VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: JADEIT

Jadeit – priťahuje šťastie, priateľstvo a harmóniu

Polodrahokam je príjemný, jemne mliečny kameň, ktorý si môžete vybrať z viacerých farebných variant. Najčastejšie sa však vyskytuje v odtieňoch zelenej, bielej – mliečnej alebo žltej. No tento prírodný skvost nájdete aj v modrej, levanduľovej, oranžovej, červenej  či hnedej farbe. Práve kvôli jeho farebným odtieňom sa vyrábajú aj šperky. Tie sa stanú príjemným spestrením a osviežením vášho šatníka či šperkovnice. Náušnicenáhrdelník či náramky sa rovnako môžu stať pôvabným darčekom, pre vašu blízku osobu.

Jadeit bol uznávaným najcennejším drahokamom už v starej Číne. Jeho názov vyjadruje zároveň  samotný jadeit, ale aj drahokam. Od týchto čias ho začali vnímať ako zhmotnenie múdrosti, kameň zvyšujúci lásku a starostlivosť o najbližších. Považuje sa za polodrahokam čistoty a vyrovnanosti a zároveň svojmu nositeľovi prináša šťastie a priateľstvo. Účinkuje síce pomalšie, no jeho účinky sú dlhotrvajúce a efektívne. Neprejavia sa okamžite no v blízkej budúcnosti. Nepriamo tak svojho nositeľa učí trpezlivosti. Aj napriek tomu, z výsledkov jeho účinkov budete milo prekvapení.

Náramok z Jadeitu KlenotyHematit.sk

Jadeit prináša do života svojmu nositeľovi sebestačnosť a nezávislosť. Pri pravidelnom nosení, šperky z jadeitu poodhalia rúško tajomstva vašich skrytých negatívnych myšlienok. No nebojte sa, bude sa snažiť premeniť ich v pozitívne myslenie. Upokojí vašu dušu a myseľ, čo súvisí aj s nespavosťou. Keďže Jadeit vstúpi do vášho života ako kameň snov, odstráni nepríjemnú insomniu a prinesie pokojný spánok plný príjemných snov.

Treba si však naň dávať pozor. Uvoľňuje emócie a to najmä podráždenosť, zlosť a hnev. Dodáva odvahu prejaviť sa tak, akým v skutočnosti ste bez hrania nejakých rolí či pretvárok. Nie každému by sa však táto vaša nová – prirodzená tvár mohla páčiť. Najmä čo sa týka hnevu a úprimnosti. No na druhej strane vám pomôže uvedomiť si samého seba, čo v konečnom dôsledku bude veľmi pozitívne pre vaše nasledujúce konanie a správanie. Nebojte sa teda prijať vaše skutočné ja, s úprimnosťou to dotiahnete ďalej ako si myslíte, aj keď začiatky budú naozaj veľmi náročné.

Ručne vyrábané náušnice zo žltého zlata s jadeitom KlenotyHematit.sk

Liečivé účinky

Na najnižšej telesnej úrovni účinkuje ako čistiaci kameň, ktorý je nápomocný pri činnosti orgánov. Má na starosti ich filtráciu a správne fungovanie. Využíva sa najmä pri chorobách obličiek, na ktoré pôsobí svojou silnou liečivou energiou. Detoxikuje, čím z tela odstraňuje jedovaté látky, zlepšuje bunkovú činnosť a uzdravuje kostrový systém. Zrýchľuje hojenie stehov a rán.

Jadeit je veľmi vhodný k zvýšeniu plodnosti, priaznivo pôsobí pri pôrode. Vplyv má na slezinu a udržiavanie rovnováhy tekutín a pomer kyslého a zásaditého prostredia. 

Umiestnenie a čistenie

Jadeit môžete umiestniť kamkoľvek. Či už k vchodovým dverám, na nočný stolík pre lepší spánok, alebo sa ním môžete ozdobiť. Šperky z jadeitu sú príjemnou záležitosťou. Každopádne tento polodrahokam s energickou silou budete mať stále pri sebe a jeho účinky budú pôsobiť efektívnejšie. Pri kontakte s telom a pravidelným nosením, sa váš život otočí tak, ako chcete. Náušnice či náramok sú príjemným nie len liečivým a ochranným doplnkom, ale aj šperkom, ktorý príjemne osvieži váš outfit. Môžete si však vybrať aj kameň do ruky, ktorý bude vo vašom vrecku vždy k dispozícii.

Ručne vyrábaný strieborný prsteň s jadeitom KlenotyHematit.sk

Zaujímavé sfarbenia

Jadeit je kameň mnohých tvári a farebných odtieňov. Môžete si tak vybrať ten pravý aj podľa obľúbenej farby. Okrem spoločných druhových vlastností, ďalšie farby dodávajú jadeitu nové charakteristické rysy, ktoré sú príznačné pre danú farbu.

Modrý jadeit: symbolizuje pokoj. Prináša vnútornú vyrovnanosť, harmóniu a trpezlivosť. Jedná sa polodrahokam, ktorý zaisťuje pokrok síce pomaly, ale za to s trvalým pokrokom. Pomáha ľuďom, ktorí sa cítia bezradne v riešení situácií.

Hnedý jadeit: má silnú uzemňujúcu schopnosť, ktorou spája svojho nositeľa so zemou. Vnáša tak do nositeľovho života pocit pohodlia a stability. Pozitívne pomáha pri zvkaní si na nové prostredie.

Žltý jadeit: prináša spoločne s radosťou a šťastím energiu a povzbudenie. Učí vnímať vzájomnú prepojenosť všetkých bytostí. Pomáha tráviacemu a vylučovaciemu systému.

Kameň do ruky Jadeit

Zelený jadeit: najbežnejším jadeitom, z ktorého sa najčastejšie vyrábajú šperky. Upokojuje nervový systém. Tento druh jadeitu harmonizuje nefungujúce vzťahy.

Oranžový jadeit: dodáva energiu a podnecuje k motivácií a činnosti. Prináša radosť a učí vnímať vzájomné prepojenie medzi všetkými bytosťami.

Červený jadeit: zo všetkých druhov Jadeitu, červený prináša najsilnejšiu dávku lásky, vášne a povzbudenia. Je spojený s láskou no aj s vypustením hnevu. Dokáže pocit zlosti a napätia presmerovať tak, aby sa táto energia dala konštruktívne využiť vo váš prospech.

Jadeit pomáha pri rôznych problémoch či neduhoch. Pri výbere polodrahokamu sa držte viac jeho vlastnosťami a charakteristikou, než zaradeniu podľa znamenia v zvieratníku. Ak máte nejaké priame skúsenosti s týmto prírodným skvostom, budeme radi, ak sa s nami o ne podelíte.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní