VÝZNAM POLODRAHOKAMOV: CITRÍN

Citrín

Žltý ako citrón. Takto by sme doslovne mohli preložiť jeho názov, ktorý pochádza z latinského slova citrinus. Vraví sa, že citrín v sebe uchováva slnečnú energiu. Odtiaľ pramení jeho žltkavé sfarbenie.

Sila polodrahokamov je skutočne neodškriepiteľná. Pri takom veľkom množstve je však dobré poznať ich účinky. Citrín je jedným z polodrahokamov, ktoré svojmu nositeľovi prinášajú do života teplo, radosť a šťastie. Možno je to vďaka jeho príjemnej žltej farbe, ktorá v človeku okamžite vyvolá príjemné teplo. Ide však o blahodarne pôsobiaci kryštál, ktorý vás prekvapí svojou energiou a pozitívnym prístupom a bravúrnosťou,  ktorými vyrieši vaše duševné či fyzické problémy.

Citrín je šťastný, štedrý, plný optimizmu

Stačí, ak sa pozriete na jeho žiarivú farbu, a uvedomíte si, že citrín je symbol pohody, tepla, vitality, istoty a dôvery. Pohlcuje, premieňa, rozptyľuje a uzemňuje negatívnu energiu, vďaka čomu má mimoriadny ochranný účinok na životné prostredie, v ktorom sa samotný nositeľ pohybuje.

Potláčanie našich emócií a pocitov, dusenie pod pokrievkou a ich nevyjadrením podnecujeme vznik blokád, ktoré sa navonok môžu prejaviť rôznymi spôsobmi. Najčastejšími sú nespokojnosť, strach, či podráždenosť, ktoré časom môžu vyústiť do chronického ochorenia. Citrín však pomáha svojim nositeľom očisťovať a uvoľňovať myšlienky a pocity do sveta.

Zabudnite na drahých bodyguardov, či násilné prostriedky ochrany. Napríklad šperky z citrínu, najmä náušnice a náramok budú pôsobiť ako váš osobný strážca, ktorý bude fungovať ako systém  včasného varovania. Poskytne tým svojmu nositeľovi dostatok času k obrane.

Citrínová drezúra 

Citrín sa považuje za polodrahokam hojnosti. Tento dynamický kameň vás naučí, ako k sebe privolať bohatstvo a prosperitu spoločne s úspechom a všetkými dobrým a príjemným, čo tento svet ponúka. Predstavte si, že jemný náramok z citrínu, alebo iné šperky z citrínu vám dokážu po častiach prinášať to, čo vo vašom živote chýba. Nedostanete však tieto dary hneď. Heslo citrínu je prinášať ľuďom to, čo im najviac chýba. Avšak, nesmiete zabúdať na trpezlivosť, pokoru a vieru. Citrín je obdarený mocou poskytovať šťastie každému, kto vlastní tento žltý kryštál. Melanchóliu a negatívne emócie či myšlienky nemajú v jeho blízkosti šancu na prežitie. Práve naopak, citrín sa snaží svojho nositeľa naučiť individualite,  zvýši motiváciu, a rozvinie kreatívne schopnosti a sebavyjadrenie. Získate schopnosť prijímať a vyjadrovať konštruktívnu kritiku. Rozvinuté pozitívne postoje, optimistickejší pohľad do budúcnosti bez obzerania sa do minulosti vám, vašej duši, mysli a telu prinesie pokoj a harmóniu, v ktorej si budete spokojne nažívať.

Polodrahokam Citrín výborne funguje pri prekonávaní depresií, obáv a fóbií. Nastoľuje pocit vnútorného pokoja, vďaka čomu si cestu do vašej mysle nájdu nové poznania a múdrosti. Napomáha stráviť nové informácie, analyzovať situáciu a zvoliť správny smer nasledujúceho postupu či riešenia.

Ručne vyrobený náhrdelník z citrínu KlenotyHematit.sk 

Náramok z citrínu alebo prívesok z citrínu vám pomôž prekonať problémy s verbálnym vyjadrením svojich myšlienok a citov. Na citovej rovine prináša do života potešenie a radosť. Pomáha zbaviť sa negatívnych vlastností, strachu a nepríjemných pocitov ukrytých v hlbinách vašej osobnosti. Žltý kryštál vám pomôže plávať prúdom svojich vlastných pocitov, čím nájdete svoju rovnováhu.

Hmotnému telu prináša energiu a novú silu. Výrazne pomáha ľuďom, ktorí sú obzvlášť citlivý a vzťahovačný. Ak vaše telo stráca pomaly vitalitu a energiu, ktorá vám chýba, citrín je polodrahokam, ktorý vám bez akýchkoľvek problémov rád pomôže.

Liečivé účinky

Nemusíte mať ani titul doktora medicíny pred menom, aby ste vedeli, že s úsmevom na tvári ide všetko jednoduchšie a ľahšie. Pozitívny prístup k životu, svetu a problémom je to, čo v súčasnej dobe ľuďom chýba. Nechuť riešiť akékoľvek problémy za pochodu je popri všetkých povinnostiach vyčerpávajúce a negatívne. Citrín však pomôže najmä vašej duši, ktorú pretransformuje k pozitívnym vyhliadkam. Pomôže prinavrátiť stratenú silu a energiu, pôsobí proti únave.

Okrem energie a zmeny myslenia citrín prináša pomoc aj pri problémoch s tráviacim traktom. Povzbudzuje chod sleziny a podžalúdkovej žľazy. Podporuje krvný obeh, zbavuje krv zbytočných toxínov a udržiava v rovnováhe funkciu štítnej žľazy. Citrín však pomáha vášmu telu zbaviť sa všetkého škodlivého.

Ručne vyrobený náramok zo sekaného citrínu KlenotyHematit.sk

Umiestnenie a čistenie

Takmer o každý polodrahokam sa treba raz za čas postarať. Aby vykonával svoju prácu dobre, poctivo a efektívne, je potrebné raz za mesiac vykonať určité úkony. Bohužiaľ alebo našťastie, citrín si takéto úkony nevyžaduje. Ide o jeden z mála polodrahokamov, ktoré sa nemusia čistiť alebo nabíjať a aj napriek tomu vám prinesú do života slnka. A to doslova.

Citrín môžete umiestniť kamkoľvek. V obydlí sa snažte uložiť ho do ľavého horného rohu od vchodových dverí, kde sa nachádza roh hojnosti. Ak chcete mať citrín vždy pri sebe, máte viacero možností. No môžeme vás ubezpečiť, že všetky sú príjemné. Šperky z citrínu sú príjemnou a efektívnou voľbou, ako mať tohto optimistu stále pri sebe. Šperky by mali byť v blízkosti vášho tela, najlepšie v kontakte s kožou. Výborné sú preto náramky alebo náhrdelníky z citrínu. Ak sa však rozhodnete pre náušnice vedzte, že vytvoria pomyselný štít, ktorý vás bude chrániť.

S citrínom, vám bude slnko svietiť každý deň bez ohľadu na ročné obdobie alebo počasie. Pustite do svojho života teplo, radosť a šťastie, ktoré môžete odovzdávať ďalším ľuďom prostredníctvom vášho úsmevu či dobrej nálady. Ak máte akékoľvek skúsenosti s citrínom, budeme veľmi radi, ak sa o ne podelíte do komentárov pod článkom.

Podobné články:

Význam polodrahokamov: Koral

Význam polodrahokamov: Karneol

Význam polodrahokamov: Malachit

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní