ľudskú myseľ. Jedným z nich je aj schopnosť hlbokej vizualizácie a vytváraní mentálnych obrazov a modelov. Príjemným prekvapením pre vás bude, ak začnete pociťovať doslova vriacu energiu prúdiacu vašimi žilami, ktorá bude podnecovať k úprimnej láske k vašim blízkym a najmä k samému sebe. V tomto prípade platí stará známa ľudová múdrosť, ak nemáme radi samého seba, nie sme pripravený prijímať lásku od iných. Treba si však na magnezit dávať pozor, pozitívne ovplyvňuje naše pocity najmä v situáciách, keď sú vzťahy s inými ľuďmi problematické pre ich správanie či návyky.

Ručne robený strieborný prsteň s magnezitom KlenotyHematit.sk

Prívesok z magnezitu alebo iné šperky z magnezitu dokážu príjemne napomáhať pri efektívnom prúdení energií do vášho tela. Každopádne také náušnice z magnezitu vám pomôžu dosiahnuť harmóniu, aby ste sa cítili v pokoji a dovolili ostatným, aby boli taký, aký v skutočnosti sú, bez odcudzovania, bez toho, aby ste žiadali zmenu alebo sa nechali zatiahnuť do cudzích problémov. Magnezit v akejkoľvek podobe či v šperku vnáša na povrch sebaklamy, ktoré vám s radosťou pomôže odstrániť. Vyvoláva pozitívne naladenie do ďalšieho života.

Sebecky zmýšľajúcim ľuďom pomôže náramok z magnezitu alebo prívesok z magnezitu, a tento šperk ich donúti zamyslieť sa nad svojim správaním a donúti ich, aby sa učili od iných.

Magnezit pripomína každému niečo iné. Stretli sme sa s názorom, že vyzerá ako tyrkys len v bielom, alebo že v surovom neobrúsenom prevedení vyzerá ako ľudský mozog. Jeho účinky však skutočne majú vplyv na mozog. Mozgové hemisféry uvádza do súladu, pomáha vyvolávať podnetné myšlienky a uľahčuje ich použitie v praxi. Zároveň však mozog dokáže celkovo upokojiť, aby ste nemysleli na nič a boli schopní meditácie či aktívneho relaxu. S magnezitom sa stanete odolnejšími voči emocionálne stresu. Šperky z magnezitu, náušnice či prsteň z magnezitu bývajú oporou pre nervóznych a ustráchaných dám, ktorým pomáha prekonávať podráždenosť, stres, strach a netoleranciu.

Ručne robený náramok z maggnezitu KlenotyHematit.sk

Liečivé účinky

Obsahuje veľké množstvo magnézia a napomáha k jeho jednoduchšiemu ukladaniu v tele. Práve preto je vhodný pri liečení kostí a zubných kazov. Súčasne má detoxikačný účinok a predchádza nadmernému poteniu a neutralizuje telesný pach. Uvoľňuje svaly a pozitívne účinkuje proti kŕčom. Ženám pomáha pozitívne pôsobiť v priebehu menštruácie. Jeho účinky však môžete využiť aj pri problémoch žalúdka, čriev, kŕčových žíl, bolesti močového mechúra a pri ľadvinových kameňoch.

Magnezit osadený v šperku, vám môže byť na pomoci deň čo deň. Napríklad by vám pomáhal znižovať zrážanlivosť krvi, čím môžete predísť trombóze. Zrýchľuje odbúravanie tukov v cievach, čím pôsobí preventívne proti srdcovým ochoreniam a infarktu. Udržiava telesnú teplotu v rovnováhe, znižuje vysokú horúčku a efektívne sa strasie zimnice.

Ručne robená súprava šperkov zo žltého zlata s magnezitom KlenotyHematit.sk

Umiestnenie a čistenie

Ak sa pýtate, kde ho nosiť, aby jeho efekt bol naozaj účinný. Odpoveď je jednoduchá, je veľmi dôležité, aby magnezit prichádzal do kontaktu s vašu kožou. Výborné sú preto náramky z magnezitu, prívesky. Náušnice z magnezitu sú výborné pre podporenie vášho myslenia a prijímanie vecí a ľudí takých, aký v skutočnosti sú. Výborný je taktiež elixír z tohto polodrahokamu, ktorý bude rýchlejšie vplývať na vaše telo a orgány.

Ak ste sa rozhodli pre jeho kúpu, respektíve pre kúpu akéhokoľvek šperku s polodrahokamom, treba dbať aj na jeho starostlivosť. Jeho ochranu a liečivé účinky, ktoré každý deň vlieva do nášho tela je potrebné mi oplatiť.

Magnezit je potrebné očisťovať. Frekvencia čistenia by mala byť minimálne 1krát až 4krát do mesiaca. Nechajte ho 3 až 5 minút pod vlažnou tečúcou vodou, ktorá z neho očistí negatívne energie pozbierané z vášho okolia. Mali by ste ho očistiť aj po konflikte, hádke, po strese alebo po výmene energií.

Pre jeho efektívne účinkovanie na naše telo je okrem čistenia dôležité aj nabíjanie. Aby si obnovil svoje pozitívne energie a vplyvy. Očistený náramok položte na čistý papier. Ten následne položte na parapetnú dosku okna. Magnezit sa nabíja pri mesačnom svite. Teda stačí nechať váš šperk z magnezitu nechať odpočívať celú noc pri žiare mesiaca pri akejkoľvek jeho fáze.

 

Netreba kameň podceňovať len podľa toho, ako vyzerá. V konečnom dôsledku jeho opracované krivky sú príťažlivejšie, než krivky synteticky vyrobených drahokamov. Ak máte skúsenosti s týmto prírodným skvostom, budeme radi, ak sa o ne s nami podelíte. Ak vás článok zaujal, inšpiroval alebo potešil pošlite ho ďalej svojim známym aby ste ich mohli potešiť, zaujať či inšpirovať.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní